RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Răzvan Stanca: „Nu cred în principiul rotației portarilor!”

/ 26 iunie 2014
Singurul post pentru care Petre Grigoraș nu trebuie să-și facă griji este cel de portar, acolo unde Pandurii dispune de trei jucători de valoare, singura problemă fiind cea a alegerii celui mai în formă dintre ei.

stanca trage tareLa 34 de ani, Răzvan Stanca a pierdut șirul plecărilor în cantonamente, așa că este obișnuit cu aceste perioade, portarul echipei gorjene sperând ca pregătirea din acest an să ajute echipa să atingă o performanță comparabilă cu cea de acum un an, când Pandurii termina campionatul pe locul 2 și făcea o figură frumoasă în Europa League: „E al nu știu câtelea cantonament în care plec, sper să fie de bun augur acesta. Ne dorim să repetăm performanța din 2012-2013. Va fi un campionat destul de disputat, dar noi nu trebuie să ne gândim că vor pica șase echipe. Noi nu ne propunem evitarea retrogradării, noi ne propunem să terminăm pe primele 3-4 locuri. Așa s-a întâmplat în ultimii ani, de când am revenit eu la Pandurii”, a declarat Stanca înaintea plecării în cantonamentul de la Sibiu-Cisnădie.

 Trei pentru „titulatură”

Cu o concurență acerbă pentru postul de titular, acolo unde se „bate” cu portughezul Mingote și polonezul Gliwa, Răzvan Stanca se pregătește gândind că cel mai bun dintre cei trei va fi cel căruia antrenorul Grigoraș îi va încredința misiunea de a apăra poarta pandură: „Postul de portar este foarte bine acoperit, cine e mai bine pregătit și mai în formă, acela apără. Așa a decis domn profesor. Concurența este mare, pe Mingo îl știam de mult timp, de când am venit eu la Pandurii, iar acum a venit și Gliwa, un portar tânăr, de perspectivă. Așa că va fi o concurență destul de acerbă. Nu știu dacă e vreo echipă din Liga 1 care să aibă trei portari de aceeași valoare”, a mai declarat Răzvan Stanca.

 Pustai a folosit sistemul rotației

Având la dispoziție și în tur și în meciurile din retur pe care le-a prins la cârma Pandurilor trei portari de valoare aproximativ egală, antrenorul Cristi Pustai a ales să ofere portarilor șanse aproximativ egale de a se afla între buturi. Mingote și Stanca și-au împărțit în mod egal meciurile în Europa League, în vreme ce în campionat Stanca a fost cel care a adunat cele mai multe tricouri de titular. Gliwa, venit în retur, a prins mai multe partide, în vreme ce Lazar a jucat doar în tur, ulterior fiind cedat sub formă de împrumut celor de la FC Botoșani. Sistemul rotației a fost folosit de Pustai și în Cupa României, acolo unde Stanca și Mingote au câte o prezență, iar Lazar două. Rotația a fost folosită și de Grigoraș, însă motivul acestuia a fost diferit de cel al lui Pustai, actualul tehnician declarând în acel moment că și-ar dori să păstreze în lot doar doi dintre cei trei portari cu care Pandurii și-a încheiat evoluțiile în sezonul trecut. Acum, Grigoraș va renunța la rotație, chiar dacă va lucra tot cu toți cei trei portari, iar renunțarea la sistemul rotației este pe placul lui Stanca: „Eu nu cred în principiul rotației portarilor. Eu sunt de principiu că acela care se pregătește mai bine și e în formă, acela trebuie să apere. A greșit un meci, două, trebuie schimbat. Acestea sunt principiile mele. Rotația nu cred că face bine. Să aperi bine două meciuri și să știi că după aia nu mai aperi…”, a declarat portarul care a adunat în sezonul 2013-2014, în toate cele trei competiții în care Pandurii a fost angrenată, 22 de meciuri în poarta echipei gorjene, fiind lider astfel între cei patru portari pe care Pustai și Grigoraș s-au bazat.

IMG_9353Cum și-au împărțit portarii meciurile în sezonul 2013-2014:

Stanca           14 în Liga 1 / 7 în Europa League / 1 în Cupa României
Mingote          6 în Liga 1 / 6 în Europa League / 1 în Cupa României
Lazar              5 în Liga 1 / 2 în Cupa României
Gliwa              9 în Liga 1

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.