RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul Rovinari iese din criză învingând Pandurii II

/ 28 aprilie 2012

Seria neagră a celor de la Jiul Rovinari din acest retur pare a fi luat sfârșit, elevii lui Cătălin Trofin reușind să învingă cu 2-1 (2-1), în urma unui meci frumos disputat pe Stadionul „Tineretului” din Rovinari.

Jiul Rovinari a început în forță meciul cu echipa secundă a Pandurilor și Horvat a avut de lucru încă din primele minute. Văcaru a șutat din unghi în minutul 7, mingea a trecut de Horvat, dar a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș al Pandurilor. Fotescu a încercat și el un șut din afara careului un minut mai târziu, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 9 Fărcășanu a întors o minge pentru Vlăduți, șutul acestuia fiind însă prins în doi timpi de Nicolae. A fost un semnal de alarmă ce a anunțat deschiderea scorului. Același Fărcășanu a recentrat un balon de pe partea stângă și Afrem a înscris cu o lovitură de cap bine plasată aducând Pandurii II în avantaj pe tabelă la capătul primelor 10 minute de joc.

După câteva momente de descumpănire, rovinărenii au revenit în atac cu și mai mare forță, beneficiind și de o automulțumire a oaspeților, care s-au văzut prea devreme câștigători. Stanciu și Fotescu i-au dat emoții lui Horvat în minutele 19 și 20, iar Fotescu a trecut pe lângă egalare în minutul 25, șutul-centrare trimis de atacantul Jiului căzând pe bară. Echipa rovinăreană a forțat în continuare, dar Văcaru a ajuns prea târziu la întâlnirea cu centrarea în forță din fața porții trimisă de Fotescu și Horvat a scăpat din nou fără gol, însă acest lucru nu avea să mai întârzie prea mult. Primul gol al gazdelor a venit după un corner de pe partea stângă, Lăcătușu reluând din apropiere profitând de letargia din careul pandurilor. Era minutul 43 și gazdele erau mulțumite că au reușit să egaleze înainte de pauză, însă poate nici cei mai optimiști suporteri ai Jiului nu se așteptau ca favoriții lor să mai înscrie. I-a ajutat Horvat, în ultimul minut al primei reprize, al treilea portar al echipei lui Grigoraș ieșind pe sub minge la o lovitură liberă din apropierea linei de margine executată de Trofin, scorul devenind astfel 2-1 pentru Jiul Rovinari.

După pauză, registrul s-a schimbat, Pandurii II a preluat inițiativa și a dominat autoritar partea a doua. Mocioi a făcut trei schimbări încă din primul minut al reprizei secunde, i-a trimis pe teren pe Mutu, în locul nefericitului Horvat, Gavrilescu și Roberto Dumitru, cei doi înlocuindu-i pe Dobroiu, depășit foarte ușor în prima parte de veteranul Trofin, și Bucur, șters pe parcursul primelor 45 de minute. Chiar și după reluare, Jiul a fost prima care și-a trecut în cont o mare oportunitate de a marca, Nicu Popescu șutând de la peste 25 de metri, dar mingea a lovit bara din stânga lui Mutu în minutul 50. Pandurii II s-a aruncat apoi spre poarta lui Nicolae, dar dominarea a fost fără un orizont. Târgujienii au trimis câteva centrări periculoase, la care însă nimeni n-a reușit să ajungă pentru a le fructifica, apoi Roberto Dumitru a creat o fază frumoasă pentru Gavrilescu, dar apărarea Jiului și-a făcut datoria. Ocaziile au întârziat să mai apară, Jiul a căutat să își conserve avantajul apărându-se și replicând doar pe câteva contre pe final de joc. În minutul 87 Popescu a șutat peste poarta lui Mutu din poziție foarte bună, iar Vlăduți a făcut același lucru un minut mai târziu la poarta lui Nicolae. În minutul 89 Fotescu a profitat de erorile lui Chibulcutean și Mutu, a trimis un lob de la peste 35 de metri, dar balonul a trecut puțin peste poarta rămasă goală. Portarul Jiului avea să devină eroul echipei locale după ce în ultimul minut de joc s-a făcut remarcat la șutul lui Vlăduți de la 20 de metri și apoi la reluarea lui Afrem cu capul din marginea careului mic.

Jiul obține astfel al doilea succes din retur stopând o serie de 9 meciuri fără înfrângere a celor de la Pandurii II.

În aceeași rundă a seriei a IV-a din Liga a III-a, Minerul Motru a făcut un pas greșit pe teren propriu pierzând două puncte mari în lupta pentru promovare, remizând, scor 1-1, cu Ghecon Lăpușata, golul motrenilor fiind înscris de Răduca în minutul 90. Nici pentru Minerul Mătăsari această etapă nu a fost una fericită, echipa antrenată de Victor Ardeoiu cedând acasă, scor 0-3, în fața liderului seriei, Damila Măciuca.

 www.sportingorj.ro

 

Jiul Rovinari – Pandurii II Târgu Jiu 2-1 (2-1)

Stadion „Tineretului” Rovinari, spectatori: 200

Au marcat: Lăcătușu (min. 43), Trofin (min. 45) / Afrem (min. 10)

Jiul Rovinari: Nicolae – Tudorache, Lăcătușu, Ahrițculesei, Trofin (min. 67 Ecobici) – Stanciu, N. Popescu, Stoian (min. 86 Mondescu), Davițoiu – Văcaru, Fotescu (min. 89 Bugă). Antrenor: Cătălin Trofin.

Pandurii II: Horvat (min. 46 Mutu) – Dobroiu (min. 46 Gavrilescu), Băiță, Chibulcutean, Diaconu (min. 84 Oiță) – Popete, Găman, Fărcășanu – Vlăduți, Afrem, Bucur (min. 46 R. Dumitru). Antrenor: Claudiu Mocioi.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.