RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Echipele gorjene la debutului returului Ligii a III-a – Loturi şi perspective

/ 3 martie 2011

Gorjul are patru echipe angrenate în campionatul seriei a IV-a a Ligii a treia şi, spre deosebire de anii precedenţi, când multe dintre echipele gorjene erau implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, acum, în ciuda faptului că fotbalul românesc suferă din cauza crizei financiare, trei din cele patru sunt implicate în lupta pentru promovare în al doilea eşalon, iar a patra este oprită doar de regulament de a se afla şi ea în aceeaşi bătălie în retur.

MINERUL MĂTĂSARI, locul 2 la finalul turului de campionat

Minerul Mătăsari a fost cu siguranţă un model de constanţă printre echipele gorjene din Liga a III-a în sezoanele trecute. Echipa mătăsăreană a avut evoluţii care i-au permis mereu să evite emoţiile retrogradării, deseori fiind în poziţii mai mult decât liniştitoare. Asta până în acest moment, pentru că în turul campionatului 2010-2011 a arătat mai mult decât atât, echipa lui Marcel Ploae a reuşit să fie nu doar o nucă tare pentru orice echipă, ci mai degrabă favorită în multe din partidele disputate, statut pe care l-a onorat de cele mai multe ori. Adunând opt victorii în prima parte a campionatului, cu una mai puţin decât liderul seriei, Minerul Mătăsari ocupă înaintea reluării campionatului locul doi în seria a IV-a a Ligii a III-a şi vizează, poate pentru prima dată la modul serios, promovarea în al doilea eşalon.

Lotul pentru retur:

Portari: Barbu, Negreţ, Pârjol
Fundaşi: Murdărea, Roman, Nicolescu, Ularu, Schinteie, Ecobici, Popică
Mijlocaşi: Niţu, Nicolovici, Vlăduţ, Simion, Luca, Lupşoiu, Chiriac, Fruntelată, Clipici
Atacanţi: Minciună, Ungureanu, Mohora, Vlădoi, Popescu

Antrenor principal: Marcel Ploae

Antrenor secund: Victor Ardeoiu

Antrenor cu portarii: Ghorghe Muja

 

Ion Şolea, director sportiv

Despre faptul că returul nu a fost amânat la nivelul ligilor inferioare:

„E o nebunie să jucăm pe o asemenea vreme. Pur şi simplu nu interesează pe nimeni fotbalul mic. Jucăm acum, în condiţii groaznice, pentru ca în vară, în iunie să stăm. Nu este normal aşa ceva, dar nimeni nu ne ascultă, nimeni nu ne ia în considerare, iar conducătorii fotbalului românesc parcă au ochelari de cal şi nu văd realitatea.”

Despre primul meci oficial din acest an:

„Obligatoriu, nu ne gândim decât la victorie. Singura variantă pentru acest meci pentru noi este obţinerea celor trei puncte. Jucăm pe teren propriu, chiar dacă meciul se joacă la Târgu Jiu, şi pornim ca favoriţi în această confruntare. Jucăm la Târgu Jiu, pe terenul sintetic, pentru că alte variante nu aveam atâta timp cât terenul nostru este în condiţii groaznice. Suntem obişnuiţi cu terenul sintetic de la Târgu Jiu, un teren pe care noi am jucat majoritatea meciurilor amicale.”

