RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Joc de vacanță și victorie lejeră pentru Energia

/ 21 decembrie 2011

Baschetbaliștii de la Energia s-au despărțit de proprii suporteri în 2011 cu o victorie concludentă în fața Politehnicii Iași, cea mai slabă echipă din campionat, scor 114-55 (31-13, 25-16, 24-15, 34-11).

Cu victoria deja acontată încă din startul sezonului, atunci când echipa moldoveană a ales să evolueze într-o formulă extrem de tânără, fără niciun jucător străin, Energia s-a gândit doar la spectacol și la Sărbătorile de Crăciun care se apropie. În fața unor copii fără experiență, Slobodan Nikolic a ales să înceapă cu Răzvan Bratoloveanu în cinciul de bază, dar jucătorul gorjean a fost copleșit de onoarea ce i-a fost acordată și a ratat primele două acțiuni în care echipa a făcut tot posibilul să-l lase în poziții cât mai avantajoase. Până la urmă a marcat, a reușit o recuperare defensivă, dar după aproape patru minute de joc a fost scos de antrenor de pe teren pentru a-l introduce în joc pe Gliga. Acesta avea să devină principalul marcator al Energiei, cu 19 puncte, un coeficient de eficiență de 25 și cu patru reușite de trei puncte din șapte aruncări.

Partida nu a avut istoric, Energia a condus detașat pe tot parcursul întâlnirii chiar dacă în apărare nu au fost la fel de agresivi ca în ultimele partide, iar în atac s-a simțit o evidentă lipsă de concentrare. Aceste minusuri, normale atunci când joci în fața unei echipe complet dezarmată, n-au putut împiedica cea mai categorică victorie a Energiei, Slobodan Nikolic permițându-și chiar luxul de a juca ultimele trei minute de joc cu un cinci format din jucători care au prins extrem de puține minute în campionat precum Gliga, Oluic, Alionescu, Bratoloveanu și Deconescu, formulă în care raportul de forțe pe teren s-a echilibrat în oarecare măsură.

Energia Rovinari – Politehnica Iași 114-55 (31-13, 25-16, 24-15, 34-11)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 550

Energia: Gliga (19), Kabengele (14), Bratoloveanu (6), Deconescu, Darby (16), Oluic (4), Steffel (12), Mocanu (10), Fields (11), Giles (6), Guțoaia (12), Alionescu (4). Antrenor: Slobodan Nikolic.

Poli Iași: Necșanu (4), Hurjui (10), Nicolae (19), Stamate (2), Filip (2), Rotariu, Surugiu (3), Dăscălescu (4), Pintilie (2), Cobzaru (9). Antrenor: Costel Moscalu.

Arbitri: Dragoș Stan, Ciprian Ciocan, Csender Andrada.

 

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • ENERGY spune:

    BRAVO GLIGA! baiatul asta trebuie jucat..are potential si te poate ajuta in orice joc..e bine ca nikolic ii da credit din ce in ce mai mult..

  • lucian spune:

    Felicitari si succes in returul campionatului.Din pacate nu cred ca vom obtine vreo victorie in acest sezon…cu cs otopeni si cu pitestiul am jucat bine 2-3 sferturi dupa care s-a rupt filmul.Echipa e tanara,sper ca in sezonul viitor sa aratam mai bine.Si mai sper ca in aceasta iarna Mitica Anghel sa se retraga…toti suporterii Politehnicii s-ar bucura la aceasta decizie.Mult succes in returul campionatului

  • Hai Energia! spune:

    Mult succes va dorim si de la Tg jiu!Sunt copii ambitiosi care promit!!!Multa bafta in retur1

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.