RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, calificată în Final 8 EuroChallenge!!!

/ 18 februarie 2015
În faţa propriilor suporteri, cu o sală arhiplină şi cu preşedintele federaţiei venit şi la Târgu Jiu abia după ce celelalte echipe au părăsit competiţiile europene, Energia a evoluat curajos în faţa unui adversar valoros şi a obţinut o victorie fantastică şi faţa Astanei, scor 90-89 (12-18, 18-14, 25-20, 23-26, 12-11), succes echivalent cu calificarea între cele mai bune opt echipe din EuroChallenge.

IMG_7898 Miza partidei s-a simţit din primele minute ale confruntării, nicio echipă nefiind dispusă să rişte prea mult. În timp ce Energia juca cu posibilitatea calificării în Last 8 în EuroChallenge, Astana îşi juca una din ultimele cărţi, un eşec la Târgu Jiu punând-o într-o situaţie dificilă. Apărările au fost foarte active, drept urmare prima repriză s-a terminat cu doar 62 de puncte. Energia a condus cu 2-0 şi 4-2, însă oaspeţii au preluat apoi conducerea şi au ajuns la un ecart de 7 puncte, scor 8-15 pe finalul primului sfert, o diferenţă pe care tabela a mai înregistrat-o şi în prima parte a sfertului secund, scor 14-21. Energia a revenit însă în joc, a fost ceva mai exactă în ofensivă şi a reuşit chiar să egaleze, scor 30-30 cu două minute înaintea pauzei, însă la cabine Energia a intrat cu un deficit de două puncte, scor 30-32. Sfertul trei a adus un joc mult mai animat, în care echipa gorjeană a fost cea care a dat tonul. Elevii lui Constantinides au preluat conducerea şi s-au distanţat la opt puncte, scor 53-45, însă câteva erori au permis oaspeţilor să se apropie şi înaintea ultimelor 10 minute Energia conducea cu 55-52. La fel de avântat a fost jocul echipei gorjene şi în prima parte a sfertului patru, Energia reuşind să aibă din nou un avantaj de opt puncte, scor 66-58. Astana a revenit însă şi în trei minute a întors rezultatul în favoarea ei, scor 68-69, cu două minute înainte de final. Brown a reuşit o aruncare de trei puncte cu care a dus scorul la 71-74, dar tot el a irosit apoi un atac pentru ca Milosevic să ducă Energia la un singur punct în spatele adversarei cu 25 de secunde înainte de final. Johnson, de la linia de fault, a refăcut diferenţa de trei puncte, dar Troupe a egalat cu o aruncare spectaculoasă, de la mare distanţă. Johnson a pus şi el două libere pentru echipa sa, dar Watson a egalat şi a dus meciul în overtime. Oaspeţii au marcat primele patru puncte în prelungiri, dar Watson a replicat cu o aruncare de trei puncte. Tot Watson a mai redus o dată diferenţa la un singur punct cu un three-point-play, iar Troupe a recuperat o minge, dar Glyniadakis a ratat ocazia de a aduce Energia în avantaj. A făcut-o Watson însă cu 22 de secunde înainte de final, scor 90-89. Echipa gorjeană s-a apărat eroic în ultimele secunde şi a obţinut un succes magnific!

Energia merge aşadar în faza următoare a competiţiei şi o face în stil de mare echipă, terminând pe primul loc în Grupa I, indiferent de rezultatele ultimei runde.

www.sportingorj.ro
Comentează!

5 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Superb ! Avem echipa, avem antrenor !

  • marian spune:

    Felicitari ENERGIA!Multumim pentru imensa bucurie!!

  • Ram spune:

    Felicitari !!!
    (ori nu citeste nimeni articolul, ori le-a mancat pisica limba)

  • paul spune:

    Nu stiu daca le-a mancat pisica limba dar macar acum sa aiba bunul simt sa recunoasca ca s-a facut performanta cu jucatorii pe care ei nu i-au mai dorit la echipa sezonul acesta.Felicitari tuturor jucatorilor si staffului tehnic si succes mai departe!

  • Felix spune:

    :))))…intradevar , Felicitari energia!!!felicitari unor jucatori!!!!!si atat…….daca vorbim de performanta cred ca ne grabim……nu comeneaza nimeni de parcursul extraordinar in eurochallenge dar…..ce se intampla daca Doamne fereste terminam campionatul pe un loc 9 dau chiar 10 ca acem toate sansele dupa cum ne prezentam in campionat?????!!!din cupa romaniei am iesit …..parca astea erau obiectivele noastre…….adica daca cheltui peste un milion de euro si nu ti indeplinesti niste obiective lejere nu mai vad performantele astea mari de tot………nu creau sa supar pe nimeni si hai sa ne concentram ai pe campionatul asta ca e pacat ……Hai energia!!!!!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.