RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Donează și tu o jucărie de pluș!

/ 12 decembrie 2013

Clubul Sportiv Energia și Asociația Tinere Speranțe Gorjene organizează o colectă de jucării de pluș cu ocazia meciului de baschet dintre Energia Rovinari și Farul Constanța ce se va disputa duminică seara la Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00.

IMG_2610Acțiunea este una care tinde să devină una de tradiție, jucăriile adunate în stilul competițiilor americane desfășurate în preajma sărbătorilor de iarnă urmând a fi donate apoi copiilor cu probleme din Târgu Jiu. „Ne bucurăm că putem participa la asemenea acţiuni, suntem tot timpul deschişi la aceste acţiuni de caritate. Cât putem să o facem, suntem bucuroși să ajutăm. Aş dori să se facă aceste acţiuni în toate sălile de sport din România, la orice sport”, spune şeful secţiei de baschet de la Energia, Radu Stroescu. Și antrenorul Florin Nini este încântat de idee,și  spune că echipa va participa activ nu doar la această acțiune, ci și la altele pe care le are deja prinse într-un proiect social: „Şi noi cei din stafful tehnic dar şi jucătorii vom oferi câte o jucărie. Noi avem în intenție să mai facem acțiuni și în ianuarie cu echipa, să mergem la un spital. Echipa este a comunității și este normal ca echipa să facă parte din toate acțiunile comunității. Așa arătăm publicului că nu doar sportul este preocuparea noastră, ci modul în care noi suntem primiți în comunitate sau noi putem să dăm ceva comunității ne interesează. Jucătorii sunt persoane publice, iar copiii trebuie să vadă dincolo de un joc sau un dunk spectaculos că orice gest este binevenit și suntem aici pentru mai mult decât a juca baschet”, a declarat tehnicianul Energiei.

Legat de cele trei meciuri pe care Energia le va juca de sâmbătă până luni cu Farul Constanța, Florin Nini șe consideră ușoare, dar nu vrea să coboare prea mult ștacheta. Nini nu va renunța la titulari, dar va da mult mai multe minute rezervelor gândindu-se chiar și la folosirea unui junior: „Într-adevăr sunt meciuri mai uşoare, dar noi le tratăm serios. Vrem să ne facem jocul nostru obişnuit nu vrem să apară un dezechilibru de formă sportivă. Nu facem experimente, tratăm serios aceste meciuri. O să rotim şi jucătorii, dar este clar că de fiecare dată vom intra de la bun început cu cea mai bună formulă. O să dăm minute şi celor care nu au prea jucat până acum, ba chiar e posibil să folosim și un junior, pe Silviu Sanda”, a comentat antrenorul Energiei, Florin Nini.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.