RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Maratonul Recunoștinței

/ 17 august 2014
Prezent în Parcul Central din Târgu Jiu pentru a spune câteva cuvinte participanților la Maratonul Recunoștinței, primarul Florin Cârciumaru a propus ca din 2015 să se organizeze anual un maraton care să poarte numele celei mai importante atlete a Gorjului, Constantina Diță.

Maratonul „Constantina Diță” se va alerga la Târgu Jiu în fiecare an cu ocazia Zilelor Orașului și va fi o încercare de a răsplăti într-un fel modul în care atleta gorjeană a făcut imagine județului în întreaga lume prin performanțele sale: „Vreau să vă propun ca în fiecare an, în semn de respect față de Constantina Diță, începând de anul viitor, să includem în programul Zilelor Orașului Târgu-Jiu maratonul ‘Constantina Diță’ ”, a spus Florin Cârciumaru înaintea startului Maratonului Recunoștinței de la Târgu Jiu.

Revenind la evenimentul ce a avut loc duminică dimineața, a IV-a ediție a Maratonului Recunoștinței a avut startul din zona Mesei Tăcerii și a inclus în traseu și Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Statuia Tudor Vladimirescu și Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. Pe lângă maraton, cei dornici de alergare au avut de optat și pentru semimaraton sau curse de 15 km, respectiv 8 km, însă și o cursă populară de doar 1,5 km. Din păcate, participarea a fost una extrem de redusă, gorjenii arătând un interes mult prea mic pentru un eveniment la care participa singura campioană olimpică a Gorjului la exact 6 ani de la cursa ce i-a asigurat aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing. Imaginea ușor dezolantă ar fi fost una chiar rușinoasă pentru gorjeni dacă la eveniment nu ar fi fost prezentă o grupă de copii de la Pandurii, copii care au luat parte la o ștafetă simbolică, un arc peste timp în care Constantina Diță a predat ștafeta noii generații.

La maraton au participat 16 alergători, iar pentru cursele pe distanțe mai scurte au venit la Târgu Jiu să participe oameni din toată țara, printre ei și doi octogenari, o femeie și un bărbat, cei doi terminând parcursul în aplauzele celor strânși în Parcul Central, la Poarta Sărutului, acolo unde a fost Finish-ul curselor din cadrul Maratonului Recunștinței.

„A fost foarte frumos să alerg acasă, tot timpul îmi aduc aminte cum făceam antrenamente aici în Târgu-Jiu, de unde am pornit. Văzând atâția copii care fac mișcare este un lucru foarte frumos și sper ca pe viitor să mai devină campioni atleți de la noi din Gorj, a declarat Constantina Diță, campioană Olimpică la Beijing în proma de Maraton.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.