RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Premieră la Ploiești

/ 7 aprilie 2015
Pandurii Târgu Jiu a obținut prima victorie din istorie pe arena Petrolului, stadionul „Ilie Oană”, scor 1-0, și s-a depărtat la patru puncte de zona retrogradării. Singurul integralist din Liga 1, Marko Momcilovic a marcat golul de trei puncte al pandurilor (min. 14).

IMG_0214Fără primii doi căpitani, Anton și Pintilii, accidentați în preziua meciului de la Ploiești, Pandurii Târgu Jiu a întrerupt seria negativă de două jocuri fără gol marcat și a câștigat acolo unde n-o mai făcuse niciodată, pe terenul „lupilor galbeni”. Cu croatul Mrzljak, debutant în Liga 1, și Elton, abia revenit după o lungă accidentare, titulari la închidere, Pandurii a dominat clar o echipă în derivă și fără obiectiv, în debutul jocului. Momcilovic a punctat după nici un sfert de oră cu o execuție grea, reluare din alunecare, după o pasă a „samuraiului” Roman și gorjenii inspiră o gură de oxigen vitală menținerii în Liga 1.

Pandurii a făcut pasul înapoi după gol și a scăpat ieftin din câteva ocazii rarisime de gol. După pauză Petrolul s-a expus și mai mult, însă oltenii nu au fost capabili să închidă conturile pe contraatac.

Refăcută fizic în pauza competițională, Pandurii a câștigat după două înfrângeri la zero și a urcat pe locul 9, la egalitate cu CSMS Iași și FC Brașov, toate cu 28 de puncte.

Îngrijorătoare accidentările din lotul pandurilor ! Pe lângă Anton și Pintilii, incert pentru disputa cu Astra este și Mrzljak care a ieșit după ce a acuzat probleme musculare. Acestora li se alătură Shalaj, Christou, Erico și Pleașcă. Ori ceva e în neregulă cu pregătirea, ori sunt și multe ghinioane la mijloc. Din fericire, sunt și vești bune. Eric revine după suspendare și ar putea fi titular cu Astra.

 Pandurii, om cu om

Gliwa: Revenit între buturi după pauza cu Gaz Metan Mediaș. A alternat erorile cu intervențiile de senzație. În debutul meciului putea să-și îngropae echipa cu o preluare slabă la o pasă înapoi dar Tchite nu a speculat greșeala plonezului. Pe un teren alunecos a respins în față șuturile de la distanță ale lui Astafei și Teixeira, din fericire fără urmări. În minutul 79 a avut și o intervenție de 3 puncte, incredibilă care a șters toate indeciziile portarului de până atunci.

Ungurușan: Merită un 8 pentru prestația sa, dacă ar să acordăm note. Și-a făcut treaba foarte bine pe apărare, a ieșit de multe ori cu mingea la picior din defensivă, cu limitele tehnice de rigoare, ce-i drept, dar nu a bubuit-o.  Nimic de reproșat.

Cordoș: Un meci perfect pentru fostul dinamovist. A jucat simplu din primul până în ultimul minut. Nu a ezitat nici un moment să trimită mingea în tribune. Imbatabil în dueluri.

Vasiljevic: Multe ezitări, nefructificate de gazde. A degajat în picioarele lui Peteleu o minge simplă, dar Tchite a reluat slab din centrul careului. A stat ceva mai bine la duelurile aeriene. Totuși, un sprijin real pentru defensivă.

Momcilovic: Decisiv în atac și imbatabil în apărare. Sârbul e singurul integralist din Liga 1 arătând o constanță uluitoare, cu un standard de joc foarte ridicat.

Mrzljak: Croatul de 21 de ani a debutat cu acest prilej în Liga 1. Cu succes, aș adăuga. Pare un jucător interesant, bătăios, dispus la efort, care încearcă să paseze repede, însă ezitările sale trebuie înțelese el fiind la primul joc oficial alături de panduri. Și-a vărsat sângele pentru acest succes, la propriu, și a ieșit, din nefericire, accidentat, dar și epuizat fizic după un efort imens. De urmărit !

Elton: Brazilianul a bifat un meci întreg după fix 4 luni. Ultimul meci de 90 de minute a fost cel cu Rapid, 2-0 din 6 decembrie 2014. E departe de potențialul său, dar și-a făcut treaba, defensiv, foarte bine. I-a lipsit de multe ori acuratețea pasei, dar asta o poate recăpăta jucând.

Răduț: A jucat inteligent faza golului. A surprins defensiva Petrolului cu execuția rapidă la o lovitură liberă. A ținut de minge când era nevoie, a driblat când era nevoie dar i-a lipsit un artist alături care să-l ajute. A încasat stupid un cartonaș galben în minutul 7, care nu i-a mai permis să se apere agresiv. Este al 5-lea galben astfel că nu e în pericol de suspendare.

Nistor: Căpitan din nou la Pandurii. A început slab, cu multe mingi pierdute, a sclipit de prea puține ori și s-a dedicat total efortului colectiv. Execuții slabe la fazele fixe, în continuare. Nu a cadrat nici o minge, din acțiune sau fază fixă.

Nicoară: Efort în zadar. Îi lipsește de mult timp luciditatea. Aleargă, driblează, dar nu are ultima pasă și nici finalizarea. A șutat aiurea din toate pozițiile. Cu puțin noroc îi intra șutul deviat din prima repriză, dar nu a fost să fie.

Roman: A schimbat ceva după perioada slabă. A revenit cu un nou look, unul de samurai, gen Ibrahimovic. Dincolo de orice, merită remarcată pasa de gol. Faultează destul de mult în atac, a câștigat puține baloane aeriene și face multă risipă de efort. Are nevoie de experiență pentru a crește în joc.

Buleică: Aripă falsă ca de prea multe ori. Abia intrat, a făcut o preluare de nota 10 cu care a scăpat singur spre poartă și și-a bătut joc în careu. A șutat dezamăgitor, în condițiile în care avea și om liber cu care să joace. Un singur șut cadrat. Nu are consistență în joc și parcă și perspectivele sunt puține.

Matulevicius: Mai puternic decât Roman în duelurile aeriene, dar mai puțin dispus la efort. A ținut bine mingea în câteva rânduri, ceea ce ar fi trebuit să facă.

Pițian: După ce a debutat în Europa League în 2013, la Dnepr, iată că produsul Centrului de Copii și Juniori a făcut cunoștință în premieră și cu Liga 1. Târgujianul a prins 10 minute la Ploiești, dar aceste minute au arătat că mai are de acumulat până să devină o constantă în atenția antrenorului.

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.