RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Ne-au snopit! Energia Rovinari – Asesoft Ploieşti 56-83

/ 24 septembrie 2011

Energia şi-a bătut joc de şansa avută după ce în meciul din turul optimilor de finală ale cupei a pierdut la limită în faţa Asesoft-ului şi a cedat fără drept de apel în faţa propriilor suporteri, scor 56-83 (11-22, 18-23, 13-22, 14-16).

Speranţa că vor vedea o calificare istorică în dauna celei mai tritrate echipe a ultimilor ani din România a umplut Sala Sporturilor din Târgu Jiu, dar doar vreme de 5 minute această speranţă a plutit în aer, vreme în care Energia a fost totuşi în joc. După ce conducea cu 9-8 la jumătatea primului sfert, Energia a arătat ca o echipă adunată de două zile, în care jucătorii nu s-au văzut niciodată, altfel nu se explică cele 10 mingi pierdute într-un singur sfert. Cu un parţial de 14-0, Asesoft s-a instalat confortabil la conducere pe tabelă, iar calificarea devenea o problemă de minute. Acestea s-au scurs tot în avantajul prahovenilor, care fără a face un meci mare, dar care s-au apărat extrem de agresiv la Târgu Jiu, sufocant pentru elevii lui Slobodan Nikolic, au câştigat la pas fiecare dintre cele partu sferturi.

Cheia meciului a constituit-o, fără îndoială, numărul extrem de mare de mingi pierdute de echipa gorjeană, 28 faţă de cele 15 ale oaspeţilor, de aici şi numărul mic de aruncări de două puncte, 29 pentru Energia, cu 13 reuşite, faţă de cele 46 ale oaspeţilor, 26 dintre acestea transformându-se şi în puncte pe tabelă. De asemenea, procentajul aruncărilor de trei puncte a fost favorabil Asesoftului, 50% faţă de 23,1% cât au înregistrat jucătorii lui Slobodan Nikolic.

Jocul fără orizont, lipsa de idei şi de concentrare a jucătorilor săi l-au făcut pe Slobodan Nikolic să răbufnească în mai multe rânduri, îndeosebi în prima repriză, atunci când poate mai spera la o întoarcere a scorului şi o calificare a echipei sale. Nikolic senior a aruncat de două ori cu tabla de joc şi s-a tăiat la mână, a ţipat la elevii săi, i-a schimbat deseori, dar fără niciun efect vizibil pe terenul de joc pentru echipa sa.

Singurul jucător al Energiei care a arătat ceva în acest meci a fost pivotul David Steffel, care a reuşit un nou double-double, cu 20 de puncte şi 10 recuperări, o evoluşie bună reuşind şi Andrei Căpuşan, însă internaţionalul român a jucat pentru Asesoft. Cel mai bun om de pe teren a fost Aleksandar Vlahovic, care a avut procentaje de peste 70% atât la aruncările de două puncte cât şi la cele de trei puncte, sârbul trecându-şi în cont un double-double graţie celor 11 pase decisive date colegilor săi şi a celor 20 de puncte reuşite în meciul de la Târgu Jiu.

Energia Rovinari – Asesoft Ploieşti 56-83 (11-22, 18-23, 13-22, 14-16)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Gliga, Kabengele (5), Bratoloveanu, Deconescu, Oluic (4), Steffel (20), Mocanu, Fields (14), Nikolic (7), Guţoaia (6), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Asesoft: Dzambic (8), Lupuşoara, Szijarto (15), Dogaru, Burlacu (15), Albijanic (2), Negoiţescu, Nuna, Jones (5), Dumitrescu, Căpuşan (18), Vlahovic (20). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Arbitri: Alexandru Olaru, Stoica Ciprian, Laszlo Bukuresti.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.