RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bucharest Team s-a oprit în semifinale la Tokyo

/ 12 octombrie 2014
Cei doi baschetbaliști ai Energiei ce au participat cu Bucharest Team la World Tour Final 3×3 de la Tokyo, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, s-au oprit în semifinalele competiției.

faza joc 3x3      După ce au învins în ambele meciuri din grupă, scor 22-11 cu brazilienii de la Sao Paulo și 15-13 cu filipinezii de la Manila West, Bucharest Team, pentru care au mai jucat pe lângă cei doi componenți ai Energiei și Angel Santana și Bogdan Popescu, s-au calificat în sferturile de finală ale competiției, acolo unde au dat peste indonezienii de la Jakarta. Bucharest Team s-a calificat fără probleme în semifinale câștigând cu 21-8 meciul cu Jakarta, iar organizatorii se întrebau dacă, nu cumva, este timpul echipei românești să se impună, sârbii de la Novi Sad arătând unele slăbiciuni la acest turneu, unde au pierdut chiar primul meci, cu americanii de la Denver.

Partida cu canadienii de la Saskatoon din semifinalele turneului japonez a fost una extrem de aprig disputată, uneori cu ieșiri nervoase din partea jucătorilor ambelor tabere. Canadienii au pornit mai bine și au condus cu 3-0, dar Bucharest Team a revenit și a preluat conducerea cu 5-3. Cu o singură excepție, când canadienii au condus cu 7-6, Bucharest team a fost cea care s-a aflat la conducere beneficiind și de câteva aruncări de la distanță reușite de Santana. Din păcate, Bucharest Team a fost imprecisă la linia de fault. Vlaicu a ratat de cinci ori la aruncările libere primite, iar Santana a completat și el această listă cu două ratări. Finalul a fost incendiar, Bucharest Team conducea cu 16-13 cu un minut și 20 de secunde înainte de final. Nervozitatea excesivă a condus la pierderea unor posesii , iar canadienii au reușit să egaleze când mai erau 30 de secunde de joc. Șansa părea a le surâde românilor, care la 18 secunde de finalul partidei, la 16-17, au avut două aruncări libere ce-I puteau trimite în finală, însă Angel Santana le-a ratat pe amândouă. Totuși, Bucharest Team a mai avut șansa de a reveni, dar a ratat alte două posesii în ultimele zece secunde, iar canadienii s-au distanțat câștigând cu 16-19.

În finala competiției disputată la Tokyo, sârbii de la Novi Sad, care au trecut repede peste eșecul din primul meci din grupe, s-au impus fără probleme în fața canadienilor, scor 21-11, devenind campioni mondiali la 3×3.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.