RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii s-a impus în faţa celor de la U Cluj

/ 22 octombrie 2011

Derby-ul etapei a fost tranşat de Pandurii în favoarea sa graţie unei reuşite a lui Vranjes din penalti, mijlocaşul gorjenilor ratând o a doua lovitură de pedeapsă în finalul jocului.

Pandurii a început în forţă meciul cu Universitatea Cluj, Pleaşcă semnând o ocazie importantă de a deschide scorul în minutul 13. Fundaşul dreapta al Pandurilor a pătruns furtunos printre Grecu şi Pele şi a şutat spre colţul lung, dar Marius Popa a respins, aşa cum a făcut-o şi în minutul 19, la şutul lui Voiculeţ din 14 metri. După o jumătate de oră de joc în care Pandurii a presat adversarul şi a fost în câteva rânduri gata să deschidă scorul, căpitanul gorjenilor, Mihai Pintilii, a suferit o întindere şi a fost înlocuit cu Grigoraş junior. Mişcările din cadrul echipei au dereglat jocul Pandurilor şi clujenii au preluat frâiele jocului. În minutul 32, Cojocnean a profitat de o pasă neglijentă dată spre propriul portar de Vlad, a pătruns lateral dreapta şi a şutat spre poarta goală, dar bara din stânga i-a fost loială lui Mingote. Portughezul a prins cu siguranţă şutul lui Mrinescu din minutul 37, iar Voiculeţ a trimis peste poarta oaspeţilor în minutul 43, aşa că la cabine s-a intrat cu un scor alb.

Vranjes a ameninţat poarta lui Marius Popa la patru minute de la reluare din lovitură liberă de la circa 21 de metri, migea trecând puţin pe lângă buturile lui Popa. În mare dispoziţie de joc, deşi a ratat multe antrenamente din săptămâna premergătoare jocului din cauza unor dureri la pulpă, Voiculeţ a găsit, în minutul 56, o pasă de geniu pentru Lemnaru, iar Szukala l-a oprit pe acesta prin fault. Cum acesta a fost în careu, Colţescu a indicat punctul cu var, iar Vranjes a răzbunat etapele petrecute în tribună în mandatul lui Ionuţ Badea cu un gol în poarta lui Marius Popa. Oaspeţii au avut ocazia de a egala în două rânduri. Mai întâi, în minutul 66, Tony a pătruns pe partea stângă, a trimis în flancul opus pentru Cojocnean, dar acesta a reluat slab din interiorul careului mare şi Mingote a reţinut. Peste alte două minute, Pele a ratat o ocazie imensă, singur din 4 metri, faţă în faţă cu Mingote, a înălţat mingea peste transversală refuzând egalarea echipei sale.

Finalul partidei a adus două eliminări, ambele în tabăra oaspeţilor. Bazzi a ripostat cu crampoanele pe genunchiul lui Pleaşcă la un fault al fundaşului gorjenilor, în minutul 85, văzând roşu direct, în vreme ce Achim l-a faultat pe Stromajer în careu şi a văzut al doilea galben în minutul 88, fundaşul clujenilor fiind şi el trimis ,ai devreme la cabine. Pus pentru a doua oară la punctul cu var, faţă în faţă doar cu Marius Popa, Vranjes a ratat al doilea penalti, iar partida s-a încheiat cu o victorie scurtă a Pandurilor, 1-0, însă imensă ca importanţă, trupa lui Grigoraş urcând pe podium până la jocul celor de la CFR Cluj cu Ceahlăul.

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 1-0 (0-0)

Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 4.000

A marcat: Vranjes (min. 56 din penalti)

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii (min. 30 Al. Grigoraş), Nistor (min. 86 Rusu) – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

U Cluj: M. Popa – Achim, Szukala, Pele, Grecu – Menassel (min. 60 Păcurar), Bazzi, Marinescu – Cojocnean, Tony (min. 67 Machado), Ad. Cristea (min. 62 Grozav). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Vlad (min. 35), Voiculeţ (min. 51), Pleaşcă (min. 73), Viera (min. 76), Lemnaru (min. 78) / Achim (min. 41 şi 88), Szukala (min. 56), Bazzi (min. (62), M. Popa (min. 90+3).

Cartonaşe roşii: – / Bazzi (min. 84), Achim (min. 88).

Arbitri: Sebastian Colţescu – Adrian Vidan, Iulian Radu.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.