RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Laurenţiu Răuţ şi Radu Stroescu au încheiat colaborarea cu Energia Rovinari

/ 19 iunie 2014

Cu ocazia conferinţei de presă ce a avut loc astăzi la Sala Sporturilor, cei doi şi-au prezentat demisiile din funcţiile pe care le deţineau în cadrul Clubului Sportiv Energia Rovinari.

logo-basket

După cum aţi aflat, în sânul clubului au avut loc neînţelegeri, iar eu, personal, am decis să închei colaborarea cu Energia Rovinari. Nu mă gândeam că acest lucru o să se întâmple, dar trebuie să mergem înainte. Nu am crezut că voi găsi atâta reticenţă în momentul în care îţi doreşti să faci performanţă. Din păcate, ideile mele despre performanţă nu coincid cu ideile conducerii, de aceea este mai bine ca fiecare să îşi urmeze drumul. Nu sunt laş, mă consider o persoană cu o coloană vertebrală dreaptă. Îmi doresc din tot sufletul ca echipa de baschet şi handbal să aibă un parcurs bun. Cu siguranţă voi veni în continuare la sală, deoarece trăiesc in lumea sportului”, Laurenţiu Răuţ, fostul preşedinte al clubului Energia Rovinari.

„Sunt la acest club de op ani. Doi ani am evoluat in liga secundă, iar împreună cu Laurenţiu am reuşit să promovăm această echipă. De-a lungul acestor ani, am trecut prin mai multe posturi la acest club.Am fost jucător, antrenor secund, antrenor principal, când a fost nevoie, în ultimul an ocupând şi funcţia de preşedinte de secţie. Consider că am fost foarte apropiat de echipă. Am fost un om corect faţă de toţi jucătorii, interesul meu fiind performanţa la acest club. Aceste probleme fac parte din ciclul unui club serios, Energia trebuie să meargă înainte. Noi considerăm că anul trecut am avut o performanţă, am reuşit să terminăm campionatul în obiectiv, am făcut istorie prin cupa câştigată. Avem şi noi un merit la aceste performanţe. Ne-am dorit să continuăm pe aceeaşi linie, dar calculele noastre în ceea ce priveşte abordarea viitorului sezon, nu s-au potrivit cu cele ale conducerii. Din punctul meu de vedere nu este normal ca publicul să facă echipa şi nu este normal ca jucătorii să propună antrenori. Sunt nişte principii ale mele, poate gândesc diferit de alţi oameni de baschet, dar voi merge în continuare, pe aceste idei. Am petrecut momente foarte frumoase la Energia, sunt mândru că am făcut parte din această echipă ”, Radu Stroescu, fostul preşedinte al secţiei de baschet.

www.sportingorj.ro

Comentează!

7 Comentarii până acum

  • Haipa spune:

    Neinteresant! Drum bun!

  • done spune:

    „Dorel” chiar e o mare „pierdere” pt. Energia 🙂

  • ANDREI spune:

    CA IUBITOR DE BASCHET , SUPORTER AL ECHIPEI ENERGIA ASTEPT OPINII , PARERI , COMENTARII SI DIN PARTEA VOASTRA A CELOR CE IUBITI BASCHETUL . DUPA CE AM CITIT ARTICOLUL DE MAI JOS AM RAMAS PUTIN NEDUMERIT . EU NU MAI INTELEG ,CARE ESTE ROSTUL , SCOPUL BASCHETULUI IN TG – JIU !?

