RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a pierdut primul joc disputat acasă

/ 13 octombrie 2013

Energia Rovinari a debutat cu stângul în fața propriilor suporteri în noua ediție de campionat, elevii lui Florin Nini cedând în overtime, scor 94-105 (20-20, 20-28, 25-18, 22-21, 7-18) în fața celor de la CSU Atlassib Sibiu.

s1Meciul a început sub semnul echilibrului și, chiar dacă Energia a condus cu 12-6, primul sfert s-a încheiat la egalitate. Al doilea sfert a fost al oaspeților, care, după un parțial de 7-0, au condus cu 10 puncte, scor 36-46, pauza mare găsind pe tabelă scorul de 40-48. Deși oaspeții au început mai bine sfertul trei, ajungând la un avantaj de 13 puncte la un moment dat, o zvâcnire a Energiei și un parțial de 11-0 pentru gorjeni au dus din nou egalitatea pe tabela de marcaj, scor 59-59. Watson a adus chiar un mic avantaj pentru Energia cu o aruncare de trei puncte, însă înaintea ultimului sfert oaspeții aveau încă un punct în fața Energiei, scor 65-66.

Energia a început slab și sfertul patru, Sibiul s-a detașat la șapet puncte, 67-74, dar a venit o nouă replică a trupei gorjene, care a preluat conducerea după un parțial de 9-0, scor 78-76. Finalul s-a jucat cu cuțitele pe masă, Darby și Watson au ratat fiecare câte o aruncare liberă când cronometrul mai arăta un minut și jumătate din sfertul patru, iar după cele două ratări, Ceskovic a aruncat de trei puncte ducând scorul la 82-84. Replica a venit din mâna lui Troupe, care a marcat și el de la distanță și Energia trebuia să apere 34 de secunde cu un avantaj de un punct. Cu 20 de secunde înainte de final, Watson a recuperat spectaculos, a plecat pe contraatac de unul singur, dar a ratat și șansa de aduce un avantaj mai mare Energiei precum și posibilitatea de a ține de minge pentru scurgerea timpului. Oaspeții au recuperat, Lee a avut un three-point-play cu care a dus scorul la 85-87, dar în cele 7 secunde rămase din timpul regulamentar Energia a avut puterea de a reveni grație a două aruncări libere transformate de Watson, puncte care au dus meciul în prelungiri.

Cele cinci minute de prelungiri au fost o dezamăgire pentru toți cei care sperau ca Energia să-și adune forțele pentru a încheia meciul cu un succes. Nouă puncte consecutive pentru oaspeți în primele două minute și jumătate au tăiat orice speranță, la 87-93 părăsind sala și cel care conduce CEO, principalul finanțator al echipei, Laurențiu Ciurel. Dezastrul a fost total, oaspeții au făcut show pe final, Sibiul a bătut suta la Târgu Jiu, chiar dacă a fost vorba de 45 de minute și nu de 40, iar Energia are o misiune dificilă etapa viitoare, la Timișoara, când nu are voie să rateze victoria în meciul cu Timba.

Cele mai mari probleme pentru Energia au fost cele de sub panou, echipa gorjeană fiind din nou surclasată, ca și în meciul de la Cluj Napoca, la capitolul recuperări, acum 23-37 în favoarea sibienilor. Campion al recuperărilor a fost Lee, care a adunat 16 mingi de sub cele două panouri. Având și 15 puncte marcate, Lee a semnat un double-double, performanță reușită și de Watson de la gazde, conducătorul de joc al Energiei având în meciul cu CSU Sibiu 11 assist-uri și 21 de puncte. Totuși, dincolo de faza judecată greșit de Watson în ultimele 20 de secunde când a irosit o posesie importantă pentru gorjeni, americanul are încă o bilă neagră, aceea de a nu fi reușit să recupereze în cele 45 de minute, jucate integral, nici măcar o singură recuperare. Dealtfel, în afara lui Aktaș, care a fost pe teren doar 28 de secunde, Watson este singurul jucător din cadrul celor două echipe care a jucat, dar nu a avut nicio recuperare! Surprinzător de salbe au fost și procentajele la două puncte înregistrate de Djapa și Kakaroudis, ambii având un procentaj de reușită de doar 25%.

