RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Obiectiv îndeplinit: 3 puncte la Ploiești

/ 6 aprilie 2015
Întâlnind o formație încă nerefăcută după eliminarea din Cupa României, Pandurii Târgu Jiu a profitat și a obținut a 7-a victorie a sezonului 2014/2015, cu un 1-0 fragil, dar suficient pentru 3 puncte MARI smulse pe stadionul ”Ilie Oană”

12

Edi Iordănescu l-a preferat în fața apărătorilor, pentru prima dată de la venirea la Târgu Jiu, pe croatul Filip Mrzljak, în locul lui Mihai Pintilii (accidentat), care a urmărit jocul din tribuna stadionului prahovean. După umilințele cu Viitorul Constanța și Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu a arătat altă determinare la Ploiești, simțindu-se amenințată de locurile fierbinți ale clasamentului Ligii 1. Momcilovic și-a trecut în cont al 3-lea gol din acest sezon, parafând doar a 2-a victorie pandură în fața Petrolului Ploiești.

Partida a început cu șutul lui Filip de la aproximativ 30 de metri, reținut însă de Gliwa, care două minute mai tărziu a gafat impartonabil, fiind gata să le facă cadou ploieștenilor primul gol al meciului. Replica pandură nu a întârziat să apară, emoțiile mutându-se la poarta apărată de Pecancha. În apărarea Petrolului au apărut spații tot mai mari, iar în minutul 14, după o centrare venită de la Mihai Roman, fundașul Marko Momcilovic a finalizat din plonjon aproape de bara din dreapta porții petroliste, deschizând scorul pe stadionul ”Ilie Oană”. Presiunea a apăsat pe umerii băieților lui Mircea Rednic, timp în care Pandurii au continuat să fie periculoși. Însă, Geraldo Alves (28ˈ) a trecut pe lângă egalare, gorjenii scăpând cu fața curată în urma unei lovituri cu capul a portughezului. Cu avantaj minim, oltenii s-au retras în propria jumătate până la intrarea la cabine.

A continuat să fie un joc pe contre, ambele formații trecând pe lângă situații importante de a marca. După o respingere a lui Gliwa, Alexandru Coman (61ˈ) s-a trezit cu o minge în fața porții adverse, dar nu a putut relua din 6 metri. Împotriva ”lupilor galbeni”, Pandurii au părut mulțumiți cu un succes la limită și au încercat să-și conserve avantajul obținut în minutul 14. Construcția Petrolului a avut de suferit, doar șuturile de la mare distanță amenințându-l pe Gliwa. În minutul 79, gorjenilor le-a trecut glonțul pe la ureche, în urma unui lat pus de Kronaveter din marginea careului, ce l-a întins serios pe polonezul dintre buturile alb-albastre. În ciuda eforturilor depuse de echipa gazdă, târgujienii au securizat un 1-0 fragil, dar care s-a dovedit a fi suficient pentru îndeplinirea obiectivului stabilit înaintea deplasării la Ploiești.

Pandurii Târgu Jiu ajunge la borna 28 în dreptul punctelor și avansează pe 9 în clasamentul Ligii 1, scăpând pentru moment de grijile retrogradării.

Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-1)

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Filip, Geraldo, Fanchone – Astafei (Coman 39), de Lucas, Marinescu (Kronaveter 56), Teixeira (Pastorini 76) – Tchite, Tamuz. Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak (Piţian 84), Elton – Răduţ, Nistor, Nicoară (Buleică 63) – Roman (min. 72 Matulevicius). Antrenor: Edi Iordănescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.