RSS post comments feeds rss email feeds twitter

„Cupa Gorjului”, o reușită

/ 19 mai 2014
Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă – Dunlop 2014 s-a desfășurat la Rânca, acolo unde 53 de piloți au încercat să câștige „Cupa Gorjului”. Mulți și-ar fi dorit trofeul, însă acesta a ajuns la Lucien Hora, pilotul cu șanse foarte mari de a câștiga în acest an titlul de campion național.

masina raliu ranca            Organizatorii cursei, Clubul Sportiv Corexauto, Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului, consideră evenimentul sportiv drept unul care s-a ridicat la nivelul așteptărilor. „A fost foarte bine din toate punctele de vedere, la noi întodeauna a fost bine, organizatoric și în ceea ce privește traseul. Și la participare am stat bine, cu aproape 60 de concurenți și am avut parte și de o vreme frumoasă. Au fost ceva emoții legate de numărul de participanți, la raliul de la Arad au participat 38 de concurenți și cineva ne spunea că noi, la câți am avut ar trebui să fim foarte, foarte mulțumiți”, a declarat Constantin Ciufrilă, directorul organizatoric al acestei etape de campionat național, etapă dotată cu „Cupa Gorjului”.

Hora, învingător detașat

Pilotul Lucien Hora și-a continuat seria de victorii în Campionatul Național de Viteză în Coastă câștigând și prima etapă a noului campionat. Pe traseul dintre Novaci și Rânca, reșițeanul s-a impus cu un avans de aproape 17 secunde în fața celui care a terminat pe locul secund, Armando Battocchi. Ovidiu Zaberca a termina cursa pe locul 3, în spatele său venind, în ordine, Lucian Răduț și Paul Andronic. „Hora e câștigătorul merituos al „Cupei Gorjului”, e cel mai bun și are și o mașină superioară tuturor celor din concurs, e o mașină de Formula 3000, e cea mai puternică, e ușoară și aleargă bine”, a declarat Constantin Ciufrilă, directorul organizatoric al evenimentului și fost pilot, laureat în mai multe rânduri cu titlul de campion național.

Cosmin Dragnea s-a impus la grupa A, cu un avans de aproape 3 secunde in fața tânărului Adi Iliescu, în timp ce Adrian Ionescu și-a adjudecat laurii grupei N, cu un loc nouă la „Open”. Mircea Pădurean a închis top 10 la „Open”, fiind al doilea, în spatele Ferrari-ului lui Battocchi, în clasamentul mașinilor cu două roți motrice.

Protesaru, locul 20 la „open”

Gorjul a fost reprezentat la această primă etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă de un singur pilot, Lician Protesaru, care însă nu a dezamăgit, chiar dacă mașina sa nu este încă pusă la punct. „Gorjeanul nostru, Lucian Protesaru, a făcut o figură frumoasă, a scos un timp bun chiar dacă mașina sa nu este încă terminată, care are o electronică normală. Mai are mult de lucru la mașină, dar e bine, e pe un drum bun. E un băiat care are potențial bun în condițiile în care și mașina va mai suferi îmbunătățiri. A făcut o cursă bună la Rânca”, a comentat Ciufrilă evoluția pilotului gorjean la „Cupa Gorjului”.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.