RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie grea, dar importantă pentru Energia la Miercurea Ciuc

/ 21 ianuarie 2012

Energia a câștigat primul meci în 2012 în urma unei partide ce a avut nevoie de overtime pentru stabilirea învingătoarei, elevii lui Slobodan Nikolic impunându-se cu 89-81 la Miercurea Ciuc.

Energia a început foarte slab primul sfert fiind condusă de BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc cu 12-4, dar în ultimele cinci minute echipa gorjeană a redus din handicap, iar după primele 10 minute gazdele aveau avantajul unui singur atac. Sfertul secund a avut o desfășurare asemăntoare, ciucanii ajungând la un avans de zece puncte, scor 33-23, însă finish-ul a aparținut din nou Energiei, coșul de trei puncte al lui Mocanu menținând un ecart mic între cele două echipe la jumătatea meciului, scor 39-36.

După ce Dies a marcat primele puncte de după reluarea meciului, Troupe, cu o reușită de trei puncte, și Steffel, au adus egalarea, scor 41-41. Aceeași regie, trei puncte de la Troupe și două de la Steffel, a adus Energia în avantaj, scor 45-47. Energia a dat semne că ar putea tranșa meciul în acest al treilea sfert după un three point play al lui Nikolic, două puncte din mâna lui Darby și unul de la Steffel, când tabela arăta 47-53, dar gazdele au avut un run de 7-0 și au revenit la conducere pe tabelă, scor 54-53. Energia a preluat din nou conducerea, a avut cu 40 de secunde înainte de finalul sfertului trei un avans de patru puncte, dar Tucker a marcat cinci puncte cu care echipa sa intra în ultimele zece minute de joc cu un avans de un punct.

Ultimul sfert a fost unul extrem de slab, încheiat cu un scor nedemn și pentru un meci de fete. Gazdele au condus cu 68-63 și păreau a lua o opțiune serioasă pentru victorie, dar Troupe a marcat din nou de la distanță dovedind că este în mână la aruncările din spatele semicercului, apoi Steffel l-a completat cu un coș de sub panou și tabela arăta din nou un scor egal, 68-68. Au urmat apoi foarte multe ratări la ambele panouri, dar și un three point play al lui Darby și două aruncări de la linia de fault transformate de Steffel ce au adus Energiei un avans de trei puncte, scor 70-73 cu un minut și jumătate înainte de finalul timpului regulamentar. Mai erau de jucat 28 de secunde când Stefan Nikolic a avut șansa de a închide meciul, dar fiului antrenorului i-a tremurat mâna de la linia de fault și a ratat ambele aruncări, Long a reușit să egaleze cu o aruncare de trei puncte cu 14 cu secunde înainte de final. Troupe și Darby au ratat ultimele încercări ale Energiei de a câștiga în timpul regulamentar, așa că s-a intrat în overtime.

Și în overtime s-a păstrat tradiția începuturilor slabe ale Energiei, Champion a marcat de la distanță, așa că gazdele porneau cu un avantaj de trei puncte. Echipa gorjeană a luptat, a preluat controlul jocului, a urmat o perioadă în care cele două echipe au trecut succesiv la conducere, gazdele conducând cu 81-79 cu un minut și jumătate înainte de expirarea timpului din overtime. A fost vorba de un minut și jumătate în care Energia a reușit un run de 10-0, cu două aruncări de trei puncte reușite de Troupe, și cu Darby și Steffel neiertători la linia de fault, partida terminându-se cu victoria meritată a gorjenilor cu 89-81.

Remarcabil este procentajul reușit de Troupe la aruncările de trei puncte, unde i-au intrat 6 din 9 încercări, americanul păcătuind însă la cele de două puncte, unde nu a reușit decât 2 din 8. Darby a fost cel mai bun marcator al Energiei la Miercurea Ciuc, cu 24 de puncte, în vreme ce David Steffel a reușit un double double cu 13 puncte și nu mai puțin de 17 recuperări, 6 dintre ele fiind ofensive.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

4 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    O victorie muncita. Speram in continuare sa jucam in play-off.

  • rica spune:

    SURDULE , da-le ma , BANII !!!! SURDULE , AUZI ….!?

  • adyg spune:

    tare..”dar fiului antrenorului i-a tremurat mâna de la linia de fault și a ratat ambele aruncări”. poate daca l ar folosi mai mult ar capata si el experinta si incredere.

  • Marmoţikas spune:

    @adyg TOCMAI ca fiul antrenorului este folosit foarte mult timp , dar cam atat e capabil el sa faca pe un teren de baschet !

  • YYYY spune:

    Fiul antrenorului este degeaba la echipa asta , nu inteleg cum nu se gaseste un nou conducator de joc …

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.