RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Antonis Constantinides: „A fost o evoluţie foarte bună pentru un prim meci”

/ 4 septembrie 2014
Cu toate că Antonis Constantinides a debutat cu o victorie pe banca Energiei, pentru început, rezultatele sunt puse pe plan secund de antrenorul cipriot al gorjenilor, în favoarea evoluţiei echipei.

IMG_3232În partida de la Bucureşti, jocul a fost aproape de nota 7, aşa cum l-a evaluat staff-ul câştigătoarei Cupei României : „Rezultatul este ultimul care ne interesează în acest moment. Urmărim în mod special evoluţia echipei. A fost o evoluţie foarte bună pentru un prim meci, atât din punct de vedere ofensiv, cât şi din punct de vedere defensiv. Am avut un joc bun de echipă şi mai puţin individual. Trebuie să văd exact ce mai avem de lucrat până la începerea campionatului, pentru că mai avem multe lucruri de pus la punct. Am urmărit în acest meci, posesiile pierdute, şi cum ne prezentăm din punct de vedere defensiv. Suntem la începutul perioadei de pregătire. Le-am spus şi jucătorilor după meci că ne-am prezentat foarte bine în partida cu Steaua. Nu îmi place să dau note şi procentaje, dar pe o scară de la 1 la 10, suntem undeva între 6 şi 7. Din punct de vedere negativ aş putea remarca reacţia pe care am avut-o în unele momente de apărare. Dar este explicabilă, având în vedere faptul că această apărare am lucrat-o doar în ultimele 10 zile. Din punct de vedere ofensiv trebuie să avem mai multă grijă. Am pierdut cam 20 de mingi ceea ce este foarte mult. Ca să câştigăm meci de meci trebuie să coborâm această cifră în jurul a 10 mingi pierdute.”

Woods, fără recuperare în meciul cu Steaua

Pe lângă Michal Kremen şi Marian Minea, pivotul Tony Woods a îmbrăcat ieri seara pentru prima dată maioul câştigătoarei Cupei României. Pe parchetul Sălii Mihai Viteazul din capitală, americanul a dat randamentul scontat în faza ofensivă, însă nu a izbutit nicio recuperare, în ciuda înălţimii şi atribuţiilor sale. Acest lucru nu constituie o problemă pentru Constantinides. Tehnicianul este convins de aportul pozitiv pe care îl va aduce „gâselniţa” sa din această vară: „Ceea ce s-a întâmplat cu Woods şi nu numai cu el, se întâmplă în fiecare an cu pivoţii din echipa mea. Le cer să facă nişte lucruri noi, cu care nu au fost obişnuiţi. Dacă ne luăm după cifre, poate că reprezintă o problemă că nu are nicio recuperare, însă pe parcursul campionatului se va demonstra că Woods va fi unul dintre cei mai buni recuperatori din Ligă. Pentru mine era o prblemă dacă echipa avea mai puţine recuperări decât Steaua. Nu am privit jocul din punct de vedere individual, ci din punct de vedere colectiv.”

Cehul Michal Kremen și-a trecut în cont 7 puncte (două reușite de sub panou și un coș dinafara arcului de cerc), iar Marian Minea a contabilizat 3 puncte, după un coș marcat de la distanță. Woods a încheiat jocul cu 10 puncte.

Imaginea contează

După un prim test al presezon-ului, sâmbătă şi duminică, gorjenii vor avea primele două reprezentaţii sub ochii propriilor suporteri, în cadrul unei noi ediţii de Cupa Energia. În mare, principalul echipei de baschet a trasat obiectivele pentru turneul de la Târgu Jiu: „La Cupa Energia, ca obiectiv, trebuie să fim mai sus decât la meciul cu Steaua. Avem două zile să ne pregătim pentru acest turneu şi să creştem nivelul jocului pentru a ne prezenta foarte bine în campionat, dar şi în faţa propriilor suporteri. Imaginea contează înotdeauna. Chiar dacă am spus că nu mă interesează rezultatele din partidele amicale, e o filosofie poate nu foarte bună din partea mea, dar cu siguranţă trebuie să arătăm şi publicului din Tg-Jiu că suntem o echipă buna.Vor vedea o echipă care se va lupta din prima până în ultima secundă pe teren.Victoriile aduc victorii şi dacă vom putea să câştigăm Cupa Energia atunci va fi cu atât mai bine, acestea sunt obiectivele trasate de principalul Energiei pentru turneul de la Târgu Jiu”.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.