RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victoriile aduc victorii

/ 8 martie 2015
Ceea ce Energia reușește în acest sezon competițional este de-a dreptul peste așteptările din presezon. Ajunși până în sferturile de finală FIBA EuroChallange, gorjenii întâlnind marți Le Mans, în primul meci al seriei cu francezii, aceștia sunt pe val și în campionat, acolo unde au scârțâit în prima parte.

eurochallenge2

După imaginea creată în plan european, ca fiind surpriza competiției în care activează și la nivelul căreia, momentan, a ajuns până în sferturile de finală la prima participare, Energia și-a găsit același ritm în campionat, unde cochetează din ce în ce mai intens cu locul 4, în urma succeselor cu CSU Sibiu, Steaua CSM Eximbank și Timba Timișoara. Orice ar spune unele voci, partidele tari și victoriile din EuroChallange i-au „călit” pe olteni pentru disputele din competiția internă. Cândva recunoscută pentru finalurile slabe de meci, gruparea pregătită de cipriotul Antonis Constantinides expune o maturitate superioară adversarilor din România, gestionând mult mai bine momentele cheie decât aceștia, comparativ cu perioadele anterioare.

Câștigătoarea Cupei României ocupă locul 6 în clasament, dar, dacă își va adjudeca ultimele trei etape, cât și restanța de la Craiova (data disputării nu se cunoaște), Energia poate încheia sezonul regulat 2014/2015 pe podium, fapt ce-i oferă avantajul terenului propriu în play-off.

Programul ultimelor trei etape pentru gorjeni:

Etapa 24: Energia Târgu Jiu – U Banca Transilvania Cluj

Etapa 25: Energia Târgu Jiu – BC Mureș

Etapa 26: Gaz Metan Mediaș – Energia Târgu Jiu

Restanță – Etapa 14 – SCM U Craiova – Energia Târgu jiu. Data disputării nu se cunoaște, deoarece ambele formații sunt angrenate în Liga Balcanică, respectiv EuroChallange.

În acest moment, toate privirile gorjenilor se îndreaptă pe cele două jocuri din EuroChallange, împotriva francezilor de la Le Mans. Seria se va decide în sistemul cel mai bun din 3 meciuri, fiind deschisă oricărui rezultat.

Programul seriei cu Le Mans:

Meciul 1 – 10 martie, la Târgu-Jiu

Meciul 2 – 12 martie, la Le Mans

Meciul 3 – 17 martie, la Târgu-Jiu*

* dacă va fi necesar

Întreaga suflare a sportului cu mingea la coș din județul Gorj este așteptată marți pentru a-i purta pe Troupe&Co. spre o nouă victorie europeană, cu începere de la ora 19:00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.