RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Toate echipele gorjene joacă în deplasare în Cupa României

/ 24 iulie 2014
Echipele gorjene nu se vor înfrunta între ele în faza a II-a a Cupei României, așa cum se întâmpla până acum, Federația Română de Fotbal alegând o împerechere în care a Minerul Motru, Știința Turceni și Pandurii II vor evolua contra unor echipe din județele vecine.

cupa romaniei 2             Nu doar faptul că în această fază a competiției nu se vor întâlni două echipe gorjene între ele reprezintă o noutate, ci și faptul că niciuna din cele trei nu va juca pe teren propriu, toate urmând să facă deplasări, Minerul Motru fiind cea care se plânge de faptul că va trebui să facă cea mai lungă deplasare: „Am fost trimişi să jucăm în Cupa României la Anina. Trebuie să traversăm un judeţ pentru a ajunge în altul. Facem 200 de kilometri pentru acest meci, când puteam fi împerecheaţi să jucăm cu o altă echipă aflată mai aproape. Nu e normal să fim trimişi la Caraş-Severin, sunt total nemulţumit. Acum nu se mai poate face nimic, însă sunt cheltuieli pentru această deplasare de 200 kilometri. O să repsectăm competiţia, nu avem ce face”, a declarat Mihai Cernica, directorul sportiv al clubului motrean, care recent a refuzat propunerea venită din partea FRF de a participa din nou în liga a 2-a tocmai din cauza dificultăților financiare întâmpinate. Dealtfel, Minerul Motru abia ce s-a reunit în această săptămână, antrenorul Gabi Zahiu încercând să încropească un lot după despărțirile masive de jucători ce au avut loc în această vară. În altă ordine de idei, Minerul Motru va disputa la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, un joc amical. Partida se va disputa la Motru, cu începere de la ora 11:00, iar adversară le va fi Minerul Mehedinți, echipă nou promovată în liga a 3-a după ce s-a impus în meciul de baraj în fața celor de la Gilortul Târgu Cărbunești. Întâmplarea face ca echipa din Mehedinți să fie adversara din această fază a Cupei României a unei alte echipe gorjene, Știința Turceni.

 Știința Turceni joacă la Severin

După ce în turul precedent a trecut ce campioana și dedeținătoarea cupei din Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești, Știința Turceni va juca acum, în turul 2 al Cupei României cu echipa care a barat drumul Gilortului spre Liga a 3-a, Minerul Mehedinți. Partida se va juca în deplasare, la Drobeta Turnu Severin, pe Stadionul „Municipal”. Directorul sportiv al Științei Turceni consideră că echipa sa are avantajul experienței la nivelul ligii a 3-a, dar mehedințenii compensează prin avantajul terenului propriu, așa că șansele de calificare sunt egale: „Eu mă aşteptam să jucăm cu o echipă din judeţ apropiat, Vâlcea, Dolj sau Mehedinţi. Vom juca cu Minerul Mehedinţi în deplasare, asta este. Noi suntem echipă de Liga a 3-a şi jucăm cu o nou promovată, deci mergem să jucăm şi să ne calificăm. Va trebui să legitimăm 2-3 jucători în cel mai scurt timp pentru a completa lotul. În privinţa şanselor la calificare, din punctul meu de vedere sunt egale, 50%-50%, nimeni nu pleacă cu prima şansă”, a declarat Vali Modrea.

 Pregătirea pe primul plan pentru Pandurii II

Nici Pandurii II nu a avut norocul de a juca pe propriul teren în această fază a competiției, trupa lui Adrian Bogoi urmând a se deplasa la Horezu pentru a se duela pentru un loc în turul 3 al Cupei României cu Flacăra Horezu. Tehnicianul echipei secunde a Pandurilor recunoaște că numele adversarei nu-i spune mare lucru, dar și faptul că pregătirea echipei pentru noua ediție de campionat reprezintă acum prioritatea pentru el: „Nu cunosc echipa adversă, am înțeles că au pierdut meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Noi suntem într-un proces de pregătire și mă interesează acum orice meci, mai ales unul cu valoare de meci oficial, dar nu-mi voi perturba programul de pregătire”, a declarat antrenorul echipei târgujiene. Acesta spune că după meciul de cupă echipa se va mai antrena câteva zile acasă după care va urma un cantonament: „Vom mai sta la bază, pregătindu-ne la Târgu Jiu, încă o săptămână și ceva, iar de pe 5 august vom merge la Tâncăbești, lângă Snagov, pentru un stagiu de pregătire acolo. Inițial, programul de acolo se întindea până pe 15 august, dar dacă ne vom califica în turul următor al Cupei României, va trebui să ne întoarcem pe 12 august. Avem acum câțiva jucători în probe, dar nu putem da nume decât în momentul în care vom transfera pe cineva. Oricum, nivelul aici este unul ridicat, cei care sunt acum în lot au o jumătate de campionat la nivelul Ligii a 3-a și e greu ca cineva acum să se încadreze la nivelul de vârstă și de calitate, noi dorim să aducem doar jucători de 17-18 ani”, a mai declarat Adrian Bogoi.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.