RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSȘ Târgu Jiu, în marș spre un nou titlu

/ 29 martie 2013

Campioana din baschetul juvenil, CSȘ Târgu Jiu, își va apăra titlul cucerit anul trecut la Târgu Jiu la categoria Under 14 . Băieții pregătiți de Ionuț Berca  au câștigat totate jocurile din cadrul turneului semifinal de la București și s-au calificat en-fanfare în finala campionatului național Under 15.

berca 1CSȘ Târgu Jiu nu este numai campioana de anul trecut, ci și de acum două sezoane. Imbatabilă în România de doi ani, generația minune a CSȘ Târgu Jiu aspriră la al treilea titlu consecutiv de campioană. Trupa gorjeană a spulberat tot la turneul semifinal găzduit de București, însă jocul nu a fost pe măsura așteptărilor tehnicianului Ionuț Berca, cel care a preluat echipa de la Gabriel Bekeș. „Ca scor e evidentă diferența, dar meciurile nu au fost chiar așa strălucite. Nu sunt chiar mulțumit de jocul echipei. Privind din exterior, dacă te uiți numai la scor, zici că au fost victorii la pas, dar eu unul nu vreau să ne prezentăm la fel la turneul final”, a declarat Berca.

 Arbitrii le-au fost potrivnici

Formația din Târgu Jiu s-a calificat în ultimul act al competiției juvenile de pe primul loc din seria 1, fiind sigura echipă neînvinsă, alături de U Mobitelco Cluj Napoca, de la turneele semifinale. Din seria sa, doar BC Laguna i-a făcut, cât de cât, față, fiind învinsă de olteni la doar 19 puncte. Asta deși, gruparea gorjeană a acuzat și câteva probleme de lot, iar arbitrii au tras din greu pentru adversari. „Sunt puțin dezamăgit și de arbitrajele pe care le-am avut la acest turneu semifinal pentru că puteau fi diferențe mult mai mari. Noi avem echipă destul de bună și dacă nu aveam parte de arbitraje potrivnice  puteam să câștigăm mult mai clar meciurile pe care le-am disputat.  De jucători am nemulțumiri punctuale, nu legate de joc. Chiar am fost dezavantajați în mod evident. Avem și doi jucători accidentați, Vlad Adrian care a făcut o entorsă, Silviu Sanda, de asemenea s-a accidentat în primul meci și a jucat într-un picior tot turneul, Alex Berca a jucat cu gripă și temperatură toate meciurile, deci am avut destule probleme, de asta ziceam că din afară diferențele de scor dau senzația că am defilat, dar nu a fost chiar atât de ușor. Copii au muncit foarte mult să obțină aceste rezultate, trecând și peste arbitraje, și peste problemele de sănătate și așa mai departe”, a afirmat Ionuț Berca.

 În aprilie se decide titlul

vlad1 Conform regulamentului, turneul final va fi programat în perioada 24-28 aprilie. Cele opt echipe calificate, CSȘ Târgu Jiu, BC Laguna București, BC Mureș Târgu Mureș, ACS Dan Dacian 3 București, U Mobitelco 1 Cluj-Napoca, ACS Dan Dacian 1 București, CN Aurel Vlaicu București și CSS Unirea Iași vor fi împărțite în două grupe de câte patru echipe, prin tragere la sorți, iar primele două clasate vor juca, în curce, semifinalele. Cel mai probabil, capitala va găzdui ultimul act, mai ales că jumătate dintre echipele participante sunt din București. „Nu vrem să organizăm turneul final pentru că a fost la Târgu Jiu anul trecut și din ce semnale am eu cred că, totuși, la București va fi și turneul final. Paradoxal vorbind acum, pentru că ambele turnee semifinale au fost în București. Acum toată lumea are interes să nu mai câștigăm noi, se pregătesc cu tot ceea ce depinde de ei să nu mai ieșim noi campioni. Într-un fel e normal. Deja e problema Federației”, a declarat antrenorul campioanei en-titre, Ionuț Berca.

 Aceleași favorite

Ca și anul trecut, la Târgu Jiu, la categoria Under 14, medaliile vor fi împărțite de aceleași trei echipe. CSȘ Târgu Jiu și-a adjudecat titlul național după ce a învins în finală pe Dan Dacian București, scor 74-37, iar medalia de bronz i-a revenit echipei U Mobitelco Cluj Napoca. Și în 2013, podiumul s-ar putea repeta. „CSȘ Târgu Jiu, Dan Dacian și U Mobitelco Cluj suntem favoritele la medalii. Acum să vedem ce poziție va ocupa fiecare la final”, a anticipat Ionuț Berca.

„Mi-am simțit echipa defavorizată de arbitraj. Făcând parte din fenomen înțeleg lucrurile astea, dar până la un punct. Când ești campion, toată lumea vrea să te bată și să te depășească, dar nu prin orice mijloace”, Ionuț Berca, antrenor CSȘ Târgu Jiu

Lotul echipei CSȘ Târgu Jiu:

Adrian Vlad, Silviu Sanda, Alexandru Berca, Camil Berculescu, Alexandru Buzuloiu, Horia Homescu, Cătălin Țilea, Teodor Zaharia, Eduard Bălcescu, Alexandru Buju, Mădălin Dina, Radu Rîșniță.

TSF U 15, seria 1, rezultate:

CSȘ Târgu Jiu – CSU Cuadripol Brașov            140-36
BC Laguna – CSȘ Târgu Jiu                                49-68
CSȘ Târgu Jiu – BC Mureș                                   68-36
ACS Dan Dacian 3 – CSȘ Târgu Jiu       25-85
BC Olimpic – CSȘ Târgu Jiu                     44-70

 Clasamente:

TSF masculin, seria 1, (București, sala UTC)

1. CSS Târgu Jiu
2. BC Laguna București
3. BC Mureș Târgu Mureș
4. ACS Dan Dacian 3 București

5. BC Olimpic Baia Mare
6. CSU Cuadripol Brașov

TSF masculin, seria 2 (București, sala CSS nr. 6)

1. U Mobitelco 1 Cluj-Napoca
2. ACS Dan Dacian 1 București
3. CN Aurel Vlaicu București
4. CSS Unirea Iași
5. LPS Galați
6. CS Dinamo CSS nr. 6

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.