RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a învins la Iași și va juca în play-off cu Gaz Metan Mediaș

/ 4 aprilie 2012

Socotelile Energiei au fost confirmate doar în privința faptului că echipa gorjeană s-a impus fără probleme la Iași, nu însă și în privința adversarului pe care-l vor întâlni în primul tur al play-off-ului.

Energia a defilat la Iași, unde a câștigat fără drept de apel, scor 55-97 (16-28, 15-29, 14-25, 10-15), și și-a păstrat locul opt în clasamentul final după sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin. Adversarul echipei gorjene în play-off se stabilea în meciurile de la Mediaș, unde Gaz Metan a primit vizita celor de la BCM U Pitești, și Târgu Mureș, unde gazdele au jucat cu ocupanta primului loc în clasamentul Diviziei A înaintea ultimei runde, BC Timișoara. În vreme ce medieșenii au reușit să câștige pe teren propriu, nu fără emoții, echipa din Timișoara a părăsit terenul învinsă la Târgu Mureș deși a condus la diferențe destul de mari în prima parte a meciului, astfel încât dorința lui Slobodan Nikolic, de a juca în primul tur al play-off-ului cu echipa bănățeană, nu s-a îndeplinit, Gaz Metan Mediaș terminând sezonul regulat pe primul loc.

La Iași, Energia a început meciul în forță, dorind să rezolve rapid problema învingătoarei în fața unei echipe care nu a pus probleme nimănui în acest sezon, echipă care a încheiat campionatul fără niciun succes. Avansul luat la pauză a fost mărit în sfertul al treilea, așa încât în ultimul sfert au fost aruncați în teren și Bratoloveanu, Deconescu sau Alionescu. Cel mai bun marcator al Energiei la Iași a fost Kabengele, jucător care în sezonul trecut a jucat chiar la echipa moldoveană, acesta trecându-și în cont 21 de puncte, el fiind urmat de pivotul ceh David Steffel, cu 17 puncte și 8 recuperări.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • energia_fan spune:

    Va fi extrem de greu sa vedem 2 meciuri acasa la noi, mai ales ca mediasul are un lot f puternic dar si arbitrii care-i cam ajuta mai mereu!

  • dan spune:

    FMM !!! Au si banca lunga….

  • Florin spune:

    cu putin noroc ii putem elimina. Ne trebuie un aparator bun la Mitchell si cineva la Ivanovic. Ei au probleme cu pozitia 3 (Jucan nu e in mana si Dumitrescu accidentat) iar pe pozitia 5 Steffel este mai bun decat sarbul lor. Cu Nikolic in forma, Porter si Darby sa-si faca punctele, iar Mocanu si Steffel sa fie cat de cat ok..si Brice „on fire” putem castiga meciul doi de la medias. Iar la Targu Jiu orice se poate intampla. Putem spune de ei ca au banca lunga dar si noi avem rezerve bune si dacca una dintre ele prinde un meci f. bun (gen Gutoaia, Brice sau Kralevic) putem castiga un meci. Haideti in finala cu Timisoara.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.