RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Baris Aktas – un câștig al sezonului 2014/2015

/ 23 martie 2015
Turco-românul Baris Aktas a primit credit din partea lui Antonis Constantinides, iar acest lucru poate fi în beneficiul Energiei începând cu sezonul viitor, atunci când va reveni regula obligativității unui român în permanență pe parchet.

18_57_58_703

Energia Târgu Jiu a ajuns la a șasea victorie consecutivă în Liga Națională, în pofida programului infernal avut în ultimele două luni. Intrați în TOP 4 EuroChallange, gorjenii sunt pe punctul de a încheia cel mai bun sezon regulat din istoria clubului. Cot la cot cu U BT Cluj Napoca, aceștia poartă un duel indirect pentru calificarea în play-off-ul campionatului actual din postura de ocupanți ai locului 3, dar, indiferent dacă Energia va merge în fazele superioare de pe pozițiile 3, 4 sau 5, aceasta ar urma să fie cea mai bună clasare a formației oltene de la promovarea din anul 2008. Chiar la primul sezon pe prima scenă a baschetului românesc, sub comanda americanului Theo Evans, Energia Rovinari, pe atunci, a încheiat ediția regulată 2008/2009 pe locul 7.

Cu siguranță, motivele de sărbătoare în sânul Energiei sunt multiple după realizările anului 2015, asta cu un lot subțire din punct de vedere numeric. În ceea ce privește acest aspect, la nivelul conducătorilor de joc, câștigătoarea Cupei României s-a confruntat cu probleme încă de la început. Cu un start foarte bun de campionat, Daniel Tudosă a suferit o accidentare la spate, care i-a pus capăt carierei de jucător, fiind, la acea vreme, înlocuitorul numărul 1 al americanului Giordan Watson la Energia.

Astfel, după cele întâmplate cu Tudosă, tânărul Baris Aktas a rămas singurul point-guard veritabil pe banca gestionată de Antonis Constantinides. Fiind până în prezent doar a treia sau a patra variantă la echipele la care a activat de-a lungul carierei, excepând perioada Dinamo București, turco-românul a avut ocazia, odată cu sezonul 2014/2015, să ajungă prima schimbare pe poziția sa în cadrul unei formații precum Energia Târgu Jiu. Minutele jucătorului în vârstă de 25 de ani au crescut, iar, ca o primă urmare a acestui fapt, și evoluțiile acestuia au fost într-un continuu progres. Atât cât i-a cerut-o antrenorul, Aktas a intrat pe teren, și-a făcut treaba, oferindu-i lui Watson minute de odihnă. În ciuda greșelilor normale pentru un jucător care a fost mai mereu ultimul pe bancă, Baris a muncit, reușind să încânte, în unele momente ale jocului, prin realizările sale, care nu s-au văzut în dreptul punctelor marcate, ba chiar din contră, în faza defensivă și împotriva unor adversari mult mai titrați, cu precădere în EuroChallange.

Dacă Baris Aktas va continua în aceeași notă, adevăratele rezultate se pot vedea abia din sezonul ce urmează, atunci când va reveni regula obligativității unui român în permanență pe parchet. Până să se intereseze de serviciile jucătorilor autohtoni, Energia poate arunca un ochi în curtea proprie, acolo unde se află deja câteva soluții, fie ele și naturalizate. Rămâne de văzut în ce măsura gorjenii vor reuși să-i convingă pe Tal Karpelesz, Tal Omer sau Baris Aktas să continue la Târgu Jiu și din vara anului curent, nici tânărul Silviu Sanda nefiind de neglijat.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.