RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Dobrițescu, bronz european cu echipa!

/ 8 iulie 2013

Gorjul a avut trei reprezentanți la Campionatele Europene de Alergare Montană de la Borovets, din Bulgaria. Atleții de la CS Pandurii Târgu Jiu au fost însoțiți în Bulgaria de antrenorul Ion Bură și de președintele clubului, Mihai Prunariu.

sigla SG pe alb-albastru            Elena Moagă, Andreea Pîșcu și Alexandru Dobrițescu au fost cei trei atleți târgujieni ce au îmbrăcat tricourile echipei naționale a României în întrecerile Campionatelor Europene de Alergare Montană de la Borovets, ultimul reușind, împreună cu echipa, să aducă în țară o prețioasă medalie de bronz. „Pentru România este o performanță notabilă, este prima medalie pe care o luăm la băieți și este extrem de importantă”, a declarat antrenorul Ion Bură. Acesta a mărturisit că atleților nu le-a fost deloc ușor la această competiție, una la care traseul a pus mari probleme alergătorilor: „A fost extrem de frumos, dar infernal de greu. Traseul a fost foarte greu, numai în urcare, au fost porțiuni pe care doar s-a mers, în plus a fost și destul de cald”, a mai spus tehnicianul gorjean. Alexandru Dobrițescu a terminat cursa individuală pe locul 31.

Junioara Andreea Pîșcu a fost revelația delegației feminine a României, gorjeanca fiind a 13-a la linia de sosire în competiția rezervată junioarelor, prima dintre cele patru românce. La senioare, deși echipa României venea din postura de campioană balcanică, rezultatele n-au fost cele așteptate: „Când ești la europene, alergi alături de atlete din Italia, Austria, Elveția, Marea Britanie, Franța, Germania și lucrurile se schimbă. Sunt în lot și atlete care sunt pentru alte probe, nu pentru alergare montană, și probabil nu au lucrat specific”, a încercat să explice Ion Bură locul 8 ocupat de echipa României în competiția senioarelor, acolo unde Elena Moagă a terminat pe locul 42 la individual.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.