RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cardoso: „Orice post e dificil dacă nu te pregătești”

/ 1 februarie 2012

Ca și colegul său de defensivă, Ousmane Viera, Alexandre Cardoso nu se simte în largul său când temperaturile coboară sub zero grade. Brazilianul începe să se deprindă din nou cu abilitățile de fundaș central și spune că visează la un retur la fel de bun ca prima parte a campionatului pentru Pandurii.

Fundașul brazilian al Pandurilor spune că stagiile de pregătire din Antalya îi sunt utile nu doar din punct de vedere al antrenamentelor, ci și al acomodării sale cu condițiile meteo din România după revenirea din vacanța din țara natală: „E bine că mergem în Antalya pentru că acolo este mai cald și ne putem antrena mai bine. Aici e greu să respiri, să alergi la -10 grade. Pentru mine este normal să fie mai greu, veniond de la 35 de grade. Noroc că am trecut treptat la 15 grade, cât a fost în Turcia, și am ajuns aici, la -5 grade și chiar la -10 grade”, a declarat Cardoso.

Folosit în tur mai mult în ofensivă, Cardoso spune că acum este nevoie de el în centrul defensivei și răspunde pozitiv cererii antrenorului său: „Mă pregătesc pentru fundaș central, în prima parte a pregătirilor din Antalya nu am schimbat deloc acest post și sper să nu fie nevoie de mine pe alt post. Asta ar însemna că avem un grup puternic.

Cu antrenamnet mă vor reobișnui să joc în centru. Trebuie niște antrenamente pentru a avea reflexele și obiceiurile unui fundaș central. Orice post e dificil dacă nu te pregătești, dacă nu te concentrezi. Dacă te pregătești bine și ești concentrat, poți să joci bine pe orice post. Ca fundaș central este mai greu pentru că atunci când joci la 16 metri de poartă, timpul de recuperare este mai scurt. Dacă joci mai în față, mai ai ceva timp să recuperezi balonul, În centru trebuie mai multă concentrare. Dacă echipa are nevoie, antrenorul știe că eu am contract cu clubul și doresc să ajut echipa, iar dacă sunt apt pot să ajut echipa oriunde sunt pus să joc”, a mai spus jucătorul brazilian al Pandurilor.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.