RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia câștigă greu la Miercurea Ciuc

/ 13 octombrie 2012

Baschetbaliștii Energiei au avut emoții pentru victoria de la Miercurea Ciuc până spre final, însă trupa lui Slobodan Nikolic s-a impus în cele din urmă cu 74-81 (13-17, 23-19, 15-19, 23-26).

Gazdele n-au condus decât de două ori pe parcursul partidei cu Energia, cu 2-0 în debutul meciului, și cu 58-57 după 32 de minute de joc, în rest, echipa gorjeană a fost cea care a dictat ritmul, iar BC Miercurea Ciuc a fost mereu în misiune de urmărire. Energia a condus la 11 puncte la jumătatea sfertului secund, scor 21-32, dar au urmat două minute dezastruoase, cu un parțial  de 10-0 pentru gazde și scorul a devenit 31-32, echilibrul menținându-se până la pauză, la cabine intrându-se chiar cu un scor egal, 36-36. Sfertul trei a fost în aceleași coordonate, cu Energia la timonă, fără însă să reușească desprinderea decisivă, astfel că în ultimele zece minute de joc s-a intratcu un avantaj de patru puncte pentru elevii lui Slobodan Nikolic, scor 51-55.

Debutul sfertului patru a aparținut gazdelor, care au reușit să conducă pentru a doua oară pe tabelă, scor 58-57, dar replica echipei gorjene a fost imediată și au urmat șapte puncte consecutive ale Energiei pentru 58-64. Dupre a marcat de trei puncte pentru 72-72 cu ceva mai mult de două minute rămase de jucat reaprinzând speranțele gazdelor, care cu un minut înainte de final era încă la egalitate cu Energia, scor 74-74. Minutul de final a aparținut clar Energiei. Darby, cu 5 puncte, și Atanackovic cu două reușite de la linia de fault, au închis tabela la 74-81 pentru al doilea succes consecutiv în campionat pentru Energia, care acum așteaptă miercuri întâlnirea de pe teren propriu cu BC Timișoara cu un plus de încredere.

Dacă Darby a fost cel care a înclinat din nou balanța în favoarea echipei sale prin punctele marcate în ultimul minut de joc, Steffel a realizat din nou un double-double, cu 18 puncte și 15 recuperări, în vreme ce Atanackovic a fost cel mai bun marcator de pe teren cu 20 de puncte, la fel ca și Avalic, de la echipa gazdă.

BC Miercurea Ciuc – Energia Rovinari 74-81 (13-17, 23-19, 15-19, 23-26)

Sala Sporturilor, Miercurea Ciuc

BC Miercurea Ciuc: Vita, Lokody, Dogaru, Henifin (14), Bubalo (12), Hajdic (5), Filipovic (9), Avalic (20), Hejas, Dupre (14), Corpodean. Antrenor: Laszlofy Botond.

Energia: Atanackovic (20), Gliga, Darby (15), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (11), Steffel (18), Mocanu, Giles (9), Nikolic (8), Vujacic, Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Bravo baietii !! Maxima concentrare acum pentru meciul de miercuri ! N-a fost usor la Ciuc, dar daca invingem Timisoara deja ne facem un renume !

  • Fan Baschet spune:

    Felicitari baieti,fanii adevarati va iubesc si va sustin!
    Meciul cu Timisoara va fi greu dar nu imposibil,noi vom fi aacolo sa va incurajam.FELICITARI ENERGIA!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.