RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Gore Popescu: „Chiar şi greutăţile prin care am trecut îmi lasă o amintire plăcută” – INTERVIU

/ 1 martie 2011

După aproape 10 ani în funcţia de preşedinte al secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu a decis să demisioneze.

În această perioadă, Gore Popescu a lăsat în urmă două participări ale echipei gorjene în Cupa EHF şi un loc trei obţinut în Liga Naţională în sezonul trecut, cel mai mare regret al său fiind faptul că echipa nu a reuşit să parcurgă mai multe tururi în competiţia europeană.

Reporter: Ce v-a făcut să luaţi această decizie?
Gore Popescu: Mă gândeam încă din ianuarie să renunţ pentru că am avut probleme de sănătate. Şocurile astea nu fac prea bine şi vă spun acum că după meciul cu CSM Bucureşti m-am simţit chiar foarte rău. Cred că, oricât am fi de pasionaţi, sănătatea trebuie să o punem pe primul plan.

Rep.: Aţi stat o perioadă destul de lungă în această funcţie, din 2002 până acum…
G.P.: Da, sunt de aproape 10 ani în această funcţie la Energia, perioadă în care am trecut cu bine prin bune şi rele. E bine că acum se poate face performanţă. Cu atenţie, Liviu Andrieş poate obţine lucruri frumoase cu această echipă, acum, că îl are şi pe Dan Ilieş, aşteptăm mai multe victorii de la această echipă.

Rep.: Care sunt momentele de care vă aduceţi aminte cu plăcere din această perioadă?
G.P.: Cupele europene, în care am jucat în două rânduri în această perioadă, sunt printre momentele care m-au făcut să simt foarte bine, satisfăcut de munca pe care am depus-o la acest club. Chiar şi greutăţile prin care am trecut îmi lasă o amintire plăcută privind prin prisma faptului că am reuşit să trecem împreună peste ele. În aceşti ani am cunoscut oameni deosebiţi, oameni de valoare, cu multă experienţă, oameni de la care ai mereu de învăţat şi lângă care este o onoare să stai. De aceea am ales să şi rămân în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

Rep.: Veţi continua să ajutaţi echipa din această funcţie?
G.P.: Eu cred că e important pentru un club care vrea să facă performanţă să aibă o relaţie bună cu federaţia. De acolo, atâta timp cât voi mai fi în acel consiliu, voi încerca să ajut în continuare această echipă. Dacă va apela cineva la mine în acest sens.

Rep.: Cine ar fi cel mai potrivit să vă urmeze în funcţie?
G.P.: Nu m-am gândit cine ar fi persoana cea mai portivită să ocupe funcţia la care eu am decis să renunţ. Totuşi, cred că ar fi important să fie un om de handbal, un om care să fi făcut sport. În acelaşi timp, el trebuie să fie şi reprezentantul sponsorului pentru că este normal să fie o legătură strânsă cu cei care aduc banii la echipă. Nu ştiu cine îmi va urma în funcţie, este atributul Consiliului Director să numească pe altcineva, dar sunt convins că vor face o alegere bună. În plus, cel care va veni va găsi la club o echipă bună, cu oameni care ştiu să îşi facă foarte bine treaba.

Rep.: La finalul misiunii la cârma secţiei de handbal a Energiei, care sunt regretele cu care pleacaţi?
G.P.: Mi-aş fi dorit să accedem în cupele europene în fazele superioare. Regret că nu am reuşit să facem cunoscut numele echipei şi pe plan internaţional. Pe plan naţional cred că am reuşit să ne creăm o imagine bună şi un renume, dar n-a fost să fie să reuşim şi să legăm rezultate bune pe plan internaţional. Sper ca în acest an echipa să reuşească să facă acest lucru pentru că Energia are şanse să meargă în Cupa Challenge, una care mie, e drept, nu mi-a plăcut prea mult, dar care îţi oferă totuşi posibilitatea unei expuneri mai mari din acest punct de vedere. În rest, nu am regrete. Ceea ce am făcut eu la Energia a fost mai mult decât un hobby şi sper că am reuşit să las ceva bun în urmă.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.