RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Narcis Răducan, înscăunat președinte la Pandurii

/ 4 iunie 2015
Interimatul lui Mihai Stelescu pe postul de președinte al Pandurilor se încheie astăzi, moment în care între Narcis Răducan și funcția pentru care a fost propus de Edi Iordănescu nu mai stă nimic.

NARCIS RADUCAN

Narcis Răducan, proaspăt plecat de la ASA Târgu Mureș, a sosit de ieri la Târgu Jiu pentru a prelua atribuțiile funcției de președinte la Pandurii. Acesta a recunoscut că primul om care a adus în discuție numele său la Târgu Jiu a fost antrenorul Edi Iordănescu: „Sunt discuţii avansate, am venit cu plăcere la aceste negocieri, sunt multe lucruri atractive din punct de vedere al unui manager, faptul că fotbalul este foarte iubit aici, s-au făcut câteva performanţe importante în ultimii ani şi văd că toată lumea vorbeşte aceeaşi limbă. Deocamdată nu am semnat, dar dacă se vor finaliza cu brio aceste discuţii, sunt foarte multe argumente, există infrastructură, clubul s-a făcut vizibil în fotbalul românesc şi chiar pe plan internaţional, prin prezenţa în grupele Europa League. Am vorbit deja cu primarul, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu directorul complexului, atunci când factorii de decizie importanţi ai oraşului sunt aproape de echipă, lucrurile merg foarte repede în sensul bun. Primul cu care am vorbit a fost Edi, dar am ţinut legătura şi cu Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel şi dumnealor m-au invitat la Târgu Jiu pentru discuţii”, a declarat noul președinte al clubului gorjean.

Convins că va face performanță alături de Iordănescu jr.

Narcis Răducan vede în faptul că va putea lucra la Târgu Jiu cu un antrenor pe care-l cunoaște, care l-a vrut și l-a propus în funcție la Pandurii drept un mare atu, iar împreună crede că vor putea obține performanțe notabile: „Pentru mine este şi un avantaj că aş lucra cu Edi Iordănescu, îl apreciez foarte mult, am lucrat împreună la Steaua şi văd că a trecut de testul acela de foc pe care trebuie să îl treacă orice tânăr antrenor, a făcut lucruri minunate în această a doua parte a campionatului la Pandurii. Eu cred că putem face treabă foarte bună”, a mai spus noul președinte al Pandurilor.

Mână liberă

Cel care va ocupa principala funcție la Pandurii spune că are experiența necesară de a se descurca în condițiile pe care le-a găsit la Târgu Jiu: „Am pus condiţii normale, unele dintre ele din fericire există, e vorba de stabilitate financiară, este foarte important, nu sunt genul care cere milioane pentru transferuri, este mai important să existe stabilitate şi atunci când eşti bine organizat poţi să faci lucruri minunate şi cu bani mai puţini. Exemple am din propria experienţă, la Urziceni, la Târgu Mureş, chiar dacă nu am fost neapărat principala persoană a acelor proiecte am lucrat într-o muncă de echipă şi cunosc foarte bine modul în care o echipă cu bani mai puţini poate să facă performanţe foarte mari”, a mai declarat Narcis Răducan. Acesta a mai menționat că una dintre condițiile pe care le-a pus când i s-a oferit acest post a fost aceea de a avea mână liberă în club: „A fost o condiţie primordială, aceea de a avea autoritate totală în club, sigur că va exista o comunicare permanentă cu factorii de decizie de care v-am spus, dar voi avea autoritatea necesară să iau deciziile care le cred că ne vom atinge obiectivele”; a mai spus Narcis Răducan.

Se cer rezultate imediat

Centrul de Copii și Juniori de la Pandurii a fost folosit în discursurile lor de toți președinții clubului gorjean, de la Marin Condescu și până la Narcis Răducan, fără excepție. Totuși, dincolo de cuvintele frumoase, lucruri importante nu a făcut la acest nivel decât Marin Condescu, iar în ceea ce privește promovarea tinerilor, mult prea puține s-au făcut față de cât de mult s-a vorbit.

Și Narcis Răducan păstrează tradiția și aduce în discuțiile sale problema Centrului de copii și Juniori, însă menționează că este „managerul cerut în România”, care aduce performanța rapid: „Eu cred că suntem capabili să facem performanţă şi vom trece rapid la treabă. M-am adaptat modelului de manager cerut în România, nu mai este timp de proiecte pe termen lung, trebuie rezultate imediate şi sigur că, în paralel, ţinând cont că sunt foarte mulţi copii talentaţi în zonă, o să dezvoltăm şi mai bine Centru de Copii şi Juniori şi să respectăm acest traseu care s-a instituit în fotbalul românesc, Pandurii tot timpul a dat jucători importanţi la nivel mai mare”, a ,ai spus Narcis Răducan.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.