RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Derby-ul Olteniei, un meci echilibrat

/ 24 octombrie 2013

Energia Rovinari și SCM U Craiova se vor întâlni sâmbătă la Târgu Jiu în ceea ce a devenit de câțiva ani derby-ul Olteniei baschetbalistice.

nini3Antrenorul echipei gorjene, Florin Nini, simte ceva din presiunea unui meci cu orgolii, însă spune că victoria echipei sale este mai importantă din perspectiva luptei pentru un loc în play-off decât din aceea a luptei pentru supremația regională: „Din punctul de vedere al antrenorului nu știu dacă ar trebui să-l tratez deosebit, dar probabil e un meci și cu altă încărcătură, un meci al orgoliilor. Dacă e să facem o paralelă între investițiile făcute de Craiova și cele făcute de noi, cred că ei ne sunt puțin superiori, dar dacă e să mă bazez pe relațiile de joc pe care noi le avem și pe jocul pe care-l practicăm, eu aș spune că noi suntem puțin mai avansați din acest punct de vedere. Ei își bazează mult jocul pe finalizări de unu la unu, de doi la doi, noi ne bazăm mai mult pe un joc legat cât mai colectiv. Nu știu dacă trebuie să existe o miză sau o presiune suplimentară decât cea a rezultatului pentru că suntem la începutul campionatului și trebuie să gestionăm fiecare meci. Sigur acest lucru se va vedea la public, fanii îl vor trata în mod deosebit, iar noi încercăm să păstrăm tradiția și să ieșim învingători și să luăm avantaj din ambele puncte de vedere, și cel al derby-ului Olteniei, cât și în ceea ce ne interesează pe noi mult mai mult, acela de a lua avantaj în clasament”, a declarat tehnicianul Energiei.

Vorbind despre echipa Craiovei, Nini nu găsește într-un singur jucător adversarul de care echipa sa trebuie să se teamă: „Nu ne temem de cineva anume de la Craiova. În acest moment, cei care au demosntrat atât din punct de vedere statistic, cât și în ierarhia echipei sunt Dzambic, Maric, Seals, Bureau, Popescu, deci au destul de mulți jucători. Nu putem spune că dacă-l blocăm pe Popescu putem să câștigăm jocul. Apare Seals sau altcineva. L-au adus sub panou pe Topcov, și-a revenit și Kovac, un shooter foarte bun, deci au un lot bun, un lot versatil, pe care și-l pot schimba fără să afecteze jocul sau procentajele, dar noi, cu o apărare foarte bună îi putem face să nu fie atât de eficienți.După două victorii obținute în fața unor echipe fără pretenții, Concordia și Timba, Florin Nini spune că de acum va avea parte de adversari de un cu totul alt gen, iar meciurile ce vor urma vor fi extrem de importante: „Fiecare meci de acum înainte contează, trebuie să fim atenți, să ne concentrăm, să ne facem jocul nostru, să ne impunem prin calitățile și avantajele avute atât din punctul de vedere al calităților jucătorilor, cât și din punct de vedere tactic”, a concluzionat antrenorul echipei gorjene.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.