RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie facilă pentru Energia

/ 7 februarie 2015
Într-o partidă care se anunța ușoară pentru gorjeni, aceștia au confirmat așteptările și s-au impus împotriva Universității Cluj, scor 91-68 (25-18, 22-13, 31-17, 13-20).

maxresdefault

Energia montează rapid un avantaj de 7 puncte în debutul meciului, dar șchiopătează la recuperări. Blocajele defensive sunt inexistente în trupa olteană, iar oaspeții prind nestingheriți minge după minge la panoul advers, oferindu-și șansa unor puncte din apropierea acestuia. Până la jumătatea sfertului doi, câștigătoarea Cupei României nu calcă decisiv pedala de accelerație, lăsându-le mici speranțe adversarilor, la scorul de 35-24. Nu pentru multe momente, însă, deoarece aceasta mărește ritmul și își asigură un ecart de 16 puncte (47-31) la pauza mare, cu Tal Karpelesz care încheie prima parte cu 2 din 3 libere transformate. Diferența oscilează în startul actului trei, dar Watson&Co. fructifică cu regularitate acțiunile, în fața unei echipe cu mult sub nivelul oricărui adversar din Liga Națională. 30 de puncte diferență indică tabela înaintea ultimul sfert, 78-48. Antonis Constantinides introduce treptat pe parchet și rezervele obișnuite, ultimul sosit, Tal Omer, făcându-și apariția pentru prima dată în maioul Energiei. Acesta petrece peste șapte minute în teren, timp în care, cu ajutorul său, câștigătoarea Cupei României se oprește la scorul final de 91-68 (25-18, 22-13, 31-17, 13-20), U Cluj adjudecându-și ultimul sfert în fieful gorjenilor.

22 de recuperări ofensive, din totatul de 40, a reușit ”lanterna roșie” a LNBM la Târgu Jiu.

Tal Karpelesez a fost cel mai bun marcator al Energiei, cu 19 puncte, dar coordonatorul Universității, Deandre Mays, l-a întrecut pe jucătorul cu dublă cetățenie. 22 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive – cifrele americanului. De asemenea, Troupe și Glyniadakis au contabilizat câte 18, respectiv 17 puncte pentru echipa gazdă.

Michal Kremen a revenit după accidentarea la mână. 2 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive – linia statistică a cehului în 22 de minute pe parchet.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.