RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bronz pentru CSS Târgu Jiu la CN de baschet U14

/ 22 aprilie 2011

CSS Târgu Jiu a învins pe CS Dinamo CSS Nr. 6 Bucureşti în finala mică a Campionatului Naţional de baschet masculin, competiţie rezervată juniorilor under 14, asta deşi cei mai mulţi dintre jucătorii echipei antrenate de Gabriel Becheş sunt mai mici cu un an decât adversarii lor, micii baschetbalişti gorjeni câştigând cu 69-66 (21-21, 17-17, 8-17, 20-14).

Meciul a fost extrem de echilibrat, primele două sferturi terminându-se cu scoruri de egalitate, însă CSS Târgu Jiu a reuşit să se detaşeze în sfertul al treilea. „Am avut o prestaţie extraordinară, a trebuit să jucăm inteligent pentru a contracara faptul că aveau jucători foarte înalţi sub panou cu care nu ne puteam lupta de la egal la egal. Au avut şi doi fundaşi foarte buni şi acolo a trebuit să încercăm, i-am anihilat şi apoi am putut să ne facem treaba. Am avut emoţii în sfertul patru pentru că în doar două minute am pierdut cele nouă puncte pe care le luasem avans sfertul trei şi a trebuit să o luăm de la capăt, dar până la urmă am obţinut o victorie fantastică”, a declarat Gabriel Becheş pentru www.sportingorj.ro imediat după finalul acestei partide.

Finalul meciului a fost cu adevărat dramatic, Dinamo nu numai că a recuperat cele nouă puncte pe care CSS Târgu Jiu le avea avans după 30 de minute de joc, dar la jumătatea sferttului patru conducea cu 64-60.  Adrian Vlad, cel mai bun marcator al partidei cu 55 de puncte înscrise, a reuşit să întoarcă scorul cu două aruncări de trei puncte. După mai multe acţiuni ratate de cele două echipe, cu un minut şi jumătate înaintea finalului Dinamo a egalat, scor 66-66, dar Eduard Fariseu a dat replica imediat cu coşul de 68-66 pentru gorjeni. După o pasă greşită a lui Codreanu, de la Dinamo, CSS Târgu Jiu a avut ocazia să închidă tabela, dar Vlad, de două ori, şi Rogobete au ratat ocaziile avute. Cu şase secunde înainte de final Dinamo a mai pierdut o minge importantă, iar Rogobete, cel mai bun recuperator de la CSS Târgu Jiu, a fost trimis la linia de fault, pivotul gorjenilor marcând a doua aruncare după ce o ratase pe prima, iar cu 69-66 echipa gorjeană a câştigat meciul cu Dinamo şi medaliile de bronz ale CN de baschet masculin U14, medalie care certifică valoarea acestei generaţii de tineri baschetbalişti gorjeni de care trebuie avută grijă în continuare.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • gorjean fericit spune:

    FELICITARI micutilor baschetbalisti pt medaliile de bronz si succes in continuare! Ce frumos e cand bati pe dinamo la orice sport, bravo!

  • gigi spune:

    Am fost acolo si pot spune ca au scapat medalia de argint printre degete . Totusi copiii si dl profesor Bekes merita toate felicitarile pentru acest an de exceptie .

  • Micutzu spune:

    Multumim dlui profesor Bekes si parintilor care ne-au sustinut si au avut in credre in noi.Pe viitor speram ca ne vom mentine pe primele locuri.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.