Despre obiectivul echipei în acest sezon:

„Obiectivul nostru este acela de a câştiga cât mai multe meciuri. Aşa ne-am propus de fiecare dată. Acum, că am reuşit să terminăm turul pe locul doi, este normal să vrem mai sus, iar mai sus înseamnă promovarea în acest moment. Dacă tot am făcut jumătate de drum şi am ajuns în această poziţie, de ce să nu ne propunem mai mult? Chestiunea unor eventuale prime de promovare nu este una care să ne ia prin surprindere. Ştim pe ce ne bază, există un regulament de ordine interioară încă de la începutul campionatului şi în el sunt stipulate toate variantele clasării noastre la finele sezonului”

Despre lupta pentru promovare:

„Nu ştiu să spun cine este în acest moment favorită în cursa pentru promovare. Pot să spun însă că este un grup de mai multe echipe care sunt de valori sensibil egale şi care se vor lupta pentru a ajunge în Liga a II-a. Eu cred că nu există o favorită în acest moment. Poate că era bine ca şi FC Drobeta să mai fie implicată în lupta pentru promovare, ar fi fost mai multe echipe care să aibă acest obiectiv şi, implicit, mai multe meciuri extrem de interesante şi importante din acest punct de vedere.”

Despre posibilitatea ca o echipă gorjeană să promoveze:

„Ar fi un lucru extraordinar ca la finele acestui sezon să promoveze o echipă din Gorj. Este un moment prielnic, atât noi cât şi Jiul Rovinari şi Pandurii II avem şanse reale de a promova. Spun că ar fi important pentru noi toţi ca Gorjul să aibă din nou o echipă la nivelul gigii a doua după foarte mult timp pentru că există în acest moment un areal important de jucători care ar putea să joace foarte bine la liga a II-a. Aceşti jucători au nevoie să se exprime acum la un nivel superior celui din liga a III-a asta pentru a se pregăti pentru a face chiar pasul spre primul eşalon. Ar fi păcat să nu se exploateze la maximum această oportunitate.”

******************************************************

JIUL ROVINARI, locul 3 la finalul turului de campionat

Jiul Rovinari a avut un parcurs bun în turul campionatului, a contabilizat cele mai puţine înfrângeri după FC Drobeta Turnu Severin, fiind învinsă în prima parte a campionatului doar de alte două echipe gorjene, Minerul Mătăsari şi Pandurii II Târgu Jiu, ambele fiind înregistrate însă în deplasare. Jiul Rovinari are în lupta pentru promovare atuul unui program accesibil, cu doar cinci deplasări şi opt meciuri pe teren propriu, rovinărenii urmând a juca acasă în retur cu principalele rivale: Minerul Mătăsari, CSM Slatina, Pandurii II Târgu Jiu sau FC Drobeta.

Lotul pentru retur:

Portari: Voinea, Căprărescu, Băzăvan
Fundaşi: Traşcă, Vălimăreanu, Amzucu, Cârciumaru, Dolcescu, Teerel, Trofin, Daviţoiu
Mijlocaşi: Tudorache, Popescu, Stanciu, R. Rădoi, Stoian, Vulpe, Mondescu
Atacanţi: Fotescu, Şoşoi, Meliţă, Văcaru, Lăcătuşu

Antrenor principal: Cătălin Trofin

Antrenor secund: Gabi Răscol

 

Cătălin Trofin, antrenor principal

Despre primul meci din retur:

„Ne legăm speranţele de acest prim joc din retur pentru a ne crea un avantaj în lupta pentru promovare. Sunt sigur că vom avea un meci greu, din informaţiile pe care le am Prometeu este cea mai rea echipă din serie, cea mai arţăgoasă. Avem parte, din păcate, şi de o vreme foarte rea şi un teren care, foarte probabil, va fi extrem de greu, iar acest lucru ne dezavantajează. În condiţiile în care terenul va egaliza valorile echipa care va munci mai mult şi va greşi mai puţin va reuşi să-şi apropie victoria. Trebuie să începem returul cu dreptul, trebuie să câştigăm meciul cu Prometeu pentru a nu ne îndepărta de CSM Slatina, care are un meci uşor, acasă, cu Ghecon Lăpuşata. Ar fi o victorie de moral pentru echipa noastră înaintea unor meciuri extrem de grele şi importante pe care lea vom avea apoi pe teren propriu, cu Minerul Mătăsari şi cu CSM Slatina, derby-uri care ar putea stabili mai repede echipa care va promova din această serie.”

