RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Campion gorjean crescut sub aripa „regelui” Hagi

/ 2 iulie 2010

Despre Bogdan Dănăricu mulţi vorbesc ca despre cel mai talentat tânăr jucător dat de Gorj în ultimii ani. Bogdan este la doar 15 ani de două ori campion naţional, Pandurii şi Viitorul Constanţa fiind cele două echipe care l-au avut ca jucător. Chiar dacă a plecat de la Pandurii pentru a beneficial la Academia lui Gică Hagi de cele mai bune condiţii de pregătire a unei cariere pe care o visează în Spania, Bogdan Dănăricu spune că şi-ar dori ca mai întâi să joace în Liga I pentru echipa la care a debutat în fotbal, adică la Pandurii Târgu Jiu.

Povestea lui Bogdan începe simplu, cu un meci în curtea şcolii şi un antrenor care l-a zărit. Costel Andriucă era în căutarea unui stângaci pentru grupa 1995 când ochiul i-a fost bucurat de un şut sănătos al lui Bogdan: „Eram în curtea Liceului Teologic când am văzut un puşti şutând frumos cu stângul. M-am uitat la el şi mi-am dat seama că ar putea fi ceea ce îmi trebuia. Prima întrebare a primit răspunsul aşteptat, era născut în 1995. Apoi l-am întrebat dacă este cumva legitimat şi din nou răspunsul a fost unul care să mă bucure. Copilul nu jucase încă pentru niciun club. A venit apoi şi prima problemă. Bogdan mi-a spus că părinţii nu-l prea lasă să joace fotbal, dar nu m-am lăsat şi în câteva minute eram cu el de mână în faţa uşii apartamentului în care locuia. Tatăl lui a ieşit şi când i-am spus ce vreau s-a luat cu mâinile de cap spunându-mi că nici lui şi nici soţiei nu-i place deloc fotbalul şi că vrea ca Bogdan să înveţe carte. Până la urmă l-am convins, iar Bogdan în doar trei luni Bogdan Dănăricu avea să fie cel mai bun jucător la turneul Cotta Internaţional de la Arad”, povesteşte cu mândrie primul antrenor al lui Bogdan, care acum primeşte sfaturi de la Gheorghe Hagi la Academia de fotbal a decarului de aur al României.

A închis tabela în finala cu CFR Cluj

În această vară se împlineşte un an de când Bogdan Dănăricu a ajuns la Academia Gheorghe Hagi. „Avem condiţii foarte bune acolo, cred că cele mai bune din ţară, aşa că avem toate condiţiile să ajungem fotbalişti”, spune încrezător în viitor tânărul campion.

Reporter: Cum te simţi în tricoul de campion?

Bogdan Dănăricu: Sunt pentru a doua oară campion naţional şi nu pot să uit că prima dată a fost aici, la Pandurii, când la Sighetul Marmaţiei am câştigat turneul final. Acum, jucând pentru Viitorul Constanţa am câştigat Campionatul Naţional al juniorilor C după ce am învins în finală cu 6-0 pe CFR Cluj. A fost un meci deosebit pentru mine pentru că am reuşit şi să marchez ultimul gol al întâlnirii. De altfel, la finalul meciului, în vestiar, antrenorul lotului naţional U18, Lucian Burchel, a venit la mine şi mi-a spus că dacă nu marcam eu nu era tacâmul complet. Am primit o pasă pe culoar, am scăpat singur şi am lobat portarul cu exteriorul. A fost cireaşa de pe tort pentru această finală câştigată care ne-a adus titlul naţional.

Rep.: Cât de aproape este Gică Hagi de Academia ce-i poartă numele?

B. D.: Hagi vine deseori la antrenamentele nostre, ne vorbeşte, ne explică unde greşim. Face şi pe antrenorul cu noi. În plus discută foarte mult şi cu antrenorii. Le explică mereu ce este nou în fotbal şi le spune ceea ce ar trebui să mai învăţăm.

Visează din nou la tricoul Pandurilor

Bogdan este un băiat extrem de timid, departe de ceea ce aştepţi de la un puşti de 15 ani care a strâns câteva titluri de campion, laudele unor oameni de fotbal de calibrul lui Hagi sau Burchel. Vrea să devină jucător de prim rang în Europa, însă nu uită de unde a plecat. Plecarea sa de la Pandurii este şi acum comentată şi regretată de conducerea clubului gorjean. Binenţeles că regretă pierderea unui talent, însă Bogdan lansează provocarea: „Vreau să joc în Liga I în tricoul Pandurilor”.

Rep.: La ce se gândeşte un tânăr ca tine? La ce visezi?

B. D.: Peste un an, doi sper să prind echipa mare. Am auzit că se intenţionează şi formarea unei echipe secunde pe care să o înscrie în Liga a III-a, iar acolo să fie trimişi cei mai promiţători tineri de la echipele de juniori.

Rep.: Pandurii?

B.D.: Poate mă voi întoarce la Pandurii. Aş dori să debutez în Liga I aici, la Târgu Jiu în tricoul Pandurilor. Ar fi extraordinar pentru mine pentru că nu uit că de aici am plecat. Pe viitor sper să ajung la o echipă mare din Spania. Îmi place campionatul spaniol pentru că acolo se joacă un fotbal bazat pe tehnică. Sper ca Spania să câştige Campionatul Mondial. Sunt o echipă foarte bine legată şi sunt favoriţi.

Acum este acasă, se bucură de o mică vacanţă alături de părinţii care acum nu mai regretă faptul că l-au lăsat să joace fotbal. Vacanţa este scurtă şi la Constanţa îl aşteaptă noi provocări. În curând Bogdan Dănăricu va participa cu Viitorul Constanţa la un turneu la care sunt invitate nume mari din Europa precum Ajax, Barcelona, Galatasaray sau Dinamo Kiev. Cine ştie, poate cineva va pune ochii pe gorjeanul nostru şi-n viitor vom vorbi despre el ca despre un nou Messi…

Articol publicat în săptămânalul Polemika.

Comentează!

4 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.