RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Peste 2,8 milioane de euro din Europa League

/ 27 iunie 2014
Sezonul 2013-2014 a însemnat un succes financiar pentru echipa gorjeană, care a încasat o sumă frumoasă din participarea în grupele Europa League.

GRUPA E EUROPA LEAGUE        UEFA a publicat recent toate datele financiare ale ultimului sezon în competițiile pe care le patronează și dacă Steaua a câștigat peste 15 milioane de euro participând în grupele celei mai prestigioase competiții la nivel de club, Pandurii figurează și ea pe listele forului european cu o sumă de aproape 3 milioane de euro.

Pandurii a primit sume oarecum modice pentru participarea în tururile preliminarii, acolo unde a fost recompensată cu 130.000 de euro pentru turul 2 preliminar și cu 140.000 de euro pentru cel de-al treilea. Câștigarea play-off-ului nu a fost recompensată de UEFA, Braga fiind cea care a primit potul de 150.000 de euro ca un mic premiu de consolare. În schimb, după meciul de la Braga, în conturile Pandurilor au intrat 1,3 milioane de euro pentru accederea în grupele Europa League. Pentru meciurile din grupe, UEFA a pus la bătaie 200.000 de euro pentru fiecare victorie și jumătate din această sumă pentru fiecare egal, astfel că Pandurii, rămasă fără victorie și cu doar două remize contra celor de la Pacos de Ferreira, a adunat 200.000 de euro din bonusurile de performanță în grupă. Chiar dacă participarea Pandurilor s-a oprit aici, conturile grupării târgujiene aveau să mai primească aport de capital din market pool.În urma unui algoritm destul de greu de înțeles și la fel de dificil de explicat, Pandurilor le-au mai fost dați 1.033.468 euro, bani cu care echipa gorjeană a ajuns la un total de 2.803.468 euro, bani strânși din participarea în Europa League în sezonul 2013-2014.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.