RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Andrieș: „Ne batem cu Bacăul!”

/ 9 octombrie 2014
Pentru echipa de handbal a Energiei vremea jocurilor fără miză prea mare a trecut. Cu doar un succes în actuala stagiune, Energia e obligată să abordeze la victorie orice meci din Liga Națională, fără a mai conta numele adversarului, situația fiind una mai mult decât delicată.

IMG_5462            Oricât de grea a fost înfrângerea de pe teren propriu în fața Timișoarei, Energia trebuie să treacă repede peste ea, gorjenii fiind acum obligați să încerce să obțină ceva dintr-o deplasare care, în mod normal, nu le oferă prea multe speranțe. Antrenorul Liviu Andrieș crede că un rezultat pozitiv la Bacău ar putea însemna un nou start pentru echipa sa: „Am avut o discuție la cald, după meciul cu Timișoara, și e normal ca fiecare să găsească scuze. Ne stă în caracter să fim subiectivi, dar trebuie să strângem rândurile. Chiar începând cu deplasarea de la Bacău, cu toate că pentru unii pare doar o excursie. Trebuie să mergem, să creștem de la meci la meci. Ne batem cu Bacăul chiar dacă ei au scos un punct la Odorhei, unde este greu să scoți puncte, nu este o echipă invincibilă. Cred că trebuie să mergem să jucăm. Nu ar fi o minune, dar ar fi un rezultat foarte bun pentru noi, care ne-ar da moral”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

 Refuză să se gândească la înfrângere

Cu eșecuri extrem de dure în deplasările de la Odorhei și Constanța, unde trupa lui Andrieș a fost învinsă la 14 și la 10 goluri diferență, meciul Energiei de la Bacău nu creează premisele unui final fericit, însă antrenorul Liviu Andrieș spune că atât el cât și jucătorii nu au voie să se gândească măcar că scenariul deplasărilor precedente s-ar putea reedita: „Cred că suntem pe fundul prăpastiei și nu trebuie să ne gândim că am putea lua bătaie la multe goluri la Bacău. Trebuie să gândim ce trebuie să facem ca să fie un rezultat bun pentru noi acolo”.

 Nu e loc de reproșuri

Evoluțiile slabe ale echipei au fost interpretate de unii drept o încercare a jucătorilor de a-l îndepărta pe Liviu Andrieș de la cârma echipei, însă antrenorul gorjenilor nu crede în acest scenariu: „Trebuie să am încredere în jucători, suntem o echipă. Ei sunt cu mine, eu sunt cu ei. Speculațiile cum că ar dori să îmi facă mie rău nu le cred”, spune Andrieș. Acesta vede redresarea corabiei doar lucrând împreună, fără a se mai face reproșuri, ci doar cu mai multă muncă: „Trebuie să strângem rândurile, ăștia suntem și noi trebuie să strângem puncte. Am avut și meciuri grele. Pașii greșiți sunt cei făcuți în cele două meciuri pierdute acasă. Nu are rost să vin acum să reproșez că X jucător nu a jucat bine sau că altul nu respectă sarcina de joc. Cred că nu așa vom rezolva problema, scoțând anumiți jucători în față și eu ascunzându-mă în spatele acestor lucruri. Nu, toți suntem parte a acestei echipe și toți trebuie să îndreptăm lucrurile. Ne reproșăm acolo, pe teren, apoi trebuie să găsim ceea ce trebuie să facem pentru a câștiga puncte”, a concluzionat antrenorul Energiei.

Meciul dintre Știința Municipal Dedeman Bacău și Energia Târgu Jiu va avea loc sâmbătă, la ora 12:15, și va fi în direct pe Digi Sport 3.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.