RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Glyniadakis a debutat pentru Energia

/ 6 ianuarie 2015

Prima victorie a Energiei din 2015 a fost obținută și cu ajutorul ultimei achiziții, grecul Andreas Glyniadakis. Acesta a debutat la câștigătoarea Cupei României într-o manieră pozitivă.

img_0727-qpr1

Sosit la Târgu Jiu de doar o săptămână, ultima achiziție a Energiei, Andreas Glyniadakis, a îmbrăcat pentru prima dată maioul Energiei luni seara, împotriva celor de la CSU Sibiu. Dacă primele șase minute nu au fost de partea pivotului grec, comițând greșeli neforțate, odată cu scurgerea timpului pe tabela de marcaj, acesta a demonstrat de ce a petrecut o bună bucată de timp la regina Europei din 2012, Olympiakos Pireu. Sfertul secund a dat startul jocului bun etalat de Glyniadakis, centrul echipei adverse, Christopher Lee, descurcându-se din ce în ce mai greu în fața jucătorului de 2.16 metri.

Așa cum a declarat și tehnicianul Antonis Constantinides la conferința de la finalul meciului cu ardelenii, Andreas nu s-a remarcat numai prin cele 11 puncte și 10 recuperări reușite. Elenul s-a evidențiat prin spațiile create coechipierilor săi, cât și prin breșele găsite în defensiva formației adverse. Puține au fost fazele din care Glyniadakis nu a obținut nici măcar un fault, păstrând posesia în favoarea Energiei de cele mai multe ori. Grecul a contribuit din plin și la acțiunile dezvoltate de jucători precum Watson sau Troupe. Doar două turnover-uri a comis internaționalul elen, în debutul partidei.

Cu toate acestea, spre finalul confruntării, vârsta și-a spus cuvântul în ceea ce-l privește pe numărul 35 de la câștigătoarea Cupei României. În duelul de luni seara, acesta a petrecut puțin peste 35 de minute, fapt neobișnuit pentru el. Trebuie amintit că, de-a lungul carierei, media minutelor lui Andreas a variat între 10 și 15 per meci. Este adevărat, în competiții cu un nivel mult peste cel din România.

Un lucru este cert după prima partidă avută de Andreas Glyniadakis în culorile Energiei. Acesta oferă o siguranță sporită în lupta de sub panou, așa cum pivoți ca Woods sau Turner nu au reușit.

“Am făcut doar patru antrenamente cu echipa. Coechipierii fac o muncă extraordinară pentru a-l intrega în echipă. După doar patru antrenamente cu echipa cred că am făcut un meci bun, dar sunt sigur că pot da mai mult pentru această echipă. Sunt bucuros că am ajuns la o echipă calificată în Last 16-EuroChallenge. Asta denotă o muncă a antrenorilor de aici și în special a domnului Constantinides, cu care am mai lucrat și înainte,” Andreas Glyniadakis, Energia Târgu Jiu.

foto: Andi Popescu

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.