RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fundaş, extremă urgenţă

/ 6 ianuarie 2015
Pandurii are mare nevoie de cel puţin un fundaş central, iar această nevoie a fost pusă în capul listei atât de către antrenor, cât şi de conducători, care au misiunea ca în cea mai scurtă perioadă să găsească varianta optimă pentru a completa lotul pe acest post.

fratii da Silva         Edi Iordănescu spune că nu-i place să se ascundă şi deşi vede la Elton unele calităţi de fundaş central, el nu are deprinderile necesare postului şi consideră că nu este momentul ca el să le capete acum: „Eu sunt direct. Am văzut cuplul Erico-Elton, clar este o improvizație, nu spun că nu pot forma un cuplu de fundași centrali, dar Elton trebuie să mai lucreze, are alte deprinderi pentru alte poziții. Orice greșeală la nivelul fundașilor centrali se resimte… Acum nu este timpul, având și situația în care se află echipa nu putem face experimente. Nu spune că nu voi apela la el ca fundaș central, dar acum echipa are nevoie de un fundaș central”, a explicat Iordănescu de ce nu va merge pe mâna unui cuplu de fundaşi centrali format din fraţii da Silva.

Pentru tehnicianul echipei gorjene cea mai bună variantă ar fi aducerea unui stoper din campionatul intern, de preferinţă român sau măcar să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, dar nu exclude nici varianta în care jucătorul dorit va veni din străinătate, ba chiar recunoaşte că un astfel de jucător ar fi în pole position în acest moment: „Sunt discuții, nu este nimic concret. Este o variantă externă, eu aș fi preferat un jucător pe care să-l știu din competiția noastră, care să fie acomodat, care să știe limba, era mai ușor de adaptat la echipă. Dar sunt puține soluții, vara sunt mai multe opțiuni. Nu mă ascund că există o soluție pentru un jucător străin care a jucat în Liga 1. Este un short list de 3-4 jucători. Eu am creionat un anumit profil, să fie complementar cu colegii de compartiment, sunt pretențios când mă uit după un jucător. Trebuie să se încadreze în condițiile financiare ale clubului. Este un jucător cu experiență, sunt discuții, domnul președinte a accelerat negocierile, este un jucător internațional. Mergem și în paralel, vedem cu cine ne înțelegem. Am redus lista la 3-4 nume din 7-8 jucători, însă aceștia sunt asemănători ca profil”, a mai spus antrenorul echipei gorjene. Acesta a mai precizat că Pandurii, ca multe alte echipe din Liga 1, nu-şi permite acum să plătească vreo clauză de reziliere, aşa că fundaşul mult dorit nu va ajunge la Târgu Jiu decât dacă este liber de contract sau dacă va deveni liber de contract în perioada imediat următoare.

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.