RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victoria, o himeră

/ 16 septembrie 2014
Pandurii Târgu Jiu rămâne fără victorie acasă în acest sezon după 1-1 cu Petrolul. Mihai Roman a deschis scorul în minutul 3 iar Pablo de Lucas a stabilit scorul final în minutul 43. Pandurii a strâns 7 puncte în 7 etape și se află pe loc retrogradabil, 13.

12Municipalul târgujian rămâne blestemat pentru panduri care nu reușesc să câștige, în ciuda jocului bun prestat în compania „lupilor galbeni”. Victoria cu Corona Brașov, 5-0 din sezonul trecut rămâne singulară acasă în 2014. Mihai Roman a deschis drumul spre victorie în minutul 3, dar Pablo de Lucas a egalat înainte de pauză (43). Pandurii a controlat prima parte autoritar dar nu a reușit să conserve avantajul dobândit în debut.În partea a doua forțele s-au mai echilibrat, cu un mic avantaj teritorail pentru oaspeți. Pandurii a forțat în final, dar Matulevicius nu a găsit drumul spre victorie, în două rânduri.

Băieții lui Grigoraș merită aprecieri pentru dorință, pentru eforul depus, dar situația în clasament rămâne gravă. Prezența în zona retrogradării nu poate aduce decât neliniște, însă evoluția din meciul cu Petrolul, o echipă, totuși, cu multe absențe notabile, lasă loc și unui stop de speranță.

 Pandurii, în fața „lupilor”:

Stanca: Destul de nesigur, în ansamblu. Jocul de picior, unul foarte bun de altfel, l-a trădat la un moment dat și a degajat într-un adversar, din fericire fără urmări. La faza golului oapseților a respins excelent în primă fază, dar nu a mai avut ce face la golul cu bara al lui de Lucas. A mai avut două intervenții ce puteau cântări decisiv, dar a avut noroc: un șut din careu repins în lateral și reluat peste poartă și unul de la distanță la care mingea ricoșată din gazon l-a lovit și a ieșit în corner.

Pleașcă: Un meci reușit, dacă trecem cu vederea faptul că faza golului petrolist s-a dezvoltat în zona sa. Poate crește dacă i se dă încredere.

 Elton da Silva: Imperial în prima parte, cât a jucat fundaș central. Sigur, elegant, de netrecut. Din minutul 70 a trecut pe postul său favorit, de mijlocaș defensiv, dar nu s-a mai descurcat la fel de bine.

Christou: Joc simlu, nu s-a complicat în situații de forță majoră. În creștere de formă. te poți baza pe el. Unul din cele mai bune meciuri ale sale. Intervenție decisivă în minutul 89 la Nepomuceno.

Momcilovic: Nu a fost în apele lui, a jucat riscant, mai mereu a nimerit pasa în picioarele adversarului. La golul oaspeților a strâns în centru dar fără efect iar la șutul de gol al lui de Lucas a ridicat piciorul cât să treacă mingea, probabil s-a ferit să nu o devieze nefericit. Sub nivelul său obișnuit.

Anton: Muncitor, disciplinat, a încercat și poarta de la distanță, dar nu i-a ieșit șutul. Pe final a cedat fizic și a lăsat spații între linii, din fericire nespeculate.

Răduț: Mai nou are sarcini defensive și joacă riscant acolo în fața careului propriu. Grigoraș i-a reproșat acest lucru pe parcursul meciului și după o greșeală ce putea costa echipa l-a chemat pe bancă. Imediat după gafă putea marca dar șutul său de la distanță a fost deviat.

Buleică: Rar a apărut la rampă. Lipsit de curaj în relația unu la unu cu adversarul. Încetinește mereu în loc să accelereze.

Nistor: Deschidere de nota 10 la golul pandurilor pentru Nicoară. A căutat mereu pasa filtrantă, dar colegii nu au fost mereu pe fază. A urcat foarte sus cu presing, la nivelul fundașilor adverși, practic ca al doilea vârf, o dovadă de efort maximal. În creștere evidentă de formă.

Roman: Alegere inspirată a lui Grigoraș. Masivul atacant a dominat adversarul în duelurile aeriene, a ieșit la pas și chiar a ținut de minge. Ca să nu mai spunem că a fost pe fază la greșeala lui Cobrea și a marcat al doilea său gol la Pandurii.

Nicoară: A început fulminant, dar s-a tăiat pe parcurs. L-a dominat pe Alcenat în primele minute, însă s-a stins.A cedat ușor în lupta corp la corp, practic a cerșit faultul care nu a venit.

Shalaj: Nu a adus nici un plus. Cum prinde mingea centrează fără să se uite. E departe de așteptări.

Erico: Se vede lipsa jocurilor. A revenit după accidentarea din prima etapă, însă e departe de nivelul său maxim. Cu timpul își va reveni, cu siguranță.

Matulevicius: Cât pe ce să devină erou, dar nu a fost să fie. A avut două șanse, dar Cobrea a respins la prima dintre ele iar al doilea șt s-a dus pe lângă poartă. Grig a avut dreptate, nu e la un nivel de titular.

 1

victorie are acasă Pandurii Târgu Jiu în anul 2014, 5-0 cu Corona Brașov, în sezonul trecut.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.