RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Duel echilibrat la Pitești

/ 21 octombrie 2014

Energia Târgu Jiu și BCM U Pitești se vor întâlni, joi, în Sala Sporturilor din Trivale, într-o partidă restantă din etapa a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, asta după ce Vasile Ștefan și Cătălin Vlaicu au părăsit pregătirea echipei gorjene în favoarea unui turneu de streetball la Tokyo, fapt care a împins la amânarea partidei.

img_5461-qpr

Echipa de baschet a parafat duminică prima victorie a sezonului, împotriva unui adversar cu pretenții, BC Timișoara. Astfel, după acest succes, singurul din sportul gorjean de mai bine de două săptămâni, Energia este încrezătoare într-un rezultat pozitiv la Pitești, în ciuda faptului că trupa lui Șapera nu a cunoscut gustul înfrângerii până în acest moment. Revenind la forma gorjenilor, tehnicianul Antonis Constantinides pare că, pe lângă succesul cu bănățenii, a câștigat doi oameni de bază în rotația echipei pe care o pregătește. Diferit de jocurile oficiale disputate cu CSU Ploiești, în SuperCupă, și SCM U Craiova, în campionat, în etapa aceasta, câștigătoarea Cupei României s-a putut baza pe aportul poziției 5, acolo unde Larry Turner și-a făcut simțită prezența în perioada petrecută pe parchet, dar și pe dorința lui Daniel Tudosă de a demonstra că merită mai multe minute în jocurile cu miză, cum a fost cel cu BC Timișoara. Dacă stăm să ne uităm peste statistică, cei care nu au asistat la meci ar zice că românul nu a evoluat mai mult de cinci minute, nereușind să puncteze sau să iasă în evidență la un capitol de pe foaia oficială. În ciuda acestor aspecte, Tudosă a fost cel care l-a anihilat pe play-maker-ul timișorenilor, Zlatko Jovanovic. Bosniacul a contabilizat doar cinci puncte, acestea venind în afara celor 22 de minute petrecute de fostul său coechipier în teren. În opinia antrenorului Energiei, Antonis Constantinides, Tudosă a fost cheia succesului împotriva celor de la BC Timișoara.

De la încleștarea de joi seara, Constantinides dorește ca Energia să scoată maximum și să se întoarcă cu punctele pierdute contra celor de la SCM U Craiova, pe propriul teren: „Aşa cum le-am spus şi jucătorilor în vestiar nu prea avem mult timp să sărbătorim, pentru că joi avem un meci extraordinar de greu la Piteşti. Pentru mine, deplasările de la Ploieşti şi Piteşti sunt cele mai dificile, pentru că sunt probabil două dintre cele mai puternice echipe din campionat, dar din moment ce nu avem nimic de pierdut, vom merge acolo concentraţi şi pregătiţi pentru a câştiga. Dacă avem încredere în noi şi credem că putem obţine ceva acolo, atunci vom obţine. Este o şansă pentru noi să acoperim acea înfrângere cu Craiova”, a spus tehnicianul cipriot.

Meciul Energiei de la Pitești este programat a se disputa joi, în Sala Sporturilor Trivale, cu începere de la ora 18:00.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.