RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Finala campionatului, următorul obiectiv. Campioana en-titre stă în calea Energiei

/ 28 aprilie 2015
Energia Târgu Jiu se află în fața unei noi provocări imense, semifinala Ligii Naționale.

img_0345-qpr

Baschetbaliștii Energiei nu au încetat să ne surprindă pe parcursul stagiunii 2014/2015, fiind eroii sportului gorjean și ai baschetului românesc. Locul 3 în EuroChallange, la prima participare, nu este la îndemână oricărei echipe, iar Energia a demonstrat că nu este orice echipă.

După obținerea medaliilor de bronz, oltenii atacă titlul național, evoluțiile sezonului 2014/2015 permițându-le să viseze la un meritat loc 1 la finele acestuia. Până atunci, însă, așa cum declara căpitanul Porter Troupe, ”pentru a deveni campion, trebuie să învingi campionii”. Asta va încerca să facă trupa cipriotului Antonis Constantinides începând de astăzi. Troupe&Co. trebuie să cucerească măcar o dată terenul celor de la Asesoft Ploiești pentru a-și vedea un nou vis cu ochii, finala Ligii Naționale.

În urma performanțelor înregistrate de cele două formații în baschetul continental, seria dintre acestea poate fi văzută ca o adevărată dispută, de ce nu cea mai interesantă, din care atât Energia, cât și Asesoft au șanse egale de-a ”evada”.

Ultimul succes al oltenilor în Sala Olimpia a coincis cu startul drumului bun avut de aceștia. Practic, acea victorie din penultimul act al Cupei României, ediția 2013/2014, a dus-o pe Energia unde se află acum. A urmat cucerirea trofeului pe parchetul sălii din Ploiești și jocurile de neuitat din EuroChallange.

Revenind la seria din acest an, Energia se află în premieră printre cele 4 echipe ale campionatului.

De cealaltă parte, Asesoft și-a adjudecat ultimele 6 confruntări în fața gorjenilor și își dorește un nou titlu.

Primele două meciuri din seria play-off-ului LNBM, dintre Asesoft Ploiești – Energia Târgu Jiu, se vor consuma în Sala Olimpia astăzi și mâine, cu începere de la ora 19:45, respectiv 18:00.

50 – numărul suporterilor ce vor face deplasarea la Ploiești, pentru a fi alături de favoriți, care ne-au oferit tututor atâtea motive de bucurie. O veste tristă pentru fani a venit ieri, când Louis Darby a anunțat că se apropie de punctul final al carierei. La 31 de ani, americanul se gândește la retragerea din activitatea de baschetbalist profesionist.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.