    Anomalii la Energia

    de C. BRUJAN

    Spectatorii propun transferuri, jucătorii propun antrenori

    Multe anomalii se întâmplă la echipa de baschet Energia. Nu e normal ca unor oameni de baschet aşa cum sunt Laurenţiu Răuţ şi Radu Stroescu să nu le fie luate în seamă opiniile legate de fenomen, iar opiniile altor persoane care pozează în fani, dar de fapt sunt nişte amatori, să primeze. Aşa s-a ajuns ca Energia să fie jucăria unor oameni care nu au nicio treabă cu baschetul, dar care iată au cuvânt de decizie. S-a ajuns ca la Energia un jucător care pozează în vedetă, şi care le-a furat minţile oamenilor cu un slam-dunk, să decidă, aici fiind vorba de Louis Darby care ar fi avut chiar şi o propunere pentru banca tehnică. La fel de uşor s-a ajuns ca acest jucător să aibă întâietate în faţa unor elemente locale şi care au făcut multe pentru Energia, conducerea preferându-l pe Darby în dauna lui Stroescu şi Răuţ. Mai mult, unii care pozează în sponsori pe la Energia, neoferind sume mari de bani, au ajuns să aibă cuvânt de decizie la un club care e finanţat şi de stat, Primărie şi Consiliu Judeţean. Dacă unul ca Liviu Ţârcă, un personaj care a condus un an de zile Energia, mai are putere de decizie, înseamnă că Energia se duce spre pierzanie. În fine, Energia nu mai are în staff doi dintre oamenii care au pus umărul la cea mai mare performanţă din istoria baschetului gorjean, Laurenţiu Răuţ şi Radu Stroescu. Cei doi şi-au dat demisia şi sunt şanse să lase clubul pe mâna unuia cum este Ţârcă.
    S-au retras să nu fie rezerve
    Joi la prânz, Stroescu şi Răuţ şi-au anunţat demisia de la Energia. Au explicat şi motivele care au stat la baza plecării de la Energia. „S-au întâmplat anumite lucruri la Energia. Am decis să înceteze colaborarea. Nu m-am gândit că voi găsi atâta reticenţă în momentul când vrei să faci performanţă. Ideile pe care le-am avut în ceea ce priveşte performanţa la acest club nu coincide cu cele ale conducerii. Am decis să ne vedem fiecare de drumul lui. Nu sunt laş, mă consider o persoană cu o coloană dreaptă. Cât timp nu mi se respectă munca, cât persoanele din conducere nu au încredere în mine nu voi fi o marionetă. Tot ce am făcut a fost prin muncă, dacă cineva a crezut că m-a pus în funcţie pentru anumite interese s-a înşelat amarnic”, a declarat Laurenţiu Răuţ. Acesta nu s-a lăsat călcat în picioare, aşa că a decis să se retragă. „Alături de antrenorul Todorov şi Radu Stroescu am încercat să schimbăm ceva la echipă, dar nu toată lumea a fost de acord cu schimbările. Şi atunci alegerea a fost clară, ori noi, ori respectivul. Decizia de a renunţa a fost luată de mine, nu avea rost să continuăm cât ideile sunt total diferite între viziunea mea şi a altora. Nu vreau să arunc cu nămol în nimeni, e decizia mea şi vreau să fie respectată. Este posibil să revenim la Energia, dar doar dacă ne lasă să facem ce gândim. Noi am avut proiect, conducerea îl ştie, iar dacă ne lasă să ne facem proiectul vom reveni. Eu nu am nimic de ascuns. E vorba de anumiţi jucători pe care noi nu i-am dorit, iar conducerea i-a dorit”, a comentat Răuţ.
    Alte planuri, alte idei

    Pe aceeaşi lungime de undă a fost şui Radu Stroescu. Acesta a fost la fel de concis în afirmaţii şi a subliniat faptul că tindea să devină şi el o marionetă a unor persoane care se bagă unde nu ar fi cazul să se bage. „Am purtat discuţii cu conducerea şi cu anumiţi susţinători de baschet şi oarecum finanţatori şi ni s-a explicat în ce condiţii trebuie să lucrăm, dar nu eram pe aceeaşi lungime de undă. Am decis să renunţăm şi să se meargă pe aceeaşi idee şi de ce nu să se facă performanţă. Nu trebuie să fie nimeni supărat, din punctul meu de vedere nu am dezamăgit la Energia. Nu e normal ca publicul să-ţi facă echipa, să-ţi propună jucători ca să-i aduci şi nici ca jucătorii să propună antrenori. E o idee a mea, asta e gândirea mea. Eu am vrut să facem performanţă, sper ca performanţele să continue. Au fost discuţii contradictorii şi s-a ajuns la final de drum”, a comentat şi Radu Stroescu subliniind modul în care se conduce Energia. Mai mult, fostul şef al secţiei de baschet de la Energia era de acord să i se pună şi un obiectiv, iar dacă nu ar fi reuşit să-l realizeze era dispus să plece. „Vroiam să mergem pe mâna noastră, doream să fim lăsaţi să mergem pe ideea noastră. Dacă eram lăsaţi şi nu îndeplineam ce obiective ne propuneam, plecam singuri. Nu suntem în stare nu trebuie să ne spună nimeni să plecăm, plecam noi singuri”, a mai spus şi Stroescu.
    „Nu e normal ca publicul să-ţi facă echipa, să-ţi propună jucători ca să-i aduci şi nici ca jucătorii să propună antrenori… Am purtat discuţii cu conducerea şi cu anumiţi susţinători de baschet şi oarecum finanţatori şi ni s-a explicat în ce condiţii trebuie să lucrăm, dar nu eram pe aceeaşi lungime de undă”, Radu Stroescu, ex-preşedinte secţie baschet Energia

  • adevar spune:

