RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Foștii baschetbaliști gorjeni, din nou sub panou!

/ 30 iunie 2015
Asociația Județeană de Baschet Gorj și-a făcut un obicei din a aduce spre amintire primii pași făcuți spre baschetul de performanță de tinerii gorjeni de-a lungul timpului. Astfel, sâmbătă, 4 iulie, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj va fi organizată o întâlnire a primelor generații de baschetbaliști ce au evoluat în județul Gorj.

vlaicuPrincipalii actori ai acestui eveniment sunt baschetbaliști ai genrației 1970-1972, generație care a promovat pentru prima dată în Divizia Școlară în anul 1972. Generația a fost antrenata de profesorii Nicolae Curelea și Constantin Popescu și îi avea în cmponență pe:  Mircea Beuran, Dan Manolescu, Emil Crețescu, Eugen Nanau, Tini Lumezeanu, Sorin Bălan, Antonică Bardan, Virgil Stamatoiu, Aurel Netin, Augustin Jianu, Mircea Novac, Tiberiu Albu și Viorel Băcanu. Tot ăn centrul atenției se vor afla și cei din generația 1972-1976, antrenată de Constantin Popescu și formată din: Lică Crișan, Mircea Almășan, Alexandru Șipanu, Doru Brăgaru, Titel Dănăiață, Marian Durbăcea, Doru Bobei, Dan Lastoveschi și Ion Mondea.

A treia generație de foști jucători de baschet gorjeni invitată la acest eveniment este  cea care a activat în perioada 1976-1980 și care în sezonul 1976-1977 a devenit campioană națională la juniori III sub comanda antrenorului Constantin Brădiceanu. Școala Sportivă Târgu Jiu, sub titulatura sub care s-a câștigat titlul la juniori III în 1977, era formată din Viorel Guță. Ion rolea, Laurențiu Dobre, Radu Gama, Constantin Dolcu, Dorin Buculea, Dan Barbu, Ionuț Alionescu, Constantin Pipi, Sergiu Tărtăreanu, Cristian Giorgi și Daniel Giorgi, din această echipă, Viorel Guță, Ion Rolea și Laurențiu Dobre au făcut parte și din lotul național de juniori al României.

Programul întâlnirii cuprinde desfășurarea unui miniturneu de meciuri de prietenie și aducere aminte ce se va disputa pe terenurile de baschet din incinta Complexului Sportiv „Municipal” din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00, totul urmând a se încheia cu o cină festivă, la un restaurant din Târgu Jiu.

Participanții vor primi din partea organizatorilor tricouri, diplome și medalii ce vor marca acest eveniment: „În acest an organizăm a doua ediție a întâlnirilor generațiilor de baschetbaliști și ne dorim alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret să permanetizăm în fiecare an asemenea evenimente, de întâlniri ale fostelor generații de baschetbaliști. Asemenea acțiuni reprezintă atât un imbold mobilizator pentru noi, ca structură sportivă, și ne face să ne gândim să organizăm în viitor o echipă de baschet de old-boys, pe care să o înscriem în Campionatul Național de Old-Boys, pentru că, de-a lungul timpului, județul Gorj a dat o serie întreagă de baschetbaliști talentați”, a declarat Marius Vlaicu, președintele Asociației Județene de Baschet Gorj.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.