RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Scrisoarea deschisă a fanilor Energiei către domnul Tiberiu Trotea

/ 23 iunie 2011

Sport in Gorj a intrat în posesia srisorii deschise pe care suporterii echipei de baschet Energia Rovinari i-au adresat-o directorului Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea, în încercarea de a-l convinge pe acesta de utilitatea demersului de a susţine financiar această echipă şi în sezonul 2011-2012. Iată conţinutul acestei scrisori:

 

„Stimate domnule, Tiberiu Trotea.

In primul rand, vrem sa ne cerem scuze pentru deranjul cauzat, dar va rugam sa ne intelegeti ca suntem disperati! Nu vrem sa ne pierdem echipa, nu vrem sa fie desfintata sursa noastra de energie!!!! CER a fost alaturi de echipa inca de cand a promovat si, implicit, a fost alaturi de noi, iubitorii de baschet, care meci de meci am fost nelipsiti din Sala Sporturilor!

Vrem sa va multumim pentru tot ce ati facut! Ne doare extrem de tare lipsa de activitate a domnului presedinte si tocmai pentru ca nu avem pe cine sa ne bazam, am inteles ca nu insista nimeni, ne-am hotarat ca noi, oamenii de rand sa facem tot ce ne sta in putinta sa convingem oamenii cu putere sa nu ne lase fara aceasta „comoara”!

In categoria iubitori ai baschetului intra nu numai copii, ci si parinti, bunici, cu totii venim cu drag sa ne sustinem favoritii, sa-i aplaudam atunci cand e victorie, sa-i incurajam atunci cand au nevoie de noi! Pentru o persoana care nu a fost niciodata la un meci de baschet pare bizar sa mearga intr-o sala de sport si sa vada cum 10 oameni bat mingea si arunca la cos. Ei bine, nu e nimic bizar… Noi ne-am apropiat de aceasta echipa, s-au legat prietenii, putem spune ca suntem ca o familie….si cred ca aveti si dvs dovada! Cand s-a mai intamplat ca Sala Sporturilor sa fie tapetata cu mesaje pentru jucatori??? Suntem complesiti, neputinciosi… Nu vrem mult, vrem doar aceasta mica echipa de baschet, care sa ne ofere acele 2 ore de relaxare la sfarsit de saptamana, care sa ne tina lipiti de calculator cand sunt meciuri in deplasare, ca sa vedem statisticile, sau de televizor atunci cand meciul este televizat!

Datorita acestor persoane am reusit sa inlocuim calculatorul in viata copiilor nostrii, mare lucru, pentru ca in ziua de azi, toti copiii au renuntat la activitati sociale pentru jocurile pe calculator! Ei au reusit sa le readuca acestor copii o copilarie normala! Fara sa vreti, daca va uitati pe strada, majoritatea copiilor sunt cu mingea de baschet in mana, ba chiar mai mult, au adoptat stitul vestimentar al favoritilor! Doar pt ca iubesc atat de mult acest sport ei isi petrec tot timpul liber pe terenurile de baschet din spatele stadionului si nu numai! Lucru demonstrat de acei copii de la CSS, la numai 13 ani, sunt campioni nationali! Nu credem ca e un lucru minor, din contra! Dar daca aceasta echipa se desfinteaza, cu ce forta o sa mai lupte „campionii”? Probabil visul lor e sa ajunga la fel de sus ca si cei de la aceasta echipa, pentru ca ei au fost modelele lor! Sa aiba gandirea limpede de capitan, precum Porter Troupe, sa stie sa-si calmeze coechiperii atunci cand e nevoie, sa ceara explicatii arbitrilor atunci cand e cazul, sau sa aiba detenta lui Louis Darby, sa munceasca din greu pentru ca poate intr-o zi vor ridica o sala intreaga urmare a unui slam-dunk reusit, sa aiba viteza si viziunea unui conducator de joc ca si Stefan Nikolic, iar mai tarziu sa fie , asa cum e antrenorul Slobodan, care a spus ca in cazul ratarii calificarii in play-off renunta la ultima luna de salariu!!!! Sunt niste exemple pentru noi toti.

Auzim in stanga si-n dreapta ca pentru CER, e o nimica toata 400 000 de euro, dar stim ca e o suma foarte mare. Intelegem lucrul acesta si asa cum unul din membrii „familiei” noastre (pentru ca noi consideram ca suntem o familie) a sunat presa si a intrebat disperat „ce e de facut?”, suntem dispusi sa punem urne in piata prefecturii si sa strangem si noi bani pentru a va ajuta dvs munca! Stim ca probabil n-o sa fie o suma uriasa, dar vrem sa fim alaturi de ei! Ne-au daruit clipe de neuitat! Am vazut oameni in sala plangand de tristete si dezamagire la meciul cu Steaua cand arbitrii au furat pana n-au mai stiut de ei! Astia suntem noi, un orasel din provincie, care, din nefericire, isi gaseste singura solutie in Complexul Energetic Rovinari, dar care nu lasa oamenii mari sau echipele cu putere sa uite ca aici echipa are 1000 jucatori, meci de meci.

Noi v-am trimis aceasta scrisoare in care ne exprimam gandurile, dorintele si va rugam, mai dati-ne o sansa… Mai daruiti-ne inca un an de momente frumoase, momente de neuitat.

Ganditi-va la copiii nostri, ganditi-va ca sunt oameni care sambata nu-si fac planuri doar pt ca stiu ca la ora 6 aud fluierul arbitrului, semn ca trebuie sa-si pregateasca palmele sa-si apalude favoritii pana in ultima secunda a meciului, corzile vocale, pentru ca trebuie sa cante, sa strige: ENERGIA,VICTORIE!!!

Sunt fani care vin din comunele din apropriere, din orasele judetului Gorj, pentru ca baschetul inseamna mult mai mult decat un simplu sport, e un show, e o traditie, e o arta!!!!

Va rugam domnule Trotea, SALVATI ENERGIA.

Va apreciem pentru eforturile pe care le-ati facut pana acum sa avem echipa si va imploram sa nu ne lasati balta.

Asteptam raspunsul dvs la apelul nostru, va rugam sa fiti alaturi de noi, alaturi de echipa, ne dorim sa fiti si dvs membru al familiei noastre.

 

Va multumim frumos pentru timpul acordat.

 

Cu mult respect, FANII ENERGIEI ROVINARI!”

 

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • gigi spune:

    Multumim anticipat dlui director Trotea si speram ca zvonurile sa se adevereasca si ca dl . Ciurel sa preia conducerea sectiei de baschet.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.