RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a învins și Sibiul și arbitrii

/ 29 februarie 2012

Energia Rovinari a reușit să învingă pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14) în urma unei partide cu cântec, aceasta fiind amânată în două rânduri și arbitrată părtinitor de un trio din care au făcut parte și doi dintre cei care au fost contestați de gorjeni și la meciul de la București.

Partida a început sub semnul echilibrului, ca între două echipe ce se luptă direct pentru un loc în play-off, dar Energia a reușit să se distanțeze la 9 puncte după reușita de trei puncte a lui Darby. Riley și-a adus aminte de evoluția sa foarte bună din tur și grație reușitelor sale de pe final, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-20.

Sfertul secund a fost unul în care nu baschetul a fost în centrul atenției, ci arbitrii întâlnirii. Aceștia au fluierat într-o singură direcție, împotriva Energiei, reușind să inflameze și mai mult spiritele după ce Șerban și Faur erau deja luați în colimator după prestația de la București, din meciul cu CSM București. După ce Energia s-a distanțat la 13 puncte, scor 35-22, au fost trecute cu vederea două greșeli în atac ale oaspeților, Wisseh a marcat patru puncte cu care Sibiul s-a apropiat, iar apoi a fost un antisportiv dictat între două aruncări libere ale lui Scott, Mircea Șerban motivând că a fost înjurat de antrenorul Slobodan Nikolic deși acesta se afla pe cealaltă parte a terenului. Wisseh a profitat de cele două aruncări libere primite cadou, iar atacul suplimentar a fost concretizat de Riley și scorul a devenit 35-31. Nervozitatea din teren a atins cote maxime la mijlocul sfertului doi, după un clinci între Mocanu și Austin, după meleul iscat de replica lui Austin, Energia s-a văzut din nou penalizată, Mocanu și Guțoaia ajungând ca după ceva mai mult de 15 minute de joc să adune câte trei greșeli personale. Mocanu a fost penalizat după alte două minute cu încă un fault, așa că, ajuns la partu greșeli personale, a fost trimis pe bancă de Slobodan Nikolic. Energia a pierdut din turație și din concentrare, oaspeții au pus stăpânire pe joc și au reușit să egaleze prin Crăciun, care a marcat doar două din cele patru libere de care a beneficiat, scorul devenind 42-42. Nikokic junior a replicat cu două libere transformate și un coș de trei puncte, Kabengele a pus și el două puncte pe tabelă și scorul a devenit 49-42, iar Troupe, cu o reușită în ultima secundă a primei reprize, a păstrat diferența, scor 51-44.

Energia a început în forță sfertul trei, a condus cu 58-46, dar oaspeții au fost mai conectați, mai eficienți, și Sibiul a câștigat sfertul cu 18-23 suflând amenințător în ceafa echipei gorjene înaintea ultimelor 10 minute de joc. Letargic în prima parte a meciului, cehul David Steffel s-a trezit în ultimul sfert și două reușite ale sale de sub panou au adus mărirea avantajului, scor 75-69, scor la care Darby a fost sancționat pentru picior și a acumulat a patra greșeală personală fiind și el trimis pe banca de rezerve pentru a fi păstrat pentru finalul jocului. Echipa gorjeană nu a acuzat însă lipsa lui Darby de pe teren, Guțoaia, Nikolic și Troupe mărind ecartul dintre cele două formații, scorul devenind 82-69, scor care a asigurat liniștea finalului de joc pentru Energia, asta în ciuda faptului că oaspeții au descoperit că au pe bancă un adevărat shooter, Pascu marcând de trei ori din spatele semicercului în doar cinci minute jucate.

Energia a obținut astfel un succes important, de moral, însă lupta pentru un loc în play-off este abia la început, echipa gorjeană având hopuri importante de trecut pe teren propriu în acest final de sezon regulat, la Târgu Jiu urmând a veni U Cluj, BC Timișoara și BC Mureș Târgu Mureș, adică trei din primele patru echipe din actuala ierarhie a Diviziei A de baschet masculin.

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750

Energia: Troupe (22), Kabengele (4), Darby (21), Steffel (10), Mocanu (15), Kljajevic (2), Nikolic (17), Guțoaia (6), Alionescu, Gliga, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU Atlassib: Pascu (9), Scott (8), Riley (12), Funn (2), Austin (16), Lefter (5), Crăciun (9), Wisseh (20), Ban, Popa, Răducan. Antrenor: Mircea Vulc.

Arbitri: Mircea Șerban, Alin Faur, Laszlo Bukuresti.

www.sportingorj.ro

Comentează!

4 Comentarii până acum

  • doarbaschet spune:

    Inutil sa mai spunem bravo Troupe si Darby,dar trebuie sa spunem BRAVO VIO. Bravo ca inca poti sa le dai peste nas celor care te contesta. Ar fi nedrept sa nu il felicit si pe Adi Gutoaia, care a dovedit ca este un aparator excelent.

  • stan spune:

    Atunci cand baietii sunt motivati si joaca cu inima pot invinge orice echipa din Romania !
    Multumesc baieti si multumesc publicului , care a fost extraordinar , genial……!
    Nu uitati ca numai noi putem salva aceasta echipa ! UNITI

  • realgorj spune:

    Eu as spune BRAVO echipei, asta-i jocul pe care trebuie sa-l facem. Si bravo publicului.

  • Cristian spune:

    Forta Energia !!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.