    Uite ce am inteles eu:cei 2 demisionari,scuze 3, fiecare cu ceva ani vechime la echipa si cu ceva experienta in baschet(experienta luata in ras de „finii cunoscatori” ca deh…ei vorbesc la nivel de NBA) au dorit schimbarea nucleului echipei din sezonul trecut, lot cu care sa fim cinstiti ne am clasat cam pe unde meritam.Asta nu cred ca din cauza numai a antrenorului care a avut zic eu mai mult o problema de relationare si de atitudine fata de jucatori decat de lipsa de experienta.Mai departe, cunoscand f bine jucatorii, ca na,ii vedeau inevitabil in fiecare zi la antrenamente au decis ca schimbarea sa se faca pe planul celor 2 americani…marul discordiei fiind Darby. Troupe…ce sa zic…era m putin important ca dupa el n-a prea plans nimeni…a picat si el in mijlocul speculatiilor, ca deh a fost pus la curent cu tot ce misca prin bunavointa fanilor razvratiti :)..A luat omul atitudine ca un om cu caracter ce este si a spus ca nu are nici un amestec si ca doreste sa nu fie implicat…acum .. ca spre binele echipei a facut si o propunere de antrenor pe care fanii finantatoro-cunoscatori au si urmat-o e partea a 2 a si trageti voi ce concluzii doriti…la toate echipele antrenorul alege jucatorii…la noi..taman invers.:) Sa revenim la Darby ca el e „sufletul petrecerii”…un jucator iubit, ma da’ iubit, de fani dar si de aceasta mare, da’ mare, familie de sustinatori, cvasifinantatori si fini cunoacatori din tribune ai fenomenului baschet, asa zisii apropiati ai echipei..jucator nemaiintalnit si nemaiauzit care a venit sa joace la energia si a ramas nu pt ca nu a avut oferte mai bune ci din dragoste pentru fani!!!hai oameni buni sa fim seriosi….de ce la talentul lui nu a putut sa depaseasca nivelul energiei? De ce nu a rezistat la Pitesti sau in Cipru…hai sa fim seriosi unde eram acum 6 ani? Acum 4 ani?ca nivel de echipa…chiar asa e de neinlocuit…cei indreptatiti spun ca s au pierdut meciuri bune din cauza lui…Da..omul are un talent fizic nativ…zboara nu sare!!!!nu neaga nimeni asta…dar in afara de asta? …omul e foarte greu de integrat in joc…acum sincer nu mai suntem la nivelul in care iei mingea, faci un dribling jos, o patrundere si daca reusesti dai un slam spectaculos …ca nu suntem in curtea scolii…vrem in europa!trebuie sa mai pricepem si niste scheme!!!tre’ sa ne incadram in echipa…ca sunt vreo 5 pe teren….concluzionand,ca m-am saturat de scris nu ca n-as mai avea ce sa comentez(ca doar sunt fan si vin la toate meciurile deci sunt si cunoscator si factor de decizie),vom vedea in zilele si lunile urmatoare ,sper ca nu pe pielea noastra, performanta…sau nu…Oricum , va asigur ca a fost o lupta crancena pe presiuni,sapaturi,barfe,minciuni,pile,complot si…..MOARTE :)))))acum vom astepta si vom vedea cine sunt cu adevarat castigatorii…

  • valer spune:

    Ce ne mai place sa vorbim asa, doar ca sa ne aflam in treaba…Vad ca s-au gasit unii sa puna tunurile pe Darby, treaba lor de ce…Aaaaa…vrem in Europa…dar uitam ca exista o oarecare regula, echipa castigatoare nu se schimba, valabila in orice sport…Cu ce vreti sa faceti fata, cu noi veniti la care le trebuie 3 luni de acomodare?! Pai pana atunci suntem eliminati…Va uitati in gura ,,victimelor ” Raut si Stroescu…Oare nu ei l-au adus pe Nini , de i-a terminat aproape pe toti jucatorii ? Hai sa fim sinceri, Cupa Romaniei am castigat-o fara antrenor, aduceti-va aminte…Raut si Stroescu fac niste afirmatii urate. Daca tot ati demisionat, de ce nu spuneti ce jucator (i) v-au propus antrenorul ?! Sau ati spus doar asa…cum si eu am aflat ca v-ati pus pe mana cu un impresar sarb ce urma sa aduca jucatori cu care sa faceti bara-bara…va place afirmatia asta ?! Iar chestia asta anti Darby si anti Troupe e cel putin penibila, pentru cei care au un minim de bun simt…

  • Site-ul nostru dispunea de aceasta informatie, dar nimic nu este sigur. Energia negociaza cu mai multi antrenori.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.