Despre punctele forte ale echipei:

„Atuul nostru este faptul că avem o echipă bună, cu un lot valoros, sudat în timp, şi am făcut o pregătire de iarnă foarte bună. Sunt sigur că acest lucru se va vedea.”

Despre lupta pentru promovare:

„În opinia mea, cel mai periculos adversar în lupta pentru promovare este echipa din Slatina, urmată îndeaproape de Minerul Mătăsari. E o serie periculoasă. Şi echipa din Piatra Olt este una care mai speră să aibă drept de promovare şi este de luat în calcul. Chiar şi Caracalul mai speră, dar eu cred că le va fi greu să recupereze distanţa din momentul de faţă.”

******************************************************

PANDURII II TÂRGU JIU, locul 4 la finalul turului de campionat

Echipa a doua a Pandurilor a trăit vara trecută un episod neplăcut după ce un sezon întreg a trăit cu speranţa că va reuşi promovarea şi, chiar dacă a terminat pe primul loc, n-a putut accede în al doilea eşalon datorită retrogradării primei echipe. În acest sezon, mai mulţi dintre jucătorii cu care Pandurii II au terminat pe primul loc în serie anul trecut, începând din retur vor face parte din lotul primei echipe. Pleaşcă, Rada, Tătaru, Militaru, Avramescu şi Voinea, tineri jucători care au trecut pe la Pandurii II, au fost promovaţi la echipa mare şi aşteaptă ca sub bagheta lui Grigoraş să primească botezul Ligii I. În acelaşi timp, la Pandurii II s-a continuat politica promovării juniorilor din propria pepinieră, acum fiind rândul unor jucători precum Oiţă, Unguru sau Roberto Dumitru să facă pasul spre o echipă de seniori la nivelul ligii a III-a şi să viseze la prima echipă.

Lotul pentru retur:

Portari: Bănică, Nicolae, Popescu
Fundaşi: Dobroiu, Dăianu, Ştreangă, I. Constantin, Chibulcutean, David, Oiţă
Mijlocaşi: Stanciu, Orac, Bugiu, Poiană, Nicoloff, Unguru, R. Dumitru, Bejinaru, Găman, Bertea, Pasăre
Atacanţi: Siminic, Vlăduţi, Golea, Fărcăşanu

Antrenor principal: Gabi Zahiu

Antrenori secunzi: Dan Staicu şi Nicuşor Bănică

 

Viorel Cioară, organizator de competiţii

Despre partida cu FC Drobeta Turnu Severin:

„Fiecare meci este greu, cu atât mai mult primul din tru sau retur. Adversarul nostru se numeşte acum FC Drobeta, dar este o echipă nouă, o echipă de acum a Calafatului. Nu îi cunoaştem, vor constitui o surpriză pentru noi, dar victoria în acest prim meci al returului ne este la îndemână pentru că jucaăm pe teren propriu şi avem de partea noastră atuul unui lot mult mai bun atât din punct de vedere numeric cât şi valoric. De la primul joc vor lipsi doar Siminic şi Găman. Siminic a suferit o ruptură musculară şi este în perioada de refacere, în vreme ce Găman a avut o fisură în perioada de pregătire din această iarnă.”

Fără obiectiv oficial declarat

După ce anul trecut Pandurii II Târgu Jiu a fost câştigătoarea seriei, fără a avea însă drept de promovare în Liga a II-a din cauza retrogradării pe linie sportivă a primei echipe, oficialii echipei gorjene nu au dat încă publicităţii un obiectiv oficial pentru acest sezon. Pandurii II pornesc returul acestui campionat de pe locul 4, la cinci puncte de liderul CSM Slatina, păstrând reale şanse de a reedita performanţa din sezonul trecut.

