RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jucătorii români din nou în prim-plan

/ 17 iunie 2014

Biroul Federal al FR Baschet s-a întrunit luni, 16.06.2014.

IMG_8619-qpr

În cadrul şedinţei ce a avut loc la sediul Federaţiei Romane de Baschet, Biroul Federal a decis reintroducerea regulii conform căreia, echipele angrenate în LNBM  sunt obligate să folosească cel puţin un jucător român pe toată perioadă unui meci.

Astfel, odată cu startul sezonului 2014-2015, formaţiile din LNBM vor putea trece pe foaia oficială de joc şase jucători străini, fiind nevoite să apeleze la cel puţin un jucător autohton în permanenţă pe durata unui joc. Şi în sezonul 2015-2016, această regulă se va menţine, de abia din sezonul 2016-2017, obligativitatea menţinerii unui jucător român pe teren va dispărea.

Acestă decizie poate să fie în dezavantajul Energiei Rovinari, deoarece echipa gorjeană nu a reuşit să parafeze niciun contract cu un un jucător autohton de certă valoare, până în acest moment, doar Tal Karpelesz fiind jucătorul ce poate să evolueze un număr ridicat de minute, acesta dispunând de dublă cetăţenie.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.