RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Încep mișcările de trupe la Pandurii!

/ 24 iunie 2015
Pandurii începe să miște pe piața transferurilor, deocamdată fiind vorba doar de discuții avansate, după cum spun conducătorii clubului gorjean, nu și de transferuri parafate, doar cel al lui Wellington fiind oficializat chiar astăzi. Primele nume încep să apară, CV-urile sunt impresionate, cel puțin la nivel de nume ale echipelor bifate, însă, la prima vedere, posturile nu par a fi acoperite uniform.

 

IMG_1184     După aproape două săptămâni în care doar aducerea lui Wellington a mai avut darul de a-i îndulci zilele de cantonament lui Edi Iordănescu, acum au început să mai apară câteva nume. Cel mai interesant pare a fi olandezul Bart Schenkeveld, jucător de doar 23 de ani, fost internațional de juniori al Olandei, convocat până la nivel de under 19 la naționala batavă. Acesta este fundaș central și vine de la formația de primă ligă Heracles Almelo. Heracles a terminat ultima ediție de campionat pe locul 14, iar Schenkeveld a bifat 18 meciuri în tricoul echipei olandeze, 15 dintre ele ca titular. Sezonul a fost unul parțial ratat pentru Schenkeveld, care a avut parte de două accidentări la genunchi ce l-au ținut multă vreme departe de gazon, în precedentul sezon fundașul central din țara lalelelor jucând în 31 de partide de campionat, însă pentru a fi siguri pe ceea ce aduc, Pandurii au cerut să facă un RMN înainte de a se semna contractul: „Special pentru olandez am făcut o rezervare pentru un RMN pentru a vedea ce este cu genunchiul său!”, a confirmat Edi Iordănescu. Schenkeveld are 1,84 metri, este fundaș central de picior drept și este un produs al școlii de fotbal a celor de la Feyenoord, echipă la care a și debutat în prima ligă olandeză în sezonul 2009-2010, când a evoluat în cinci partide.

Pe lângă acest olandez, Pandurii caută să legitimeze un alt fundaș central, un portughez al cărui nume nu a fost dezvăluit încă: „L-am văzut pe video și cred că e bun pentru noi. Ne-am înțeles în principiu la condiții și teoretic ar trebui să mai efectueze doar vizita medicală și să stabilim ceva oficial cu impresarul lui. Nu vă pot da numele jucătorului până nu semnăm. Și mai avem două piste externe pentru postul de fundaș central, șansele de a se materializa sunt de 50-50%.  Avem nevoie de două transferuri pe acest compartiment…”

Din vestiarul Milanului, la Pandurii?!!!

Un alt jucător pe care Edi Iordănescu îl dorește foarte mult este un jucător din Sierra Leone cu un CV pe care tronează numele Milanului. Rodney Strasser are doar 25 de ani, a ajuns în curtea Milanului de foarte tânăr, la Primavera, și a bifat cinci partide pentru rossoneri în perioada 2008-2011, jucătorul dorit de Pandurii marcând și un gol pentru „diavolul” milanez. Faptul că a bifat doar cinci meciuri în cei trei ani cât a fost la Milan nu poate fi un mare handicap, iar numele celor cu care a împărțit vestiarul în acea perioadă certifică acest lucru. Seedorf, Pirlo, Gattuso, Boateng, Flamini, van Bommel, Ambrosini, Beckham, Kaka și Ronaldinho fiind doar cei cu care se lupta pentru un loc la mijlocul terenului, marele Maldini, Inzaghi, Ibrahimovic sau Cassano fiind alți mari jucători pe care Starsser i-a prins în vestiarul echipei milaneze și cu care a avut ocazia să joace, e drept, destul de puțin. „E jucătorul pe care-l vreau cel mai mult, nu știu însă să spun acum, nu am toate datele, cât de aproape sau departe suntem de a-l lua”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Strasser are 25 de ani, este dreptaci și evoluează la închidere. Jucătorul aparține echipei italiene Lecce și a mai trecut pe la Parma și Reggina, în ultimul sezon evoluând în două partide în Serie B, pentru Livorno.

Neagu și Gecov, doriți și ei

Nu doar Strasser este pe lista închizătorilor doriți de Edi Iordănescu, acesta visând în continuare la Neagu, dar și la unul dintre jucătorii care au impresionat în retur în tricoul giuleștenilor. „În ceea ce-l privește pe mijlocașul Ionuț Neagu, avem deja acordul lui, dar rămâne să vedem în zilele următoare dacă Mirel Rădoi îi va da drumul. Din câte am înțeles, Steaua vrea să transfere un jucător mai valoros pe postul de mijlocaș și totul depinde de reușita acestei mutări”, a declarat antrenorul Pandurilor. Cel de-al doilea închizător, ce a evoluat în sezonul trecut în campionatul intern, pe care-l dorește Edi Iordănescu, este cehul Marcel Gecov: „Cu Gecov am vorbit deja și ne-a promis că, dacă nu va găsi un alt angajament, într-un campionat mai puternic, prima opțiune este Pandurii pentru că a fost mulțumit de oferta noastră”, a precizat mai tehnicianul Pandurilor.

Dacă la prima vedere pare o aglomerare la nivelul închizătorilor, accolo unde acum îi mai are pe Anton, Mrzljak, Pițian și probabil și pe Alexandru Dan, Edi Iordănescu spune că este nevoie de jucători în axul central: „Avem un deficit de jucători pentru axul central, iar dintre cei pe care-i vom avea, unii pot evolua și pe alte poziții. În plus, negocierile se poartă cu toți acei jucători, dar încă nu știm și câți vor și semna!”, a explicat antrenorul echipei târgujiene.

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.