RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Binecuvântare sau stigmat?

/ 14 iunie 2013

Pe cât e mare e bucuria și mândria unei eventuale participări în Champions League, pe atât de periculoasă poate fi aceasta pentru imaginea Pandurilor, dacă această situație nu va fi bine gestionată.

sigla SG pe alb-albastru

Dacă UEFA va spune pas Stelei, măcar și pentru un an, din Europa, cu siguranță, chiar și fără a avea vreo vină, Pandurii își va atrage antipatia unui număr însemnat din cele câteva milioane de suporteri ai campioanei. Și nu numai a lor, dacă îi punem la socoteală și pe cei care visează de ani buni, fără succes, la privilegiul de a juca în Champions League.

Să nu uităm că Pandurii a avut de tras ani buni ponoasele unei imagini proaste cu care s-a ales în urma retrogradării Sportului Studențesc. Și asta având doar „vina” de a fi fost prima sub linie, cu datoriile plătite și n-a refuzat un drept pe care, cu siguranță, nimeni nu l-ar fi refuzat. A fost nevoie de ani de zile în care am auzit doar replici acide la adresa echipei, favorizate și de jocul slab al gorjenilor, până când Grigoraș a venit la Târgu Jiu, a schimbat fața și stilul de joc al echipei și, odată cu spectacolul din teren, lumea a început să uite de episodul „Sportul”. Oricum, acest episod nu a fost singurul care „a căzut greu” echipei gorjene. Pandurii a avut o perioadă lungă de timp, și rănile încă nu s-au închis, de pe urma așa zisului diferend legat de titulatura de „regină a Olteniei”.

Revenind la clipa de față, dacă UEFA exclude Steaua din Europa, Pandurii va avea obligația de a nu se face de râs în cea mai importantă competiție la nivel de echipe de club. Veți zice: „Da, dar nici Oțelul n-a făcut nicio brânză!”, dar cei care i-au judecat n-au fost atât de aspri gândind că gălățenii au mers pe munca lor, nu profitând de necazul altora.

Ca o concluzie, Pandurii are o singură cale de a-și păstra blazonul la nivelul la care s-a chinuit să-l ridice. Aceea de a juca frumos, așa cum a reușit să scape de stigmatul „Sportului”. Dacă atunci drumul a fost unul destul de lung, acum timpul nu are răbdare…

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.