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 94-105 (20-20, 20-28, 25-18, 22-21, 7-18) 

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 750

Energia: Watson (21), Troupe (12), Gliga, Darby (26), Roșu, Kakaroudis (10), Vlaicu (4), Djapa (8), Alionescu, Karpelesz (9), Reinke (4), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

CSU Sibiu: Ban, Bojovic (19), Tincu, Diaconescu, Popa Calotă (7), Austin (23), Miceta (10), Crăciun (7), Nelson (9), Vajda, Ceskovic (15), Lee (15). Antrenor: Miodrag Perisic.

Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Șerban, Alin Roșu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

7 Comentarii până acum

  • Interesant spune:

    Ce-i drept ca rolul lui Watson asta este: sa recupereze mingi. Nu este frumos sa acuzati, zic eu pe nedrept, un jucator care aseara a fost printre singurii care au incercat cate ceva. Faptul ca cei 4 oameni mari ai Energiei au recuperat, in total, cu o minge mai mult decat Lee nu a sarit in ochi? Ma mir.

  • Fane spune:

    Stau si ma intreb de ce este asa protejat acest porter troupe? Omul e varza. Intr-adevar, la un moment dat, acum vreo 3 ani era un jucator de luat in calcul pt campionatul romanesc insa campionatul este unul puternic acum, a evoluat, pe cand americanul nu. Tot ce face este sa „vorbeasca” cu publicul si sa se bata cu pumnul in piept. Urmarind statisticile este zero. Cu tot respectul dar imi face impresia ca joaca pt echipa adversa. Aparare nu, recuperari nu iar puncte inscrise in a doua jumatate cand sunt adversarii obositi. Ieri la sala am vazut un gest de toata jena pe care acest jucator „profesionist” l-a facut. In timp ce nini il certa, urla si pe buna dreptate, troupe ii facea semn „sa se calmeze”, cu un aer usor superior. Pt mine ca un simplu suporter este deranjanta atitudinea superioara mascata de o usoara comunicare cu publicul si sustinuta de zero performante. Stau si ma intreb care sunt considerentele aducerii acestui jucator…. Care sunt interesele?

    • a fan spune:

      Nea’ Fane, nu cred ca ai vreo treaba cu fenomenul sincer sa fiu..daca nici Troupe nu se apara, daca nici Troupe nu isi doreste victoria si nu e profesionist…daca nu ar fi fost bun nu ar fi ajuns unde a ajuns (titular la locul 2 inxeditia precedents in Cipru). Ce vrei, sa dea si el 26 de puncte cum a dat Darby si sa faca aceleasi prostii ? Sa nu uitam cine l-a faultat pe Lee la ultima faza de joc a Sibiului in sf. 4, cine a permis la prima faza din prelungiri cos cu fault din nou la Lee, nu a facut blocaj defensiv si a permis alt cos cu fault la Austin ? Degeaba dai 100 de puncte daca echipa pierde din cauza unor neatentii..

      • Mihai spune:

        Si tu cine esti? Tatal iubitei lui porter sau fratele? Daca ai ajuns sa-l compari pe darby cu troupe atunci tu nu ai nici o treaba cu fenomenul baschet

        • a fan spune:

          Ma abtin sa nu te fac in toate felurile pentru chestia asta :)) iti spun eu ca am mai multa treaba cu baschetul decat ai avut tu vreodata.

  • kobe spune:

    Multumim domnului presedinte pentru faptul ca a luat hotararea ca si copii de 6 ani sa plateasca bilet de intrare.Este o masura care contribuie decisiv la marirea bugetului echipei si ,de ce nu la cresterea performantei!!!

  • un suporter spune:

    Cred ca problema este antrenorul,nu Watson,nu Djapa si nici alt jucator.Eu zic ca jucatorii sunt buni,dar de ce nu joaca nimic?A cui este vina?Nu am nimic personal cu domnul Nini,chiar il respect ca om,dar in momentul de fata echipa nu joaca nimic,in special in aparare.Eu sper din tot sufletul ca va gasi solutia salvatoare si ca ,in curand, jocul echipei o sa se schimbe in bine…
    As vrea sa mentionez si un lucru care duce la descurajarea fenomenului sportiv in randul copiilor si anume,obligativitatea biletelor pentru acestia!!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.