RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, victorie clară contra celor de la CSM Bucureşti

/ 22 ianuarie 2015
Energia Târgu Jiu a învins pe teren propriu, cu scorul de 32-25 (14-13), pe CSM Bucureşti în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei României.

IMG_5272Nici la acest eci Energia nu a fost ocolită de probleme, dincolo de absenţele lui Giotoiu şi Dinescu, operaţi de curând şi ieşiţi din calcule pentru acest sezon, şi cea mai veche a lui Mota, care va reveni în jocuri abia peste o lună, echipa gorjeană a avut o absenţă de ultim moment, Andrei Enache fiind în tribună la acest meci.

Trupa lui Liviu Andrieş a început prost meciul, iar după 5 minute de joc oaspeţii conduceau cu 5-0 la Târgu Jiu lăsând impresia că se vor impune fără probleme. Energia a început să joace însă mai atent, să închidă culoarele din apărare şi să puncteze în atac, iar în minutul 24 a reuşit să egaleze, scor 10-10.  Cu trei minute înaintea pauzei, Energia a preluat conducerea, scor 12-11, CSM Bucureşti a replicat şi ea cu două reuşite revenind la conducere pe tabela de marcaj, însă ultimele două goluri au aparţinut gazdelor, care au încheiat prima repriză cu un avantaj minim, scor 14-13.

Primele şapte minute ale reprizei secunde au fost echilibrate, ambele echipe ai înscris câte două goluri, dar între minutele 38 şi 45 Energia a reuşit o spectaculoasă serie de opt goluri sparte la mijloc de una a oaspeţilor, acest parţial de 8-1 ducând scorul la 24-16. Energia a continuat să joace bine, a forţat mărirea diferenţei pentru a avea un avantaj mai consistent pentru retur şi a ajuns la 29-20 cu cinci minute înainte de final. Deşi a avut ocazia de a ajunge şi la 10 goluri în faţa CSM-ului, Energia a ratat şi avantajul a început să scadă, însă pentru meciul retur tot i-a rămas un plus de 7 goluri, scor 32-25.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Acatrinei, care a perforat poarta bucureştenilor de opt ori. Cu şapte goluri au încheiat meciul Kekezovic şi Dragnea, de la Energia,  dar şi Marijanac, de la CSM Bucureşti.

Marinko Kekezovic a revenit într-un joc oficial pentru Energia după o pauză de câteva luni şi a făcut-o cu o evoluţie foarte bună, excepţională chiar în repriza secundă. Încasările făcute de Energia din vânzările de bilete la acest meci, dar şi la cele pre care echipa gorjeană le va disputa în acest sezon la Târgu Jiu vor fi donate jucătorului sârb, a cărui soţie suferă de o boală gravă şi are nevoie de un tratament costisitor pentru a lupta pentru viaţă.

Energia Târgu Jiu – CSM Bucureşti 32-25 (14-13)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 600

Energia: Şelaru, Antonaru, B. Mănescu, V. Popescu, Kekezovic (7), Apolzan (3), Dragnea (7), Sifre, Ilieş (3), Al. Mănescu, Stankevicius (4), Acatrinei (8), Rodrigues. Antrenor: Liviu Andrieş.

CSM Bucureşti: Blazevic, Iancu, Dragomir, Sîncelean, Pătru (1), Milosevic (3), Stavrositu (2), Constantinescu (6), M. Răpciugă, Kostandinovic, Negru (1), Marinajac (7), Rotaru (4), Capotă (1), Mledenciu, Lupşe. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.