RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tenisul de câmp prinde în orașul lui Brâncuși

/ 2 septembrie 2013

Pentru al doilea an la rând, Târgu Jiul a fost gazda unui turneu internațional de tenis de câmp adresat copiilor de până la 12 ani. Dotat cu „Trofeul Municipiului Târgu Jiu” și desfășurat la Baza Sportivă „Mirual” în perioada 26-29 august, turneul a adunat la start 40 de tineri tenismeni.

detaliu tenis de camp            Cu sportivi veniți la Târgu Jiu din Rusia, Serbia, Italia și Franta, turneul a avut în finale doar sportivi români. În competiția masculină s-a impus bucureșteanul Filip Jianu, care a trecut în finală de Nini Dică din Timișoara, pe locul trei clasându-se ploieșteanul Mihai Marinescu. La fete, finala de simplu a fost câștigată de Roxana Manu, din Constanța, care a învins-o pe Sabina Dadaciu, tot din Constanța. Gorjencele Iulia Ilinca și Anastasia Gheorghescu au fost și ele printre favoritele turneului de anul acesta, însă nu au ajuns să lupte pentru cucerirea trofeului. Finala de dublu fete a fost câștigată de perechea Roxana Manu/Andreea Velcea, care s-a impus în fața perechii Medeea Popescu/Alexandra Braga, în vreme ce la băieți Filip Jianu/Nini Dică i-au învins pe Mihai Marinescu/Florin Macovei.

 Calificative excelente pentru organizatori

Competiția este înscrisă în calendarul competițional al Federației Române de Tenis și în calendarul internațional Tennis Europe Junior, fiind organizată la Târgu Jiu de Asociația Sportivă “TENISTAR”. Meciurile s-au jucat, ca și la prima ediție, cea de anul trecut, la Baza Sportivă Mirual, bază care a îndeplinit toate condițiile stricte și regulamentul impuse de Tennis Europe Junior pentru competiții de o astfel de anvergură. Costurile de organizare și premiile au fost suportate exclusiv din sponsorizări private și de către voluntari din Târgu Jiu, iubitori ai tenisului.

Calificativele obținute de Baza Sportivă Mirual din partea Federației Române de Tenis și din partea Tennis Europe Junior au fost excelente, astfel că la Târgu Jiu se vor putea organiza, pe viitor, și alte competiții naționale și internaționale profesioniste.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.