RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tal Karpelesz nu va mai continua la Energia

/ 11 iunie 2015
Drumul israeliano-românului se desparte de cel al Energiei, după două sezoane în care a cucerit Cupa României și a obținut medalia de bronz în EuroChallange alături de gorjeni.

Dwight-Hardy-in-duel-cu-Tal-Karpelesz

Energia Târgu Jiu a parafat 5 mutări în debutul acestei veri, dar suferă o pierdere importantă din vechea gardă. Dacă situațiile lui Lamont Mack, Louis Darby, Marian Minea și Andreas Glyniadakis erau deja stabilite, aceștia ne mai având vreo șansă să continue la Târgu Jiu, stagiunea 2014/2015 a fost ultima și pentru Tal Karpelesz în echipamentul oltenilor.

Deținător de pașaport românesc, Tal a semnat cu Energia în vara anului 2013, odată cu startul colaborării dintre echipa gorjeană și tehnicianul Florin Nini. Născut pe 25 februarie 1990, acesta a devenit în scurt timp un jucător exponențial în angrenajul antrenorului gălățean și, mai apoi, în rotația pregătită de Antonis Constantinides.

De serviciile lui Karpelesz s-au mai interesat și alte cluburi din România, dar pretențiile salariale ale acestuia sunt exagerate, într-un an în care se va introduce regula românului în permanență pe parchet.

Mediile lui Tal în Liga Națională indică 8.0 puncte, 3.5 recuperări, 1.6 pase decisive, pentru un indice de 9.9 în dreptul eficienței. În EuroChallange, israeliano-românul a avut 17 partide și 5.9 puncte. Cel mai bun joc reușit de Karpelesz pe plan european s-a consumat împotriva maghiarilor de la Egis Kormend, el fiind omul decisiv, cu un buzzer-beater ce a trimis-o pe Energia în faza Last 16. Atunci, acesta a încheiat disputa cu 12 puncte, 6 recuperări și procentaje de 80% la 2 puncte, respectiv 100% la 3 puncte.

Cupa României, locul 3 în EuroChallange și în campionat vor fi în CV-ul lui Tal Karpelesz în urma celor doi ani petrecuți alături de Energia Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!

3 Comentarii până acum

 • Suporter spune:

  Panoiule, ești prost sau ești prost.
  Cum poți sa scrii un asemenea articol. S.a încheiat perioada de transferuri?
  Lasă oficialii clubului sa emită puncte de vedere despre transferuri, nu mai scrie toate bârfele !!!! Ești acreditat ? Ai acreditare de presa ?

  • Suportere, ca să nu-ți zic pe nume, stai liniștit, lasă bârfele în seama mea. Toate acestea s-au dovedit a fi adevărate și nu mi-am propus să fac concurență site-ului oficial la exclusivități. Și pentru a nu muri așa cum mă consideri, află că da, sunt și acreditat, dar credeam că știi deja. Numai bine!

 • fan1 spune:

  are dreptate Gabriel Panoiu,Tal nu se mai intoarce,nu este o barfa stie toata lumea (mai putin @suporter)…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.