RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Baschetbaliștii Energiei ratează finala

/ 8 mai 2015
Asesoft s-a impus în Meciul 4 al seriei printr-un coș marcat în ultimele fracțiuni de secundă.

img_1275-qpr

Spectacolul a fost la el acasă în seria dintre Asesoft Ploiești și Energia Târgu Jiu. Încă din prima partidă, cea de la Ploiești, suspansul, baschetul bun, dar, bineînțeles, și deciziile controversate ale arbitrilor nu au lipsit.

Meciul 4, însă, a pus cireașa pe tort. După un început slab, Energia a întors soarta jocului, revenind de la un deficit de -17 puncte. Louis Darby, ca în vremurile bune, a plutit peste Burlacu&Co. și a închis actul secund printr-o reușită din spatele liniei de 6.75 metri, stabilind scorul pauzei, 44-49.

Odată cu impulsul dat înaintea pauzei, gorjenii au continuat să lupte pentru fiecare minge, intrând cu avantaj minim în ultima secvență, 60-59. Aceasta a fost, de-a dreptul, incendiară. Cu 11 secunde înaintea sirenei finale, Asesoft era la +3 pe tabelă, 86-83. Inepiuzabilul Watson a îngropat o ”triță” de la mare distanță, iar ploieștenii rămâneau cu 4 secunde la dispoziție pentru obținerea succesului ce rezerva tichetele în seria finală a play-off-ului, unde BC Mureș își aștepta deja adversara. În urma unui time-out solicitat de antrenorul campioanei en-titre, Runkauskas a pătruns pe tușă, i-a pasat lui Zigeranovic, ajuns sub coșul advers, iar sârbul a împins, în ultimele fracțiuni de secundă, mingea prin plasa inelului apărat de gazdele confruntării. Au urmat momente bune de confuzie în Sala Sporturilor, arbitrii întâlnirii având nevoie chiar de proba video pentru a stabili soarta celor două combatante. Grigoraș și Stoica au mers în carul de transmisie al celor de la Digi Sport, urmârind din nou faza care l-a avut ca protagonist decisiv pe Zigeranovic. Decizia a fost în favoarea Asesoftului, reușind succesul, 88-86, care o duce într-o nouă finală de campionat.

Pentru Energia, ultimele 4 secunde ale Meciului 4 din seria cu prahovenii au fost, poate, cele mai lungi trăite pe viu la Târgu Jiu. Adversarii au penetrat defensiva oltenilor, reușind, în cele din urmă, să găsească breșa salvatoare.

Configurația clasamentului final se va stabili în urma duelorilor dintre Asesoft Ploiești și BC Mureș, respectiv Steaua CSM Eximbank și Energia Târgu Jiu. Trupa lui Constantinides va lupta cu ”militarii” pentru locul 3, însă fără Glyniadakis. Grecul a primit o suspendare de 2 etape și 1000 euro amendă, după incidentele consemnate la finele Meciului 3 cu Asesoft.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • gigi spune:

    Va rog sa urmariti inregistrarea ultimei faza a celor de la asesoft si cred ca acestia au fost ajutati si de baietii de la masa tehnica, care au pornit tarziu cronometrul .De cand pleaca mingea(de la burlacu) si pana la cos sunt cam 5,5 secunde .

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.