***************************************************

MINERUL MOTRU, locul 8 la finalul turuluide campionat

Dacă în ultimele sezoane Minerul Motru a trăit umilinţa unor retrogradări şi a unor evoluţii jenante, chiar dacă s-a investit destul de mult şi jucătorii şi antrenorii beneficiau la Motru de condiţii pe care alte echipe nu le aveau, acum lucrurile par să se fi aşezat la fosta echipă de liga a II-a pe un făgaş normal. Cu Ştefan Nanu pe bancă, Minerul Motru a început să construiască o nouă echipă formată din jucători tineri, de perspectivă. Cum Minerul Motru nu are drept de promovare, asupra echipei şi a conducerii tehnice nu există o presiune la fel de mare precum cea exercitată de implicarea într-o luptă pentru primul loc în serie, iar valoarea lotului de jucători şi a antrenorilor ne fac să credem că echipa gorjeană nu va mai avea parte de emoţiile retrogradării în acest an.

Lotul pentru retur:

Portari: Purcea, Moiş, Prică
Fundaşi: M. Laurenţiu, Iovan, Nueleanu, Dicu, Ureche, Inclănzan, Hanu, C. Laurenţiu, Cruceru
Mijlocaşi: Şoo, Butoi, Ceauşu, Ioniţă, Poenaru, Veleanu, Cernica, Olaru, Stoenac
Atacanţi: Sârbu, Buciuman, Pişleag, Paleaşcă, Lungu

Antrenor principal: Ştefan Nanu

Antrenori secunzi: Liviu Cojocaru şi Petre Gheorghe

 

Mihai Cernica, director sportiv:

Despre starea terenurilor la ora debutului de retur:

„Vremea este una care, în mod normal, nu ar permite să se joace. Noi stăm bine pentru că avem terenul sintetic omologat pentru jocurile oficiale din liga a III-a. Am mai jucat şi iarna trecută meciuri oficiale pe acest teren, iar mâine la ora jocului terenul va fi în regulă la noi. Nu ştiu alţii cum se vor descurca, dar se pare că nu prea interesează acest lucru…”

Despre obiectivul echipei în acest campionat:

„În acest retur nu avem un obiectiv legat strict de clasament, asta nu numai pentru că nu avem drept de promovare. Noi de la bun început ne-am impus să construim o echipă pentru viitor, o echipă în care să adunăm tinerii. Noi vrem să facem o echipă de perspectivă, fără presiune, care să joace pentru viitor.”

Despre partida cu CS Piatra Olt:

„Vom avea un meci foarte greu, cu o echipă bine organizată, o echipă care are pe cine are în conducere şi care încă mai speră să primească drept de promovare, aşa că are interes direct să obţină cât mai mult de la acest joc. Am jucat în această iarnă un amical cu CS Piatra Olt, chiar aici, pe terenul sintetic şi ne-au bătut cu 2-0, aşa că ştim că vom avea un meci deosebit de dificil.”

Despre lupta pentru promovare din seria a IV-a a Ligii a III-a:

„Ieşind FC Drobeta din ecuaţia promovării, lupta va fi foarte strânsă între celelalte competitoare. Două puncte, câştigate sau pierdute, contează enorm în clasament în acest moment. Pentru promovare va conta foarte mult care echipă va fi mai constantă. Va fi o bătălie care pe care între CSM Slatina, Minerul Mătăsari şi Jiul Rovinari. Slatina pleacă cu prima şansă pentru că s-a postat acolo, în frunte, şi a reuşit să se menţină. Nu ştiu în acest moment în ce măsură Jiul şi Minerul Mătăsari vor fi capabili să ducă această luptă până la final. Cred că după 2-3 etape putem spune mai multe despre lupta pentru promovare. Noi vom avea un retur de foc, vom întâlni pe teren propriu toate echipele implicate în lupta pentru promovare, aşa că, vrem nu vrem, suntem într-un fel arbitri în această luptă, dar noi ne dorim să câştigăm toate aceste meciuri.”

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.