RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Calificarea se joacă la Târgu Jiu

/ 12 martie 2015
Energia Târgu Jiu a cedat în Franța, scor 79-68 (22-16, 16-9, 16-22, 25-21), iar partida ce va decide echipa care merge în Final-Four-ul EuroChallange va avea loc acolo unde gorjenii se simt cel mai bine, acasă, la Târgu Jiu.
10689513_808136722554907_20841189558986894_n
 
Louis Darby a deschis jocul de la Le Mans cu două reușite fulger, iar prima jumătate a sfertului de debut s-a scurs sub semnul echilibrului. Cu un plus față de partida tur, prin revenirea lui Charles Kahudi, accidentat, francezii au montat șase puncte între ei și adversari, diferență cu care i-a prins pauza, 22-16. Din acel moment, Le Mans a continua să-și mărească ecartul, nici elevii cipriotului Antonis Constantinides neturând motoarele la intensitatea normală. Formația din Hexagon a dominat la recuperări, mai ales la cele ofensive, și profitând de greșelile repetate din ofensivă ale adversarilor, a lovit pe contraatac, urcând scorul la 36-19. Watson și Glyniadakis au pus pe tabelă puncte pentru Energia, 38-25 fiind scorul la pauza mare.
 
Tot ceea ce reprezentanta României a făcut în sferturile 3, respectiv 4, a fost să alerge după amfitrionii acestei dispute. Cel mai mult s-a apropiat la scorul de 52-47, când zona impusă i-a forțat pe francezi să rateze câteva atacuri. Totuși, elevii lui Erman Kunter, în frunte cu C.J. Wallace (14, puncte 8 recuperări, 4 assisturi) și Michal Ignerski (15 puncte, 5 recuperări), au știut să-și apere avantajul dobândit în primul act. Dându-și seama că o victorie în Hexagon este departe, înainte cu un minut și 20 de secunde de ultima sirenă, la 78-66, Antonis Constantinides i-a introdus pe Baris Aktas și Tal Omer pe parchet. Milosevic a stabilit, cu un ultim coș în Antares Arena, rezultatul meciului 2 al seriei cu Le Mans, 79-68 (22-16, 16-9, 16-22, 25-21), iar aceasta se mută din nou la Târgu Jiu pentru episodul decisiv ce se va consuma marți, cu începere de la ora 19:00.
 
Opus primei încleștări din orașul lui Brâncuși, Energia a avut un procentaj dezastruos la 3 puncte: 17.6% (3/17).
 
Andreas Glyniadakis a izbutit 18 puncte și 7 recuperări, urmat de Louis Darby cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.
 
Trabzonspor (Turcia) și JSF Nanterre (Franța) sunt primele două echipe ce au pătruns în careul de ași al FIBA EuroChallange.
 
www.sportingorj.ro
 
Comentează!

5 Comentarii până acum

  • ilici spune:

    Am avut impresia tot meciul ca suntem la un meci de antrenament, fara nicio miza. In timp ce noi am valsat pe teren fara sa impresionam,cu ratari de nepermis, cu greseli, fara energie, fara dorinta sa castigam, fara niciun orizont, echipa adversa s-a straduit din rasputeri sa arate ca dezastrul de la Tg. Jiu a fost o intamplare. Personal, cred ca daca vroiam sa castigam si am fi dorit asta cu adevarat, i-am fi batut. Din pacate, nu am vrut, nu ne-am dorit cu adevarat. Cipriotul nu a cerut pauza in momente cheie si a permis distantarea echipei adverse. Apararea a fost slaba iar in atac nu ne-a reusit mare lucru. Din pacate faptul ca Troupe nu a reusit sa inscrie de 3 puncte s-a vazut. Karpentes este un toreador, da in stanga si in dreapta fara sa-si controleze atitudinea. La fel si Aktas si Mack, uneori si grecul. Sunt greseli de aparare nepermise la acest nivel. Una peste alta, este clar ca suntem mai buni decat ei dar astazi nu am vrut sa castigam. Sa speram ca au vrut sa ne ofere, noua spectatorilor, calificarea in Final Four in direct, la Targu Jiu. M-as bucura sa se intample asa! Totusi, o vorba din batrani spune asa… Nu da niciodata vrabia din mana pe cea dupa gard! Sa speram ca de data aceasta aceasta zicala nu se va materializa in meciul urmator. Toate cele bune si sa speram ca ne vom califica! Hai baietii!

    • carcotas spune:

      Carcotas si scandalagiu ca de obicei,cu aere de ”mare cunoscator”parca esti ruda cu ”gratioasa”.Darina/Darinus.Daca tot esti pe vorbe de duh ia si pe asta:”Nemultumitului i se ia darul!!!”.Toate cele bune.Hai baieti, ”antrenorii internationali”sunt cu ochii pe voi,iar noi ceilalti care ne bucuram de nivelul atins suntem mandri de voi si va tinem pumnii!!!

    • gang bang spune:

      mai taci mah prostule

    • gigi spune:

      asteptam comentariu tau ilici ,dupa meciul de asta seara cu Clujul, esti cel mai avizat .

  • marian spune:

    Ai scos capul,frustratule!!!Nu ti-e rusine!Nu ti-am vazut un mesaj de felicitare pentru rezultatele remarcabile ale acestei echipe si pentru momentele de bucurie aduse in viata noastra si asa destul de gri!Nu ai fost si nu vei fi niciodata la nivelul acestor oameni(jucatori si antrenori)si intentionat am spus oameni,o notiune de care tu esti foarte departe.Stai acasa ca nu-ti simte nimeni lipsa la Sala Sporturlor,intrigantule!!La oboseala si ritmul infernal in care au jucat si in urma carora au venit aceste rezultate minunate te-ai gandit??!Si in fata cipriotului ala,asa cum ii spui tu ar trebui sa-ti ridici palaria si sa-i spui dl.Constantinides.Indiferent daca se califica sau nu noi le multumim pentru tot ce au realizat in acest sezon in care tu si cativa ca tine nu ati crezut de la bun inceput si-i asteptam cu drag sa revina in sezonul urmator.Daca esti barbat,scrie cu numele adevarat,oricum sunt multe indicii care spun cam cine ai fi!Mult succes ENERGIA spre calificare!!Aaaaa,daca tot vorbim in proverbe,poate le sti si pe astea:”prostul daca nu-i fudul,parca nu e prost destul”sau „cainele moare de drum lung si prostul de gria altuia”

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.