RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pas mare către finală pentru CSS Târgu Jiu

/ 4 mai 2012

Câștigând în fața celor de la U Mobitelco 1 Cluj cu 69-60 (18-17, 19-12, 10-14, 22-17), CSS Târgu Jiu a făcut un pas mare spre finala Campionatului Național de baschet rezervat juniorilor U14, elevii lui Gabriel Bekes au evitat un adversar puternic în semifinale, acolo unde vor juca în compania altor clujeni, cei de la Speranța Dinamic.

Meciul dintre CSS Târgu Jiu și U Mobitelco Cluj a fost unul extrem de echilibrat, însă tinerii baschetbaliști gorjeni au reușit să impună ritmul fiind mai mereu cu un pas înaintea adversarilor. În fața unei săli plină ca la meciurile Energiei în Divizia A, CSS Târgu Jiu a încheiat primul sfert cu doar un punct avans, a început sefrtul secund mai ezitant permițând clujenilor să preia conducerea, dar s-au dezlănțuit pe finalul sfertului secund și la pauză gorjenii conduceau cu 37-29. Sfertul trei a fost unul în care oaspeții au încercat să revină în joc, dar CSS Târgu Jiu le-a tăiat elanul și a s-a menținut la conducere chiar dacă a pierdut aceste zece minute. Chiar dacă finalul nu a găsit gazdele la o diferență prea mare de clujeni și scorul dă impresia unei partide câștigată greu de gorjeni, în realitate aceștia au controlat destul de clar și victoria putea fi chiar și mai concludentă.

Dacă Adrian Vlad și-a făcut din nou norma de puncte, strângând 28 în această partidă, Alex Berca a reușit un triple double cu 13 puncte, 12 recuperări și 10 assisturi fiind MVP-ul partidei.

În celălalt meci al Grupei B, BC Mureș Târgu Mureș a câștigat cu 62-27 în fața celor de la CSS Gheorghieni. Adversarul din semifinale al celor de la CSS Târgu Jiu s-a stabilit în meciul dintre LPS CSU Pitești și Speranța Dinamic Cluj, ardelenii impunându-se cu 75-66. În duelul bucureștean, Dan Dacian și-a confirmat statutul de favorită câștigând clar, scor 78-48 în fața celor de la Laguna.

 

Programul semifinalelor Campionatului Național de baschet U14

Sâmbătă, ora 17:00

Semifinala 1: ACS Dan Dacian 1 București – U Mobitelco 1 Cluj

Sâmbătă, ora 19:00

Semifinala 2: CSS Târgu Jiu – CS Speranța Dinamic Cluj

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.